![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#631 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 23.12.2004
![]() |
Brałeś z allegro? Myślałem że z jakiegoś sklepu netowego...Szkoda...
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#632 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.03.2005
![]() |
Witam wszystkich Forumowiczów. Jestem nowy i planuję zakup napędu COMBO, czyli DVD-RAM+CDRW. Jaką markę uważacie za najlepszą i ją polecacie? Czy można w ogóle powiedzieć, że jakaś marka jest najlepsza obiektywnie? Bardzo prosze o rzeczowe odpowiedzi. Pozdrawiam!
|
|
|
|
|
#633 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Dla użytkowników - najlepsze marki to zawsze te, które posiadają ![]() A co do COMBO - to chyba nie masz za bardzo pojęcia o tym co piszesz ![]() Każda nagrywarka DVD - to swoiste Combo Bo nagrywa i CD i DVD Napędami typu Combo określa się nagrywarki CD + czytnik DVD Natomiast DVD-RAM to jeszcze zupełnie coś innego ![]() Jest to trzeci format zapisu obo DVD+R i DVD-R I w tej chwili DVD-RAM potrafi nagrywać LG I nie wiem czy coś jeszcze No i na razie to tyle ![]()
|
|
|
|
#634 |
|
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
@vizzard nic dodac nic ujac
|
|
|
|
|
#635 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.02.2004
![]() |
poniewaz wypadlem troche z obiegu :-) pewnie glupie pytanie:
BenQ - co to za firma? powstala z jakiejs innej marki? nie kojarze jej wogole
|
|
|
|
|
#636 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.12.2002
![]() |
BenQ - nowa nazwa Acer'a.
A napęd Benq 1620 to oem philipsa.
|
|
|
#637 |
|
Nowy na forum
![]() |
Czy ten napęd [mowa o 1620] naprawde tak trudno dostac? Kurcze ktoś ma jakiś pomysł na to gdzie go w Łodzi mozna upolowac?
<Pół żartem pół serio> A tak btw. pare spostrzeżeń :-) Ogolnie teraz jest bardzo nieprzyjemny moment bo musze kupic nagrywarke DVD i to "najlepsza" jak wiekszość użytkowników tego forum z mniej niz 20 postów na karku.Rok temu w oparciu o dane i rady z tego forum kupilem naped COMBO a poniewaz wtedy przezylem droge przez meke czytajac wszelkie testy itp teraz bogatszy o to doswiadczenie chce troche na skroty isc czyli wybrac model o ktorym jest najwiecej pochlebnych opinii.I tu pierwsze spostrzezenie pol zartem pol serio opisy nagrywarek powinny ograniczac sie do stwierdzen typu "dobra do ripowania gier" "dobra do nagrywania plytek na ps2" "niezla korekcja bledow" bo i tak tylko to interesuje przecietnych zjadaczy chleba ;-).</Pół żartem pół serio>I pare pytan: nigdy nie ufalem jakos specjalnie LG [no dobra wiem ze narazilem sie pewnie polowie forumowiczow ale taka prawda ] ale jednak zapytam bo chyba gdzies mi umknela ta informacja:Czy LG 4163b jest CICHA? Nie mam zamiaru miec kompa z nagrywara ktora ryczy jak odrzutowiec [wspomniany naped COMBO tak wlasnie ryczy jak polyka plytke DVD]I jeszcze jedno czy z NEC 3520A sa jakies koszmarne problemy? wiem ze jest wątek osobny ale tez przydlugi... Chodzi o to czy moze ktos wie ze z jakas tam seria to trzeba bylo bios update-owac albo naprawde jest ogrommny problem z korekcja bledow przy odczycie CD... No i moze w konczu ktora z nich jest lepsza [potrzebuje aby byla cicha, dalwala sobie rade z wiekszoscia zabezpieczen - nie musi wszystkie idealnie lamac, no i zeby radzila sobie bardzo dobrze z odczytem plytek CD marnej jakosci - mam pare takich ktore tylko moj starusienki TEAK potrafi odczytywac ]Dzieki |
|
|
|
|
#638 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#639 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.12.2002
![]() |
Vizzard jak zawsze wyłapiesz niuanse......
![]() Totus LG 4163b, Benq1620, NEC3520, Pioneer108/109. Może rzuć monetą ??
Ostatnio zmieniany przez Conti : 14.03.2005 o godz. 23:05 |
|
|
|
|
#640 | |
|
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
|
#641 | |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
trzeba rzucać dwoma i to różnymi ![]() a na serio jak mój litek wyzionie ducha to kupię BenQ'a lub NEC'a ale to jeszcze potrwa - 2 lata gwarancji a dopiero rok mija ![]() edit: no jeszcze ten Goldstar mnie zainteresował (taka fajna duża stacja dyskietek)
Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 14.03.2005 o godz. 23:41 |
|
|
|
|
|
#642 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
... NEC raczej odpada :-) jakos mnie nie przekonuje [ma skaze w zyciorysie ;-)]Pioneer... czy warto doplacac 100PLN [w porownaniu do LG] LG - trudno jest odbudowac raz nadszarpniete zaufanie BenQ - wtf wszyscy tak chwala a o firmie do tej pory nie slyszalem :-) Poza tym ciezko to gdzies znalezcProLine nima, Komputronik nima... 3 najlepsze w Łodzi [cenowo i asortymentowo sklepy] nima... Wniosek? poczekac do jakiegos nowszego modelu ![]() Ale powaznie to bym zaryzykowal BenQ tyle ze nie bardzo jest go gdzie znalezc
|
|
|
|
|
|
#643 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bo to Polska właśnie i nie ma, a następny model jest z LightScribe
![]() edit: artukuł sponsorowany pewnie ale... http://www.benq.pl/awards/index.cfm?id=625 a sieć sprzedaży wygląda dość ciekawie (środek Europy dyskryminowany) http://www.benq.pl/wheretobuy/spotlocator/ Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 14.03.2005 o godz. 23:48 |
|
|
|
|
#644 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
sklep w lodzi [nawet blisko mojej uczelni!] przez nich wskazywany nawet w cenniku nie ma niczego benQ
|
|
|
|
|
|
#645 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat: