![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Plik *mpg - czym odtworzyć ??
Witam !
Problem może i banalny - ale ja niestety bardzo mało interesuję się sprawami DVD/Video - i stąd też takie pytanie. Otóż przed chwilą zwrócił się do mnie Wuja z pytaniem, że ma płytę DVD z filmikiem nagranym z jakieś kamery - plik z rozszerzeniem *mpg - i jak go uruchamia to się tnie, zacina, nie odtwarza płynnie. Plik jest niby standartu Winamp. Wuja ma Celerona 900, 384 MB, Windows 98SE - chyba powinno na tym działać ?? Ale dlaczego się tnie - a gdy otworzył w WMP9 to chwilę pograło bez dźwięku i stanęło. Może to brak kodeków - ale skoro startuje ?? Za wszelkie rady z góry dziękuję !!! ro29 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
RTS Widzew Łódź
Data rejestracji: 07.07.2000
![]() |
a spróbuj w power dvd
#4 |
Guru
![]() |
Witam !
Dzięki za rady - dziś już nic nie zrobi Wuja - jutro mu to przekażę. Power DVD akurat ma (ASUSDVD). Co do innych - standartowo to uruchamia się w WINAMP, a próbował też w WMP9. Może jutro będę miał u siebie na godzinkę tą płytkę (Ciotka ma wpaść to mi może podrzuci) - co prawda skoro na Celeronie 900 się to nie wyrabia, to u mnie nie ma co próbować - ale może przynajmniej upewnie się co do typu itd. W sumie to jest chyba nagrane w lepszym standarcie niż DVD - zajmuje chyba 1,34 GB, a ma coś około 25 minut ![]() Pozdrawiam i na razie dziękuję !! ro29 |
![]() |
![]() |
#6 | |
Krakauer
Data rejestracji: 07.01.2006
![]() |
Cytat:
![]() Chyba prościej byłoby go lekko skompresować ![]() pozdro |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Guru
![]() |
Witam !
Dzięki za kolejne rady. Właśnie przed chwilą rozmawiałem z Wujem na Skypie. Otóż jak przegrał ten filmik na dysk twardy i odtworzył przy wyłączonych dodatkowych elementach takich jak GG, Internet, antywirus itd. - to odtworzyło się raczej bez problemów. Niestety z płyty raczej nie ma szans (wczoraj mu nawet komp zawisł przy próbie). Więc wyglada to jednak na komputer - co przy rozmiarze 2x format DVD się nie dziwię ![]() Tak dla info - z tego co wiem, jest to materiał przegrany z VHS - i po prostu ten kuzyn Wuja zapomniał go skompresować ![]() Pozdrawiam i dziękuję wszystkim za pomoc !! ro29 |
![]() |
![]() |
#8 |
Guru
![]() |
Witam !
Płyta z tym filmem dziś dotarła do mnie - i o dziwo na PII 350 i 256 RAM - ruszyła - co prawda się lekko haczyła - ale obejrzeć szło jakoś ![]() Z tym, że odtwarzałem w Real 10 oraz WMP 9 (tutaj ciut gorzej). Natomiast w Winamp nie dało się nawet odpalić u mnie ... Więc trochę się dziwię czemu na Wuja Celeronie 900 były problemy - szczególnie z płyty - bo jak już pisałem dziś z dysku poszło ok. Może dlatego, że ja mam wgrany niedawno pakiet kodeków ?? I na koniec - zrzut z ekranu - właściwości tego pliku ... Pozdrawiam ro29 |
![]() |
![]() |
|
|