![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.06.2004
![]() |
da się coś zrobić?
witam dostałem litka 411s bez gwarancji i jest problem bo nie nagrywa tanich
dvd (mediastore,datawrite itp)bezproblemowo nagrałem tylko tdk +/-R i dysan +R esperanza-nakońcu wywaliło błąd ale sie nagrała ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez krzychoo : 12.06.2004 o godz. 13:32 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
moze przeczysc laser, a poza tym to wgraj jakis dobry bios ze strony kowanskiego
#3 |
Nowy na forum
![]() |
a można by podkrecić laser zeby lepiej płyty czytało? u siebie w wierzy tak robiłem i lepiej czytało płytki
|
![]() |
![]() |
#4 |
---===//eLWu\\===---
Data rejestracji: 15.02.2004
![]() |
siema jesli masz zamiar bawic sie w krecenie nagrywarki na wyzszy model to przeczytaj na poczatku ten watek http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=29358 oraz zeby sprawdzic czy wszystko z burnerem jest ok wgraj na poczatku oficjalny bios do 411s ze strony http://www.liteonit.com/ODD/English/...e_dvd%20rw.asp po tym zabiegu kup z dwie tansze plytki dvd i przetestuj
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
właśnie tak zrobiłem najpierw wgrałem najnowszy oficjalny bios chyba FSOJ
i to nic nie zmnieniło a następnie podkręciłem na 811s plikami ze strony kowańskiego i dalej to samo mi chodziło nie o większa predkosc nagrywania tylko o czytanie płyt bo w wieży była przy laserze śróbka dzieki której laser lepiej czytał płytki tylko nie wiem jak to jest w nagrywarce |
![]() |
![]() |
#6 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
pokrecanie lasera to troche ryzykowna sprawa.... pzrez jakis czas moze byc lepiej,ale jakby nie patrzec skraca to dosc konkretnie zycie takiej nagrywarki.... i nie wiadomo ile jeszcze ci pociagnie....
|
![]() |
![]() |
|
|