![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.06.2005
![]() |
Dlugi czas nagrywania. Problem.
Szukalem i nie znalazlem odpowiedzi na moj problem wiec postanowilem sie tutaj zwrocic o pomoc.
Mam problem, z tego co wyczytalem z testu ngrywarki LiteOn SOHW-1673S to plyta DVD-R powinna sie nagrywac w ok 8 min. Ja pasiadam ta nagrywarke od jakiegos miesiaca i mi plyta DVD-R (np. TDK, Verbatim) nagrywa sie ponad 40 min. :/ w czym moze byc problem nagrywarka jest walnieta czy moze cos z kompem (AMD Athlon 1Ghz, 128Mb RAM,Plyta glowna Ecs K7VZA, CD-RW Lite-On LTR 52327S,DVD-RW Lite-On SOHW-1673S, Dyski Barracuda 120Gb + 20Gb, Zasilacz Enlight ATX 300W With PFC) ![]() Windows 98 bo pod Xp mam jeszcze inny problem, a mianowicie komp resetuje sie mniej wiecej w polowie nagrywania dowolnej plyty(CD,DVD) Prosze o pomoc. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Zarejestrowany dla jaj
Data rejestracji: 25.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Zacznij od zwiększenia RAM-u. Najlepiej do 512MB. Przy takiej wielkości pamięci, to nic dziwnego, że XP się resetuje. Edit: Rozumiem, że ten nośnik, który próbujesz wypalić jest certyfikowany x8
Pozdrawiam Marek Ostatnio zmieniany przez zene_k : 12.06.2005 o godz. 10:44 |
|
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.05.2005
![]() |
128MB to zbyt mało na nagrywarke DVD minimum to 1024MB i płyta główna obsługująca DUAL DDR
ja mam płyte obsługująca 2xDual DDR i przepustowość ramu to 4.8GB/sec wiec porównaj sobie swoją płyte główną !! narazie dokup ram a jesli masz możliwość to zmień płyte główną!
#4 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 22.07.2004
![]() |
Cytat:
![]() 128 pod Win 98 powinno styknąć - problemem najpewniej jest nieprawidłowa instalacja czegoś (ASPI, może sterowniki do płyty głównej). Poza tym resety w połowie nagrywania świadczą najpewniej o zbyt słabym zasilaczu... A może i to jest powód tak niskiej prędkości? Ja bym zmienił zasilacz. |
|
![]() |
![]() |
#5 | |
Zarejestrowany dla jaj
Data rejestracji: 25.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Najpierw niech zacznie od RAM-u, bo na tych 128MB nigdzie nie pojedzie. Rozszerzenie Ramu na pewno się przyda i nie będą to pieniądze wyrzucone w błoto. Jeżeli to nie pomoże, to można się zastanowić co dalej.
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.06.2005
![]() |
Wielkie dzieki za pomoc sprobuje skolowac sobie ten ram napoczatek ale nie wiem czy bedzie latwo bo w sklepach juz chyba nie ma takiego jak ja mam :/ i jeszcze raz wielkie dzieki za pomoc.
PS. Szczerze mowiac tez stawialem na RAM albo zasilacz ( a moze i jedno i drugie) ale nie bylem pewiem, teraz potwierdziliscie moje przypuszczenia. Pozdrawiam Zezo. Ostatnio zmieniany przez Zezowaty : 12.06.2005 o godz. 12:29 |
![]() |
![]() |
|
|