![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.06.2004
![]() |
DVD -komp czyta a odtwarzacz nie...
Witam...
PAnowie, a moze Panie....w czym moze byc problem jesli skopiowana przeze mnie plyte DVD komputer czyta normalnie i odtwarza, a sprzetowy odtwarzacz DVD-nie widzi jej...czy ma znaczenie czy ona jest +R czy -R...czy cos innego??Robilem to bodajze dvdshrinkiem...nie zglaszalo zadnych problemow....wogole jaki soft polecacie do robienia kopii zapasowych??Wiem ze temat byl walkowany....niemniej poprosze jeszcze raz o wypowiedzi.Pozdrawiam.Arek |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 24.01.2004
![]() |
Napisz coś więcej.
Jaka nagrywarka Jaki nośnik Jaki odtwarzacz Wtedy coś pomyślimy |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
NAgrywarka LITEON 832, bios-najnowszy, jak pisalem-komp odtwarza ten film, nie wiem czy filmow nie powinno sie nagrywac na plytach DVD-R, nagralem na +R...czy to mozliwe??Odtwarzacz jakis starszy philips, nosnik verbatim +R
Dzieki... |
![]() |
![]() |
#4 |
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
Spróbuj z Booktype przy DVD+R powinno zadziałać.
|
![]() |
![]() |
#5 | |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
Ja nagrywam na Bulkpaq Printable DVD-R i mój Thomson czyta bezproblemu
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
...panowie, troszke mniej enigmatycznie poprosze-mam nagrywarke od 2 dni i skrot "omni" nic mi nie mowi....a ten booktype to jakis programik jak rozumiem
![]() Pozdrawiam... |
![]() |
![]() |
#8 | |
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
Cytat:
rozpoznają te płytki jak tłoczone DVD. Poszukaj na forum. Ja mam pionka to więcej nie pomogę. |
|
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
dZIEKI-ZNALAZLEM PROGRAMIK ALE PLYTKA JUZ WYPALONA-CZYLI JUZ NIE ZMIENIE....TRZEBA PRZED WYPALANIEM ZMIENIAC....POZDRAWIAM!i DZIEKI....
|
![]() |
![]() |
#10 | |
XII
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
omni(http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=35045 -wiecej tu sie dowiesz) jest to programik do poprwaiania jakosci biosow w litkach miedzy innymi pozwala na regulacje lepszej jakosci nagrywania nosnikow oraz ustawiena automatycznego bitsettingu(czyli nie trzeba miec booka bo plyta po nagraniu byla DVD_rom) programy jakie uzywam do wypalnia dvd to nero( przereklamowane) ,roxio easy dvd, cloneDVD(najlepszy moim zdaniem) a do obrubki filmu Decrypter(na twardy zawartosc plytki) a potem shrink do kompresi ![]() plus jeszcze X-DVD ripper do robienai Divx-ow i tym podobnych ![]() Ostatnio zmieniany przez legion : 22.08.2004 o godz. 11:40 |
|
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
Wielkie dzieki Legion-dawka konkretnej wiedzy.Poeksperymentuje sobie jak znajde chwilke czasu.Swoja droga ciekawe co jeszcze nagrywrki DVD beda potrafily robic....wiele sie zmienia z czasem....technologie szybko ida do przodu...a nawet niektore sa chyba specjalnie "hamowane"-zeby stare sie zwrocily finansowo.Aha-powiedzcie mi prosze, czy nagrywarka DVD ma jakies zabezpeczenie ktore zapobiega zniszczeniu plyty jesli dysk jest za wolny i nie nadaza z dostarczaniem danych....lub antywirus w tym przeszkadza...etc??
Dzieki jeszcze raz, pozdrawiam...Arek |
![]() |
![]() |
#12 | |
XII
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() jest tesz taki programi DVDIdle Pro v5.12 ktory pomaga (ale czasem nie) http://www.cdrinfo.pl/newsy/archiwum/006659.php#006659 Ostatnio zmieniany przez legion : 22.08.2004 o godz. 12:02 |
|
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
![]() |
...a potrafisz dokladniej powiedziec na czym ten smrt-burn polega??Bo bufor nagrywarki ma zaledwie 2M z tego co wiem-a co to jest w obliczu pojemnosci plyty
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
XII
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() jak wiesz ze czym wolniej tym dokladnie ![]() Ostatnio zmieniany przez legion : 22.08.2004 o godz. 12:19 |
|
![]() |
![]() |
#15 | |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |