Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 18.01.2006, 17:17   #1
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Plik *mpg - czym odtworzyć ??

Witam !
Problem może i banalny - ale ja niestety bardzo mało interesuję się sprawami DVD/Video - i stąd też takie pytanie.
Otóż przed chwilą zwrócił się do mnie Wuja z pytaniem, że ma płytę DVD z filmikiem nagranym z jakieś kamery - plik z rozszerzeniem *mpg - i jak go uruchamia to się tnie, zacina, nie odtwarza płynnie.
Plik jest niby standartu Winamp.
Wuja ma Celerona 900, 384 MB, Windows 98SE - chyba powinno na tym działać ??
Ale dlaczego się tnie - a gdy otworzył w WMP9 to chwilę pograło bez dźwięku i stanęło.
Może to brak kodeków - ale skoro startuje ??

Za wszelkie rady z góry dziękuję !!!

ro29

ro29 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 18.01.2006, 19:29   #2
krzpac
RTS Widzew Łódź

Data rejestracji: 07.07.2000
krzpac niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
a spróbuj w power dvd
Stary 18.01.2006, 22:57   #3
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Mozliwe ze jednak ten celeronek nie wyrabia.
Sprobujcie to otworzyc czyms mocniejszym.
No i jakims 'normalnym' programikiem w stylu bestplayer czy subedit player, ba nawet windowsowym.
Stary 18.01.2006, 23:08   #4
ro29
Guru

Witam !
Dzięki za rady - dziś już nic nie zrobi Wuja - jutro mu to przekażę. Power DVD akurat ma (ASUSDVD). Co do innych - standartowo to uruchamia się w WINAMP, a próbował też w WMP9.
Może jutro będę miał u siebie na godzinkę tą płytkę (Ciotka ma wpaść to mi może podrzuci) - co prawda skoro na Celeronie 900 się to nie wyrabia, to u mnie nie ma co próbować - ale może przynajmniej upewnie się co do typu itd.

W sumie to jest chyba nagrane w lepszym standarcie niż DVD - zajmuje chyba 1,34 GB, a ma coś około 25 minut

Pozdrawiam i na razie dziękuję !!

ro29

ro29 jest offline  
Stary 19.01.2006, 00:05   #5
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Skoro tak piszesz, to obstawiam tego celka....albo ogolny balagan i zmulenie systemu.
Trzeba to odpalic na innym sprzecie i zobaczyc.
Stary 19.01.2006, 05:18   #6
Clintt
Krakauer

Data rejestracji: 07.01.2006
Clintt w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez ro29
Witam !
Dzięki za rady - dziś już nic nie zrobi Wuja - jutro mu to przekażę. Power DVD akurat ma (ASUSDVD). Co do innych - standartowo to uruchamia się w WINAMP, a próbował też w WMP9.
Może jutro będę miał u siebie na godzinkę tą płytkę (Ciotka ma wpaść to mi może podrzuci) - co prawda skoro na Celeronie 900 się to nie wyrabia, to u mnie nie ma co próbować - ale może przynajmniej upewnie się co do typu itd.

W sumie to jest chyba nagrane w lepszym standarcie niż DVD - zajmuje chyba 1,34 GB, a ma coś około 25 minut

Pozdrawiam i na razie dziękuję !!

ro29
No to jak masz taką transmisję kbps to nic dziwnego, że Ci tnie Spróbuj jeszcze jakieś najnowsze kodeki zainstalować, ale wątpię, by to coś pomogło.
Chyba prościej byłoby go lekko skompresować Tak naprawdę od samego programu odtwarzającego niewiele zależy już.
pozdro
Clintt jest offline  
Stary 19.01.2006, 12:23   #7
ro29
Guru

Witam !
Dzięki za kolejne rady.
Właśnie przed chwilą rozmawiałem z Wujem na Skypie. Otóż jak przegrał ten filmik na dysk twardy i odtworzył przy wyłączonych dodatkowych elementach takich jak GG, Internet, antywirus itd. - to odtworzyło się raczej bez problemów. Niestety z płyty raczej nie ma szans (wczoraj mu nawet komp zawisł przy próbie).
Więc wyglada to jednak na komputer - co przy rozmiarze 2x format DVD się nie dziwię

Tak dla info - z tego co wiem, jest to materiał przegrany z VHS - i po prostu ten kuzyn Wuja zapomniał go skompresować (lub nie wiedział jak itd.)

Pozdrawiam i dziękuję wszystkim za pomoc !!

ro29

ro29 jest offline  
Stary 20.01.2006, 00:57   #8
ro29
Guru

Witam !
Płyta z tym filmem dziś dotarła do mnie - i o dziwo na PII 350 i 256 RAM - ruszyła - co prawda się lekko haczyła - ale obejrzeć szło jakoś
Z tym, że odtwarzałem w Real 10 oraz WMP 9 (tutaj ciut gorzej). Natomiast w Winamp nie dało się nawet odpalić u mnie ...

Więc trochę się dziwię czemu na Wuja Celeronie 900 były problemy - szczególnie z płyty - bo jak już pisałem dziś z dysku poszło ok. Może dlatego, że ja mam wgrany niedawno pakiet kodeków ??

I na koniec - zrzut z ekranu - właściwości tego pliku ...

Pozdrawiam
ro29
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-schowek01.jpg  

ro29 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: