![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 21.08.2002
![]() |
Co Kupic
w gre wchodza takie nagrywary NEC DVD+/-RW ND-2510A albo Sony DVD+/-RW DRU-700A
obie sa DL ofkoz tylko nie wiem co bedzie nagrywac wszytkie plytki tzn nei bedzie wybredna na tanei nosniki - co mam brac?
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.06.2004
![]() |
Bierz NEC-a 2510A! Sam go mam i uważam, że jest za***isty! Zjada na śniadanie wszystkie te Shiteony (LiteOn) razem wzięte! No i korekcja błędów jest też na lepszym poziomie niżw przypadku LiteOna i Sony!
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Guru
Data rejestracji: 11.08.2003
![]() |
Cytat:
|
|
|
#5 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Jeżeli Nec ma lepszą korekcję od Liteona to numery na szóstkę w najbliższego totolotka to: 1,2,3,4,5,6 Liteon=Sony Nec 2500A - najlepszy palnik na świecie, Nec 2510A - być może też, ale korekcja to
|
|
|
|
|
|
#6 | ||
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Cytat:
kup Neca 2510A do tego czytnik DVD Liteon lub Toshibę a za resztę zakup browarów
|
||
|
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
![]() |
namor - wiem co piszę! Niestety byłem posiadaczem ShitOna 812S i musiałem go sprzedać, bo za chiny ten Shiteon nie potrafił nagrywać płytek DVD-R!
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
Cytat:
Ostatnio zmieniany przez B@rtek : 11.07.2004 o godz. 19:59 |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 07.02.2004
![]() |
Nie bierz za zadne pieniadze Liteona !! Mialem 3 egzemplarze i tylko osiwialem przez nie!! Kup Pionka albo Neca dwa zblizone do siebie jakosciowo napedy.Zrobilem ostanio test kprobe na mojej 107D na nasniku za 2,7 (nazwy nie potrafie przepisac
) ze szpindla i bledy Pi nie przekraczaly 35.Srednio 26,78.Polecam te dwa napedy.Duzy plus Neca to mozliwosc przerobienia na dl,natomiast minusy to kiepski odczyt wszelakich nosnikow.Do plusow Pionierka to znakomity odczyt plyt dvd,cd,audiocd,duzy minus nie ma mozliwosci (narazie) przerobienia na dl.Decyzje pozostawiam tobie.Pozdro
|
|
|
|
|
#11 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 07.02.2004
![]() |
Sory zle przeczytalem,tobie chodzi o nagrywarke Dl to w takim razie tylko i wylacznie NEC.
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Nowy na forum
![]() |
VIZZARD - nie będę się sprzeczał, który napęd ma lepszą korekcję błędów, ale za to LieOn ma bardzo poważne problemy z odczytywaniem zabezpieczonych płyt z grami - np. PAINKILLER!
PAINKIILER + LiteOn = TRAGEDIA!
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
- albo bardzo dobry egzemplarz, albo kicha totalna Ażeby jednak nie rzucać słów na wiatr, że może tak było tylko z twoim egzemplarzem podeprę się przykładowym linkiem do testów Neca: zabezpieczenie gier i korekcja - przeczytaj wnioski A tutaj Liteon 832 - wnioski Pozwolisz, że przytoczę: "On the positive side, as usual LiteON's drive prices are a strong point compared with the competition. The drive has very good CD/DVD error correction, can backup SD2 2.8x builds and has no problem with protected Audio discs. A big plus for the drive, is the fact that LiteON's unofficial community offers many "unique" features/utilities (KProbe, Media speedhacks, RPC1 utilities, overclocking, etc...)." Tak więc widzisz, że to nie tylko moje zdanie - jak poszukać - znajdzie się tego o wiele więcej
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Nowy na forum
![]() |
VIZZARD - wiem tylko jedno. Obecnie producenci robią nagrywarki pod kątem szybkiego zbicia kasy i później wychodzą z tego błędy w oprogramowaniu nagrywarki, mierna korekcja błędów, itd. A żeby było miło to dołączają się do tego producenci płyt do nagrywania! Ja mam jeszcze płytkęfirmy KODAK z 1998 roku z kilkoma grami i pod względem jakości wykonania, to zjada ona wszytkie płytki produkowane już w 21 wieku!
A co do NEC-a. Testowałem ją ostatnio długo i czyta bardzo dobrze wszystkie płytki, dobrze nagrywa DVD+-R/RW i CD-R/RW. A może z Liteonem miałem pecha? Nie wiem, Wiem tylko tyle, że raczej nie należy się sugerować ceną przy kupnie sprzętu! Nie raz spotkałem się z sytaucją, że teoretycznie lepszy sprzęt i droższy działał gorzej od swojego tańszego odpowiednika!
|
|
|
![]() |
|
|