![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 03.12.2002
![]() |
Poczytałem ten wątek i widząc Wasze dyskusje na temat "czy dobry sprzęt kupiłem? czy też może nie?" postanowiłem wtrącić coś od siebie. Moja wypowiedź tyczy się nie tylko tej dyskusji, ale wszystkich polemizacji tego typu.
Moim zdaniem należy jeszcze przyjąć, że pewien % nowych userów jest na tyle "zielony", że nie do końca wie w ogóle jak wypalić płytę (CD czy DVD), a mimo to albo kupują nagrywarkę, albo ją dostają na "gwiazdkę", na urodziny itp. (już nie wspomnę przypadku, gdy sam zostałem kiedyś wezwany do jakiegoś drobnego problemu z kompem u jakiejś osoby, która dostała tak totalnie wypasiony PC - łącznie z wypalarą DVD - a za bardzo nie znała podstaw nawigacji po systemie Windows .... to co sam później zobaczyłem to temat na osobne forum) Zmierzam do tego, że pewni nabywcy chcąc wypalić płytkę, gdy coś pójdzie nie po ich myśli to zaczynają grzebać właśnie m.in. po forum. W sumie to normalne zachowanie, ale... Nieraz coś od kogoś zasłyszą, że można np. firmware zmienić, coś tam doczytają (ale nie do końca), zaczną coś zmieniać (też nie do końca dobrze to zrobią) - w końcu same są sobie winne, a zwalają winę na sprzęt. Wiadomo, nie twierdzę, że są wszyscy tacy, ale pewien ich % na pewno. I potem właśnie czytamy, że sprzęt do bani, że są z nim problemy itd. Dlatego też wszelkie opinie negatywne co do różnych sprzętów należy zawsze - moim zdaniem - podzielić przez pewien współczynnik. A co do "litków" uważam, że ten współczynnik będzie dość wysoki. ![]() Reasumując, DINX: Skoro już sprzęt kupiłeś to zbieranie opinii na jego temat jest trochę jak musztarda po obiedzie. ![]() ![]() Ale najważniejsze jest to, że skoro już sprzęt zakupiłeś to z niego korzystaj i martw się dopiero jak przyjdzie na to pora. ![]() Moja najistotniejsza rada - ucz się na błędach innych, a jak będziesz miał problem zawsze możesz poczytać na forum i zanim zrobisz jakieś poważniejsze zmiany w swoim sprzęcie (np. aktualizacja firmwaru) zrób to dopiero wtedy, jak rozwiejesz swoje wszystkie wątpliwości. Cytując jedno z praw Murphy'ego - "to co może się nie udać, nie uda się na pewno". Więc nie rób niczego "na chybił trafił", a sądzę że pomimo tego co niektórzy Ci powiedzą, a jeszcze inni z "litkiem" przeszli, Twój sprzęt może Ci długo posłużyć. Pozdro all! ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 14.03.2003
![]() |
Cześć Wam Panowie
Dziękuję wszystkim za wypowiedzi. Chciałem poznac trochę waszych opini. Rację ma dj_anion pisząc , że trochę późno na pytanie czy to dobry sprzęt. Na szczęście nie wszystko kupuję "na wariata" i zanim sobie coś sprawię to robię wywiad. Niestety zakup tej nagrywarki to była niebywała okazja dlatego jeżeli nawet ktoś uzna że to bubel to ja i tak nie będę łez wylewał ![]() Co do Twojej ( dj_anion ) wypowiedzi dotyczącej "młodych" użytkowników sprzętu czy wogóle kompa. Masz rację spotykałem się z podobnymi sytuacjami jaką opisywałeś. Sam nie jestem aż tak zieloniutki, niestety nie jestem też aż takim znawcą tematu. Czesto zadaję z gruntu głupie pytania. Jednak każdy z nas kiedyś nie potrafił chodzić prawda ? Tak wogóle uważam , że to bardzo fajne forum. Nie spotkałem tutaj jeszcze wrednych ludzi , choć do okoła pełno ich ![]() Pozdrawiam Was i wracam do pracy bo mnie mój Dyro zaj..ie . |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|