![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
net został :)
Data rejestracji: 29.07.2003
![]() |
Windows nie widzi i alcohol też mojej nagrywarki:(
CZe all!
Jestem nowy na tym forum niedawno nabyłem sobie nagrywarke DVD SAmsungaTS-H552 DVD16x CD48x, Na poczatku wypalała świetnie ale kiedy chciałem nagrać troche rzeczy z dysku odpalam program a tam BACH! Nie widzi nagrywarki DVD! Mój cd rom widzi nagrywarke jedna cd widzi i ten trzeci napęd cd(nagrywarka nagrywała tez cd) ale DVD nie widzi nie wiem co robić przepinałęm taśmy zmieniałem napędy i nic ![]() SZukałem tego na forum ale nic podobnego nie znalazłem. Z góry dzieki za jakąkolwiek pomoc. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
dlaczego nie Turboni ?
![]() ![]() co masz na mysli nie widzi ? w biosie czy w windzie ? oraz w menagerze urzadzen ? ps. takie problemy maja udzie ktorzy uzywaja alcochol !!!! ![]()
![]() Ostatnio zmieniany przez zorg : 28.03.2005 o godz. 23:34 |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
nie widzi w windowsie i w biosie widzi ją jako ngrywarke CD a nie DVD jakby nie była podpięta do niej taśma:/
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Czy ja dobrze rozumiem? Masz dwa czy trzy napedy? Ale co tam. Odepnij CDRW i na secondary master zapnij nagrywarke DVD, po odpaleniu l kompa sprawdz jak jest widziana w BIOSie i w windowsie. W tym momencie i Alcohol i Nero powinny zobaczyc ja bez problemu. (oczywiscie i Alcohol i Nero sa w nowych wersjach typu 6.6.XX i Alcohol 1.9.5) Rowniez ASPI, i sterowniki do MoBo sa zainstalowane. ![]() Dopnij CDRW jaka slave i sprawdz. Czasami jest tak ze zapomina sie o zworkach, DVD sa teraz ustawiane jako domyslne slave, a niekiedy napedy sie nie lubia, konfliktuja. |
|
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
Już tak robiłem i nic wszystko mam zainstalowane mam ja jeszcze na gwaracji chyba pojdade do sklepu
![]() |
![]() |
![]() |
|
|