Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 21.08.2004, 17:32   #1
Calineczka*
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.06.2004
Calineczka* w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
DVD -komp czyta a odtwarzacz nie...

Witam...
PAnowie, a moze Panie....w czym moze byc problem jesli skopiowana przeze mnie plyte DVD komputer czyta normalnie i odtwarza, a sprzetowy odtwarzacz DVD-nie widzi jej...czy ma znaczenie czy ona jest +R czy -R...czy cos innego??Robilem to bodajze dvdshrinkiem...nie zglaszalo zadnych problemow....wogole jaki soft polecacie do robienia kopii zapasowych??Wiem ze temat byl walkowany....niemniej poprosze jeszcze raz o wypowiedzi.Pozdrawiam.Arek
Calineczka* jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 21.08.2004, 18:14   #2
Popielaty
Wymiatacz

Data rejestracji: 24.01.2004
Popielaty zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Napisz coś więcej.
Jaka nagrywarka
Jaki nośnik
Jaki odtwarzacz

Wtedy coś pomyślimy
Popielaty jest offline  
Stary 21.08.2004, 21:59   #3
Calineczka*
Nowy na forum

NAgrywarka LITEON 832, bios-najnowszy, jak pisalem-komp odtwarza ten film, nie wiem czy filmow nie powinno sie nagrywac na plytach DVD-R, nagralem na +R...czy to mozliwe??Odtwarzacz jakis starszy philips, nosnik verbatim +R
Dzieki...
Calineczka* jest offline  
Stary 21.08.2004, 23:00   #4
Czołgista
dupa a nie
Zlotowicz

Data rejestracji: 06.08.2004
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Spróbuj z Booktype przy DVD+R powinno zadziałać.
Czołgista jest offline  
Stary 21.08.2004, 23:05   #5
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Calineczka*
NAgrywarka LITEON 832, bios-najnowszy, jak pisalem-komp odtwarza ten film, nie wiem czy filmow nie powinno sie nagrywac na plytach DVD-R, nagralem na +R...czy to mozliwe??Odtwarzacz jakis starszy philips, nosnik verbatim +R
Dzieki...
sluchaj liteon raczej preferuje plusy ktore mozesz przerobic booktypem na DVD-ROM(tlok) co pozwal na to ze starsze odtwarzarki a nie kiedy nowsze smigaja bez problemu na tak przerobionej plytce ale jezeli masz nowy bios i nie przejechany omni to nie mozesz sie cieszyc auto bitsettingiem
legion jest offline  
Stary 21.08.2004, 23:17   #6
B@rtek
Born 2 ride, ride 2 live

Data rejestracji: 04.07.2004
B@rtek niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ja nagrywam na Bulkpaq Printable DVD-R i mój Thomson czyta bezproblemu Na Verbatimie DVD+R czasami czyta a czasami nie.
B@rtek jest offline  
Stary 22.08.2004, 00:17   #7
Calineczka*
Nowy na forum

...panowie, troszke mniej enigmatycznie poprosze-mam nagrywarke od 2 dni i skrot "omni" nic mi nie mowi....a ten booktype to jakis programik jak rozumiemZmienia sposob "przedstawiania" sie plytek czy co??Mozecie mi przedstawic swoje osobiste wizje w temacie kopiowania dvd czyli jakim softem i dlaczego wlasnie tym?
Pozdrawiam...
Calineczka* jest offline  
Stary 22.08.2004, 00:53   #8
Czołgista
dupa a nie
Zlotowicz

Data rejestracji: 06.08.2004
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
...panowie, troszke mniej enigmatycznie poprosze-mam nagrywarke od 2 dni i skrot "omni" nic mi nie mowi....a ten booktype to jakis programik jak rozumiemZmienia sposob "przedstawiania" sie plytek czy co??Mozecie mi przedstawic swoje osobiste wizje w temacie kopiowania dvd czyli jakim softem i dlaczego wlasnie tym?
Pozdrawiam...
Dokładnie ! Booktype przy DVD+R powoduje że stacjonarne DVD
rozpoznają te płytki jak tłoczone DVD.
Poszukaj na forum.
Ja mam pionka to więcej nie pomogę.
Czołgista jest offline  
Stary 22.08.2004, 02:14   #9
Calineczka*
Nowy na forum

dZIEKI-ZNALAZLEM PROGRAMIK ALE PLYTKA JUZ WYPALONA-CZYLI JUZ NIE ZMIENIE....TRZEBA PRZED WYPALANIEM ZMIENIAC....POZDRAWIAM!i DZIEKI....
Calineczka* jest offline  
Stary 22.08.2004, 11:25   #10
legion
XII

legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
dZIEKI-ZNALAZLEM PROGRAMIK ALE PLYTKA JUZ WYPALONA-CZYLI JUZ NIE ZMIENIE....TRZEBA PRZED WYPALANIEM ZMIENIAC....POZDRAWIAM!i DZIEKI....
tak i programik musi byc wlaczony do konca dopoki nie nagra sie plyta

omni(http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=35045 -wiecej tu sie dowiesz) jest to programik do poprwaiania jakosci biosow w litkach miedzy innymi pozwala na regulacje lepszej jakosci nagrywania nosnikow oraz ustawiena automatycznego bitsettingu(czyli nie trzeba miec booka bo plyta po nagraniu byla DVD_rom)
programy jakie uzywam do wypalnia dvd to nero( przereklamowane) ,roxio easy dvd, cloneDVD(najlepszy moim zdaniem)
a do obrubki filmu Decrypter(na twardy zawartosc plytki) a potem shrink do kompresi
plus jeszcze X-DVD ripper do robienai Divx-ow i tym podobnych

Ostatnio zmieniany przez legion : 22.08.2004 o godz. 11:40
legion jest offline  
Stary 22.08.2004, 11:52   #11
Calineczka*
Nowy na forum

Wielkie dzieki Legion-dawka konkretnej wiedzy.Poeksperymentuje sobie jak znajde chwilke czasu.Swoja droga ciekawe co jeszcze nagrywrki DVD beda potrafily robic....wiele sie zmienia z czasem....technologie szybko ida do przodu...a nawet niektore sa chyba specjalnie "hamowane"-zeby stare sie zwrocily finansowo.Aha-powiedzcie mi prosze, czy nagrywarka DVD ma jakies zabezpeczenie ktore zapobiega zniszczeniu plyty jesli dysk jest za wolny i nie nadaza z dostarczaniem danych....lub antywirus w tym przeszkadza...etc??
Dzieki jeszcze raz, pozdrawiam...Arek
Calineczka* jest offline  
Stary 22.08.2004, 11:58   #12
legion
XII

Cytat:
Wielkie dzieki Legion-dawka konkretnej wiedzy.Poeksperymentuje sobie jak znajde chwilke czasu.Swoja droga ciekawe co jeszcze nagrywrki DVD beda potrafily robic....wiele sie zmienia z czasem....technologie szybko ida do przodu...a nawet niektore sa chyba specjalnie "hamowane"-zeby stare sie zwrocily finansowo.Aha-powiedzcie mi prosze, czy nagrywarka DVD ma jakies zabezpeczenie ktore zapobiega zniszczeniu plyty jesli dysk jest za wolny i nie nadaza z dostarczaniem danych....lub antywirus w tym przeszkadza...etc??
Dzieki jeszcze raz, pozdrawiam...Arek
no to sa zabezpieczen typu system ochrony zapisu smart-burn czy bufor nagrywarki i to pozwal na lepsze chwile z popkornem przed telewizorem
jest tesz taki programi DVDIdle Pro v5.12 ktory pomaga (ale czasem nie)
http://www.cdrinfo.pl/newsy/archiwum/006659.php#006659

Ostatnio zmieniany przez legion : 22.08.2004 o godz. 12:02
legion jest offline  
Stary 22.08.2004, 12:03   #13
Calineczka*
Nowy na forum

...a potrafisz dokladniej powiedziec na czym ten smrt-burn polega??Bo bufor nagrywarki ma zaledwie 2M z tego co wiem-a co to jest w obliczu pojemnosci plytyPrzy takiej szybkosci nagrywania danych-mgnienie....
Calineczka* jest offline  
Stary 22.08.2004, 12:12   #14
legion
XII

Cytat:
...a potrafisz dokladniej powiedziec na czym ten smrt-burn polega??Bo bufor nagrywarki ma zaledwie 2M z tego co wiem-a co to jest w obliczu pojemnosci plytyPrzy takiej szybkosci nagrywania danych-mgnienie....
Jak sama nazwa wskazuje madre wypalnie czyli maksymalna szybkosc zapisu przy kontroli opcji Smartburn. W teorii powinno to zapewnic najlepsze rezultaty powierzchni nosnika pod katem mniejszej ilosci bledow (uszkodzone lub nieczytelne sektory) a tak na proste rozumienie reguluje szybkoscia nagrywani
jak wiesz ze czym wolniej tym dokladnie

Ostatnio zmieniany przez legion : 22.08.2004 o godz. 12:19
legion jest offline  
Stary 22.08.2004, 12:31   #15
slawekj
Guru

Data rejestracji: 12.07.2004
slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Jest to technologia stworzona i opatentowana przez firmę Sanyo, zapobiegająca niszczeniu płyty w chwili opróżnienia wewnętrznego bufora nagrywarki, z którego pobierane są dane do nagrania. Stopień zapełnienia bufora jest stale monitorowany i gdy spadnie on poniżej bezpiecznego poziomu, proces zapisu jest przerywany w kontrolowany sposób. Po nadasłaniu kolejnych danych zapis jest automatycznie wznawiany.
slawekj jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: