![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.06.2003
![]() |
Dlaczego niektórych nagranych płyt nie da się skopiować ?
Dlaczego niektórych nagranych płyt (najczęściej to dotyczy Instant copy) nie da się z powrotem skopiować na dysk, a w stacjonarnym odtwarzaczu chodzą ?. Spotkałem się też z taką sytuacją, że część vobów skopiowałem a dwóch ostatnich nie - a w odtwarzaczu oczywiście chodziły, ale w nagrywarce kiedy chciałem odtworzyć film to już na końcówce się zacinał. Całość filmu mogę oglądnąć tylko w stacjonarnym odtwarzaczu. Może ktoś wie, dlaczego tak się dzieje ?
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
A jakiego programu uzywasz do ponownego skopiowania?
U mnie zadnej kopii zrobionej IC nie da sie wczytac do Shrinka. Wyskakuje komunikat: "DVD Shrink encountered an error and cannot continue this operation. invalid nv_pck: nv_vobu_ea The reason is: Unknown" Ale np. decrypterem da sie taka plyte zczytac. BTW: ktos wie o co chodzi z tym komunikatem? |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
Używam decryptera, ale to nie ma znaczenia bo sąto pliki niezabezpieczone i moża je również kopiować np. w total commander
|
![]() |
![]() |
#4 |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Powinno pomóc zripowanie DVDDecrypterem, a następnie władowanie do IfoEdit i tam opcja "Get Vts sectors'. Potem juz mozna ładować do Shrinka.
#5 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#6 |
Yoda
CDRinfo VIP
![]() |
A próbowałeś? Spróbuj i pisz co na to Shrink.
#7 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
Jezeli sektory nie wymagaja korekcji to ifoedit nie wprowadza zadnych zmian. Film dziala normalnie, wszystkie programy bez problemu go zgrywaja a shrink wywala komunikat jak napisalem wczesniej. Co ciekawe na jednych filmach nawet nie zaczyna analizy i go wyswietla, a na innych robi to po czesciowej analizie. Dzieje sie tak tylko po zrobieniu filmu w ic8. |
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Yoda
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
![]() |
#9 |
Bywalec
![]() |
niestety nie mam ic7 wiec nie mam jak sprawdzic
|
![]() |
![]() |
#10 |
Bywalec
![]() |
Tak jest na większości filmów zrobionych IC7 bądź 8.
Próbowałem decrypterem i też kicha. 4 i 5 voba nie skopiuję. Poza tym jest takie narzędzia do zamiany plików pdi na normalne voby. I co ciekawe Nero nie chce ich nagrać - szwankuje relokacja. Ale mnie chodzi o to, dlaczego dvd stacjonarne czyta płytę nagraną IC8 (w tym przypadku ten 4 i 5 vob) a nagrywarka (LG 4020B) ich nie zczyta. |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Bywalec
![]() |
Cytat:
Cytat:
Moze ma slaba korekcje bledow? Ostanio robilem "kopie bezpieczenstwa" ;-) filmu z wypozyczalni. Film jak to z wypozyczalni niezle porysowany. Naped Toshiba x2 nie dal rady, Plextor x8 nie dal rady, a pionek 106 bez najmniejszych problemow. |
||
![]() |
![]() |
#12 | |
Yoda
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
i ciągle się zastanawiam co zrobić aby i Srink to załapał.
![]() |
|
|