Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 25.06.2006, 15:10   #1
lennox
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 11.09.2005
lennox w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Czy to pada moja nagrywarka ?

Witam
mam takie pytanie. Rok temu kupiłem nagrywarkę LiteON. Nagrałem nią ok 200 płyt DvD.
Od wczoraj zauwazyłem że filmy, które nagrywam na niej zacinają się na początku - obraz staje, szarpie i idzie poklatkowo. Jest tak na kilku filmach, nie na jednym. I zawsze w początkowych minutach filmu. Czy mój LiteON powoli się kończy czy może coś z oprogramowaniem ? (Win Xp + Nero 7)
Pozdrawiam
lennox jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.06.2006, 16:16   #2
- Deckard -
Odnowiony Cyfrowo

Data rejestracji: 23.05.2006
- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
A mo***380;e co***347; z p***322;ytami mo***380;e s***322;abej jako***347;ci p***322;yty lub za szybko/ za wolno nagrane mo***380;e p***322;yty s***261; porysowane albo by***322;y zle przechowywane
- Deckard - jest offline  
Stary 25.06.2006, 16:43   #3
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
jakie p***322;ytki ??
Stary 25.06.2006, 20:14   #4
lennox
Stały bywalec ;)

Witam.
Na wstepie dziękuje za podjęcie tematu.
dzieje się tak na płytach SONY zarówno "-" jak i "+"
do tej pory nie miałem z nimi problemu. Pomyślałem, że faktycznie coś z płytą i wypaliłem następną, a potem jeszcze jedną i zawsze to samo (Na różnych filmach)
lennox jest offline  
Stary 25.06.2006, 21:21   #5
- Deckard -
Odnowiony Cyfrowo

Data rejestracji: 23.05.2006
- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez lennox
Witam.
Na wstepie dziękuje za podjęcie tematu.
dzieje się tak na płytach SONY zarówno "-" jak i "+"
do tej pory nie miałem z nimi problemu. Pomyślałem, że faktycznie coś z płytą i wypaliłem następną, a potem jeszcze jedną i zawsze to samo (Na różnych filmach)
jeśli jest na gwarancji i dzieje sie tak na większości płyt,przy każdej prędkości wypalania a aktualizacja biosu nic nie dała to na serwis z wypalarką
- Deckard - jest offline  
Stary 27.06.2006, 00:36   #6
Slesz
Nowy na forum

Data rejestracji: 27.06.2006
Slesz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Radz***281; zobaczy***263; czy bufor nie skacze zanadto, przed nagrywaniem wy***322;***261;czy***263; jak najwi***281;ksz***261; ilo***347;***263; dzia***322;aj***261;cych z tle program***243;w, wyczy***347;ci***263; RAM (ile masz RAMu?) - mo***380;e zdefragmentowa***263; dysk.

Czasami bywa przeciez, ***380;e pami***281;***263; nie wyrabia albo plik na dysku jest tak pofragmentowany, ***380;e jego odczyt jest zbyt wolny i nagrywarka mo***380;e mie***263; znacz***261;cy problem przy nagrywaniu.

Mo***380;e spr***243;buj innym programem nagra***263;, jak najwolniej na dobrym no***347;niku.
Slesz jest offline  
Stary 27.06.2006, 07:24   #7
Kogoro
Forumator

Data rejestracji: 24.01.2005
Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez lennox
Witam
mam takie pytanie. Rok temu kupiłem nagrywarkę LiteON. Nagrałem nią ok 200 płyt DvD.
Od wczoraj zauwazyłem że filmy, które nagrywam na niej zacinają się na początku - obraz staje, szarpie i idzie poklatkowo. Jest tak na kilku filmach, nie na jednym. I zawsze w początkowych minutach filmu. Czy mój LiteON powoli się kończy czy może coś z oprogramowaniem ? (Win Xp + Nero 7)
Pozdrawiam
Na domniemywanie umierania nagrywarki jest jeszcze za wcześnie.
Powodów może być dużo od bałaganu w systemie, po złośliwe krasnoludki. No dobra teraz poważnie.

- bałagan w systemie,

- zbyt duża fragmentacja - sprawdz jaka masz. Ja, jak musze korzystać z windy, to staram się nie nagrywać jeżeli fragmentacja jest wyższa niż 30%, choć nagrywałem i przy 65% - ale wtedy bywa różnie.

- czy te Twoje Sony na których nagrywałeś pochodzą z jednego szpindla?
czy testowałeś inne nośniki?

- warto rozważyć również warunki klimatyczne. Ostatnio mamy duże upały. Czy po nagraniu nie masz zbyt ciepłych płyt?

Pozdrawiam

Adach
Kogoro jest offline  
Stary 27.06.2006, 10:24   #8
lennox
Stały bywalec ;)

Witam ponownie.
Słuchajcie mam nowe wieści. Sprawdziłem nagrywanie na prędkości x6 (zawsze nagrywałem na x8) i jest Ok.
Te płyty Sony pochodzą z 1 krążka. I też sie zastanawiałem czy cała póla jest zwalona.
Na płytach innej marki też spróbowałem nagrać na x6 i weszło. CO do defragmentacji to po powrocie do domu zaraz ją odpale i lookne co i jak.
Zastanawia mnie tylko ten fakt że na x6 idzie bez problemu.
lennox jest offline  
Stary 27.06.2006, 23:30   #9
Slesz
Nowy na forum

Data rejestracji: 27.06.2006
Slesz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Zapewne bufor nie wyrabia***322; przy takiej pr***281;dko***347;ci. Ja zalecam nagrywanie z pr***281;dko***347;ci***261; x2 - w ko***324;cu chyba nigdzie Ci si***281; nie spieszy, a najwa***380;niejsze jest to, aby p***322;yta nagra***322;a si***281; dobrze.
Slesz jest offline  
Stary 27.06.2006, 23:35   #10
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Question

Cytat:
Napisany przez Slesz
Zapewne bufor nie wyrabiał przy takiej prędkości. Ja zalecam nagrywanie z prędkością x2 - w końcu chyba nigdzie Ci się nie spieszy, a najważniejsze jest to, aby płyta nagrała się dobrze.
a ta nagrywarka.....właśnie jaka? pozwala nagrywać 2x/2.4x te płyty
ed hunter jest offline  
Stary 28.06.2006, 11:04   #11
lennox
Stały bywalec ;)

Mój LiteOn pozwala na nagrywanie w predkościach x2 do x16. Zastanawia mnie jednak fakt nastepujący, zawsze nahrywałem na x8 bo jakoś się przyzwycziłem do tych płyt SONY + lub -.
I z dnia na dzień się zwaliło
W sumie na x6 też może być bo co mi tam 3 minutki w tą czy w tamtą ale sam fakt mnie dręczy
lennox jest offline  
Stary 28.06.2006, 11:07   #12
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
może się już rozklekotała? mój siostrzeniec ma po mnie w spadku LiteOna 812S, który nagrywa wspaniele, ale tylko do 4x - szybciej to masakra.
ed hunter jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: