![]() |
Cytat:
Zreszta mozna sie pokusisc o selekcje negatywna: Asus to OEM Pionka Benq (1625) nie miesci sie w cenie Gigabyte to jakis OEM (pewnie LiteOn lub NEC) i drogi HP to tez jakis OEM, a LS i tak za drogi Plextor za drogi Toshiba ma za duzo wspolnego z Samsungiem. Zostalo: Asus/Pionek (nie wiem co lepsze) LG LiteOn NEC Osobiscie LG, choc do NECa i Pionka nic nie mam. LiteOn jako pierwsza nagrywarka moze troche zrazic ... szczegolnie teraz jak konkurecja jest bardzo dobra ... |
No to od początku.
Każdy chwali swoją. :spoko: :) |
Witam i powiem wow 92 strony topica pzyznaje sie pzeczytalem z 2-3 od konca zaduzo tego w kazdym razie jutro jade zakupic nagrywarke mam 255zl co mi polecicie bo sie zgubilem jak spojzalem http://www.ckznak.pl/index.php?cid=232 na te nagrywareczki i sie pzyznam nie wiem jaka wybrac :| chce taka aby nie psula mi co 2 plytke :/ poniewaz mialem zakupiona nagrywarke samsunga - WRITEMASTER czy jakos tak i nie dziala od samego poczatku lol a dopiero po 1 miechu zaczolem uzywac i zjazylem ze jest bebe a gwarancji nie moglem znalesc wiec poszlo troska sianka w blocie :D no ale koniec oftopa czekam na szybkie i konkretne odpowiedzi :] dziekuje.
|
Cytat:
|
Bez przesady - lepiej kupic druga nagrywarke i sie pobawic troche ...
Dokupowanie DVD-ROMu jest IMO bez sensu. |
Cytat:
Pozdrawiam. :piwo: |
Cytat:
|
Cytat:
Mam tylko jedno pytanie: czy warto kupować DVD-ROM do odczytu, czy Pionek ma tak dobry odczyt, że nie warto nic innego kupować? :piwo: |
kolego a po co ci ten DVD-RAM ??? jak jest malo popularny :)
|
Cytat:
:piwo: |
Cytat:
2. Benq DW-1625 3. HP 640i czyli tak naprawdę oem Benq DW-1625 lub Liteon lub LG więcej w temacie o Light Scribe 4. Nie Podsumowanie: chcesz light scribe i możliwość testów kup Benq DW-1625 np. tutaj : http://www.znak.pl/index.php?cid=232&scid=1176 |
Witam!
Chce kupic nagrywarke DVD ktora spelniala by nastepujace kryteria: 1.Obslugiwala technologie LightScribe 2. Umozliwiala przeprowadzenie testu plytki po nagraniu -- czyli zeby zwracala bledy PI/PIF i Jitter. Zastanawiam sie nad HP 640i, czyli tak naprawde BENQ DW1625. Czy ta nagrywarka (HP 640) bedzie umozliwiala przeprowadzenie testu po nagraniu plyty oraz bedzie dzialala z softem od Benq, czyli Qscan? Bede wdzieczny za pomoc. :) |
Cytat:
Może po :piwo: będzie jaśniej. :spoko: :) |
Cytat:
i teraz 2 rzeczy - czyli 20pro i 20 to to samo, a roznia sie biosem? tzn, nie oplaca sie brac pro tylko zwykla i wgrac bios od pro? - piszesz w poscie, ze warto brac sprawdzona 20, ale ja osobiscie czekam na wejscie 40, cena 20 powinna spasc, a jesli 40 bedzie w dobrej cenie to wezme 40 i poczekam chwile na nowe biosy, poki co potrzebuje naped, a nie czytnik do benchmarkow :) sadze, ze nawet na standardowym biosie bylbym w miare zadowolony ;) |
Cytat:
:czytaj: http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...3&postcount=68 :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:41. |