![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#781 | ||
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.03.2005
![]() |
Cytat:
http://www.chip.pl/arts/kth/kth_129332.html (co prawda nie mam pojęcia co to za płyty bo nigdy takich w ustach... tzn. w czytniku nie miałem- no ale nie czyta) Cytat:
Wiem że akurat przy tym modelu NECA 3520a nie dostaję żadnych instrukcji, driverów i innych chitów ale żeby coś trzeba z jakimiś "biosami"?
|
||
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#782 |
|
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
LG wypala bardzo dobrze. Jest jednak małe "ale".
O ile można uznać jakość wypalonego nośnika za wysoką przy błędach PI/PIF to błędy Jitter już nie powyżej 4x. W/g Nero przekraczają dopuszczalne 12%. Cały czas testuję LG 4163B i moje i na innych forach wyniki pokrywają się. W testach opisywanych w miesięcznikach PC nie sprawdza się zapisanych nośników na błędy PI/PIF i Jitter. A szkoda. ![]() LG nie zwraca błędów PI/PIF i Jitter. Więc nic nie wiadomo o jakości nagranych płytek, jedynie czy jest poprawny transfer. A to za mało. To dotyczy większości testowanych napędów. Również nie podajemy czasów dostępu testowanych płytek. A są znaczne różnice. To też jakość i rozwiązania konstrukcyjne mechanizmu. Dlaczego pomijany ? Dzisiaj zadając mi pytanie o napęd odpowiadam zdecydowanie BenQ 1620. ![]()
Ostatnio zmieniany przez slawekj : 31.03.2005 o godz. 19:48 |
|
|
|
|
#783 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Z jakimi biosami? ![]() A tak w ogóle to przecież nagrywarki nie mają biosów ![]() Tylko płyty główne je mają ![]()
|
|
|
|
#784 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.12.2002
![]() |
BenQ 1620 ma jak dla mnie 1 wielką zasadniczą wadę - dostępność. Jeśli nie uznaje się zakupów via internet, to jest praktycznie nie do dostania. W sklepach patrzyli się na mnie jakbym się z wariatkowa urwał...
|
|
|
#785 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.03.2005
![]() |
Witam
Kupilem Pionnera 109 tak ja radziliscie, ale jakiego Firmware wgrac? 1.40? 1.17? pozdro |
|
|
|
|
#786 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.03.2005
![]() |
Jak wgrac ten firmware?
|
|
|
|
|
#787 |
|
Wiszę sobie ...
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() ![]() ![]() |
z tym "biosem" to dalem d.....
chodzilo mi o Firmware oczywiscie ![]() pozdrawiam
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler |
|
|
|
|
#788 |
|
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No wiec z lg zauwazylem u kolegi duzy problem, mam neca 3520 bios u7 jak widac w podpisie, nagralem plyte z bitsettingiem +r na -rom, wkladam do lg, plytka sie cichutko uruchomila weszlismy do katalogu glownego, hdzie jes plik setup (to byla gra) klikam dwa razy na niego i .... i nic
.Nie wiem co jest tego przyczyna, ale zostawia jakis niesmak.Moze to przez bitsetting, ale watpie. Co do zabawy biosami/firmware'mi to ja nie widze w tym problemu, ryzyko jest, to jest fakt, ale czy do benqu nie ma fw?? Tez sa bo kazdy naped ma jakies ograniczenia, nec np riplocka, zreszta lg tez chyba ma, w kazdym razie tak sie zachowuje przy ripowaniu filmow na dysk jakby mial.Co do benqu, to sie nie wypowiadam, bo nie widzialem tej nagrywarki na wlasne oczy, a czy dobra to tez by sie okazalo w praniu, bo kazdy system jest inny i sprzet tez dziala w nim inaczej. Na neca nie narzekam ![]() Co do plyt 800 i 870 czy tam tylko 870, nec nie nagrywa i nie odczytuje takich plyt, ale to jest nagrywarka dvd i sluzy do palenia plyt dvd a nie jakis tam wynalazkow (dlaczego wynalazkow, bo sie nie przyjely i ceny sa z kosmosu, prawie jak z DL) |
|
|
|
|
#789 | |||
|
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
a wogole czytales post @pawlablu ![]() Cytat:
Ostatnio zmieniany przez legion : 31.03.2005 o godz. 22:58 |
|||
|
|
|
|
#790 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.03.2005
![]() |
Noo kurczę, może uda mi się namówić ojca na tego plexa716
zawsze może vat odliczyć i już będzie kosztował mniej niż 4 stówy. A czy rzeczwyście jest tak dużo lepsiejszy od NEca 3520a? Z tego ci widzę to jest... no jest lepsiejszy jest to było tylko pytanie retoryczne...
|
|
|
|
|
#791 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kup sobie pineera 109d bo za wiele gorszy od plexa nie jest w nagrywaniu w odczycie jest juz zle..;]
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
|
#792 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.12.2004
![]() |
Panowie pomozcie wybrac mi pomiedzy NEC 3520A vs LG 4163B
jak byscie mogli, podajcie krotkie argumenty
|
|
#793 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 15.05.2002
![]() |
Cytat:
. Dodam jeszcze, że używam tej nagrywarki w dość słabym kompie a można powiedzieć, że w kompie który jest zalecany przez producenta jako minimum do tej nagrywarki i działa bardzo dobrze .
|
|
|
#794 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
lg ma ten plus ze mozna nagrywac dvd ram i jesli nie trafisz na model ktory sie bedzie psul to posluzy ci dlugo a co do neca to bedzie pewnie lepszy bo jest na tym samyk ukladzie co pioneer 109
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
|
#795 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.12.2004
![]() |
[QUOTE=pawelblu]No to mamy np. takie zestawienie z cdrinfo.pl:
Jakiej firmy nagrywarki DVD używasz (jeżeli masz więcej niż jedną, wybierz preferowaną): LiteOn: 3198 - 41.39 % LG: 1322 - 17.11 % NEC: 1286 - 16.64 % Pioneer: 346 - 4.48 % Plextor: 299 - 3.87 % itd. No wiec zgodnie z zasada prawa wolnego rynku, najlepszy jest LiteOn (bo wkoncu kto kupowalby kiepski sprzet...) Że jest ich duzo wcale nie oznacza ze sa najlepsze. Swego czasu po polskich drogach jezdzilo duzo maluchow, polonezow itd..... |
|
|
![]() |
|
|