![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Bede kupowal DVD ROM Liteona - ktore modele polecacie ?? Czy jest jakis ktorego sie wystrzegac ?? (tzn ma problemy z odczytem jakis rodzajow nagrywanych plyt DVD ?? )
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.12.2002
![]() |
opisywalem moje boje z modelami:
- toshiba SD-M1802 i - liteon XJ-HD166S czyli 2 najnowsze modele tych firm. co do innych modeli nie wypowiadam sie, bo nie mialem z nimi stycznosci. plytki byly nagrywane na liteonie 811s i byly to: - hawk (na szczescie tylko 10 sztuk bo to scierwo nawet z wygladu) - czytal je tylko litek. - esperanza -r (40 szt.) - toshiba czytala mi ok. 1/3 tych plytek. - esperanza +r@rom (30 szt.) - czytaly je oba napedy - npsniki +r nagrane normalnie - niestety nie sprawdzalem na zadnym z w/w napedow, bo + nagrywam jako romy i gdyby + nie byly drozsze kupowalbym tylko je, i nie mial zadnych problemow i pozostlbym przy starym necu 5700. co ciekale (szczegolnie dla "-") wszystkie plytki byly z tej samej partii (tzn - z tej samej i + z tej samej ![]() w komentarzach zdania sa podzielone. jednak wiecej pozytywów dostale mimo wszystko litek np.: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=2655 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8880 choc jak widac i litek dostal jedden negatyw. co prawda, jak ja kupowalem naped to go jeszcze nie bylo i ja sie z nim nie zgadzam. moze to jakis spisek ![]() z powyzszego widac, ze wybor w oparciu o zdanie ludzi jest trudny, bo i zdania sa podzielone. w zwiazku z tym jak wybrac..... moze liczac za i przeciw w procentach ? ![]() a tak powaznie, te plytki ktore toshiba czytala czytala b.ladnie, nie zacinala sie i chodzila cicho... ale to niestety mi nie wystarczalo. poza tym litek robil to rownie dobrze i to ze wszystkimi moimi nosnikami. reasumujac, najlepiej wziac wszystkie swoje plytki do sklepu i sprawdzic czy chodza na wybranym przez nas napedzie ![]() lub, co bardziej prawdopodobne, umowic sie ze sprzedawca co do mozliwosci wymiany, jesli ten model nie bedzie czytal naszych nosnikow.
|
|