![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.09.2004
![]() |
![]()
Mam nagrywarke dvd w laptopie od jakos roku niecalego. Iwszystko bylo ok az do teraz :/ odtwarza wszystko nagrywa CD ale dvd nie chce. W nero pojawia sie komunikat ze nie mozna zapisac na danym nosniku wykrywa jako DVD-ROM a chce DVD-R/+R DVD-RW/+RW. Na poczatku pomyslalem ze plyta skopana zdarza sie czasem i wlozylem kolejna to samo i sprawdzilem na 5 chyba plytach i nawet 2 firm by bylo z roznych zrodel i jest to samo. Czy moze byc to spowodowane jakims programem czy cos ?? Czy nie ma sily na bank nagrywarka padla ?? Wolalbym uniknac i wizyty w serwisie i reinstalki systemu by miec pewnosc :/
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
zaktualizizowa***263; biosu nagrywarki i sprawdzeni***263; na paru markowych p***322;ytach
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
nie wiem czy to cos da bo po:
1. dzialalo na tym biosie co byl i na tych plytach co mam (sony, TDK) 2. To nagrywarka w laptopie wiec nawet nie wiem jakiej firmy i czy jest gdzies bios do niej ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
a to że używasz cały czas o niczym nie świadczy , ale jest też możliwe że to pad lasera dvd |
|
![]() |
![]() |
#5 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Je***380;eli p***322;yty DVD+/-R/RW rozpoznaje jako DVD-ROM to wy***322;***261;cz ukrywanie ATIPu w Alcoholu.
#6 |
Nowy na forum
![]() |
wylaczylem ta opcje w alcoholu i pomoglo
![]() Metody zapisu nie da sie zmienic (niestety niepamietam czy mozna bylo wczesniej) jest Disc-At-Once. Fragment z info toola Kod:
Drive Information ------------------ Drive : TSSTcorp CD/DVDW TS-L532A Type : DVD***177;R/RW DL Recorder Firmware Version : TI51 Buffer Size : 2 MB Date : 11-02-04 Serial Number : 5ZA4122804 Vendor Specific : 11/02/04 Drive Letter : E:\ Location : 0:1 Mechanism : Tray Read Speed : 24 , 20 , 16 , 6 X Write Speed : 8.0 , 4.0 , 2.0 X Read CD Text : Yes Return C2 Pointers : Yes Read CD-R : Yes Read CD-RW : Yes Read DVD-ROM : Yes Read DVD-RAM : Yes Read DVD-R : Yes Read DVD-RW : Yes Read DVD-R DL : No Read DVD+R : Yes Read DVD+RW : Yes Read DVD+R DL : Yes Read BD-ROM : No Read BD-R : No Read BD-RE : No Read HD DVD-ROM : No Read HD DVD-R : No Read HD DVD-RW : No Read HD-BURN : No Read Digital Audio : Yes Read CD+G : Yes Read VideoCD : Yes Write CD-R : Yes Write CD-RW : Yes Write DVD-R : Yes Write DVD-RW : Yes Write DVD-R DL : No Write DVD+R : Yes Write DVD+RW : Yes Write DVD+R DL : Yes Write DVD-RAM : No Write BD-R : No Write BD-RE : No Write HD DVD-R : No Write HD DVD-RW : No Write HD-BURN-R : No Write HD-BURN-RW : No Buffer Underrun Protection : Yes Mount Rainier : No SolidBurn : No Modes : Packet, TAO, DAO, SAO, RAW SAO, RAW SAO 16, RAW SAO 96, RAW DAO 96 Region Protection Control : RPC II Region : None Changes User : 5 Changes Vendor : 4 Disc Information (E:\) ------------------- Type : Blank DVD-R Ostatnio zmieniany przez Mifczu : 16.10.2006 o godz. 16:17 |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Nagralem dvd z obrazu sciagnietego z neta i dziala odziwo. A jak nagrywam filmy w avikach to wykrywa jako pusta plyte :/ Czyli chyba to nie nagrywarka tylko w ustawieniach cos gdzies musialem przekombinowac.
|
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.11.2006
![]() |
mam ten sam problem
Mifczu, mam ta sama nagrywarke co Ty i ten sam problem. Co zrobiles w ustawieniach zeby wypalalo plyty dvd-r. Mi tez nagrywa, ale nie odtwarza, niby plyta jest pusta, ale nie da sie na niej nic nagrac?
|
![]() |
![]() |
Opcje związane z dyskusją | |
Tryby wyświetlania | |
|
|