![]() |
Cytat:
|
Pomyłko stałem się posiadaczem tego samego napędu (chyba).Stojąc przed wyborem i zakupem napędu używanego sporadycznie Kolega czary2mary uświadomił mnie że najlepsze napędy były z 10 lat temu. Zamówiłem na allegro cztery używane Optiarc w ceniej jednej nowej ale dostałem różny miks, w tym tę właśnie nagrywarkę. Moje pytanie na co ją najfajniej przerobić, raczej hobbystycznie i z ciekawości... Oznaczenia górny lewy róg, DH-16AASH, prawy górny PLD-DH-24AAL (B) a na wydruku z kodu kreskowego DH-16AASH15B F/W SA15 data produkcji 2010-05-06. Napęd o dziwo nie ma wyeksponowanego loga producenta, dobrych parę chwil zajęło niewprawionemu oku rozpoznanie producenta.
|
Nie ma oznaczeń bo to OEM dla producentów gotowych zestawów komputerowych.
Możliwy crossflash do fajnych i cenionych modeli - LiteOn iHAS x24A\Teac DV-W524GS\Plextor PX-880SA .. w przypadku crossflash do modeli z Lightscribe nie będzie ono działało ze względu na brak diody pozycjonującej . |
Dziękuję bardzo, właśnie czytam co i jak, na razie jestem na etapie
https://forum.cdrinfo.pl/f29/crossfl...-liteon-94353/, czy to wystarczy czy raczej doszukać się konkretnego opisu? Win7 x64 nie będzie problemem? Czy kolega który założył wątek przerobił urządzenie na coś ciekawszego? |
Cytat:
Identycznie sytuacja wygląda do pozostałych modeli... Musisz użyć do takiej operacji odblokowanych firmware lub w formacie bin. Flash Utility v7 for PLDS |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:07. |