Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 04.02.2005, 16:46   #1
Dt01
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 04.02.2005
Posty: 2
Dt01 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
DTS 5.1 Audio CD jak otworzyc i nagrać

Wiec ostatnio sciagnelem DTS 5.1 Audio CD i wgrałem program WinDvd i nawet Power X Dvd i wlaczam pliki i jest sam szum co mam zrobic zeby byla normalna muza i jak to nagrac na plyte nagrania ?? help me
Dt01 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 04.02.2005, 16:59   #2
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a masz odtwarzacz obsługujący DTS? bo nie wszystkie wersje PowerDVD i WinDVD to robią... a na CD nagrywa się normalnie tzn. wybierasz AudioCD, wrzucasz tam pliki DTS (*wav) i wypalasz powoli...
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.02.2005, 17:48   #3
privaten
Bywalec
 
Data rejestracji: 08.07.2003
Posty: 30
privaten w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Zasadniczo tego rodzaju wysokiej jakości nagrania przeznaczone są do odtwrzania na sprzęcie stacjonarnym - DVD+amplituner połączone cyfrowo, jednak faktycznie można słuchać tego również na kompie
privaten jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.02.2005, 18:13   #4
Dt01
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 04.02.2005
Posty: 2
Dt01 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A wiec w jakim programi to otworzyc polec cos i czy jak nagram to na plyte do na dvd rozdzieli mi kanały ??
Dt01 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.02.2005, 18:23   #5
CreAtivE
Audigy ES
 
Avatar użytkownika CreAtivE
 
Data rejestracji: 24.01.2005
Posty: 222
CreAtivE w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A jaki program na komputerze rozkoduje DTS? Specialnie kupiłem PowerDVD 6 CJ Deluxe... ma logo DTS ale tego nie robi
__________________
. : Modecom Rainbow | Mercury 400W PFC Silent : .
. : ??MOTHERBOARD UKNOWN ?? : .
. : INTEL Penium 4 2.8GHz FSB800 1MB Cache S478 HT : .
. : Sapphire ATI Radeon 9600PRO 256MB 400/600@525/710 : .
. : 2x512DDR-II Kingston 533MHz : .
. : TSSH-352 | ASUS CRW-5232AS | LG GSA-4163B : .
. : WD Raptor 74GB : .

__________________

>[ 3DMark_01 \|/ 2xxxx pts ]
>[ 3DMark_03 \|/ ? pts ]
>[ 3DMark_05 \|/ ? pts ]
CreAtivE jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.02.2005, 23:40   #6
zorg
Caliente
 
Avatar użytkownika zorg
 
Data rejestracji: 30.09.2002
Lokalizacja: Zorgberg
Posty: 3,402
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
creative ! a masz takie ikony na powerdvd ?
Dołączone obrazki
-power.jpg 
__________________
zorg jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.02.2005, 23:42   #7
CreAtivE
Audigy ES
 
Avatar użytkownika CreAtivE
 
Data rejestracji: 24.01.2005
Posty: 222
CreAtivE w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez zorg
creative ! a masz takie ikony na powerdvd ?
Dokładnie takie same jak Ty, dekoduje Ci DTS? Jeśli tak to możesz mi wysłać na maila? Mimo aktywacji mam caly czas możliwość kliknięcia znowu na aktywacje
__________________
. : Modecom Rainbow | Mercury 400W PFC Silent : .
. : ??MOTHERBOARD UKNOWN ?? : .
. : INTEL Penium 4 2.8GHz FSB800 1MB Cache S478 HT : .
. : Sapphire ATI Radeon 9600PRO 256MB 400/600@525/710 : .
. : 2x512DDR-II Kingston 533MHz : .
. : TSSH-352 | ASUS CRW-5232AS | LG GSA-4163B : .
. : WD Raptor 74GB : .

__________________

>[ 3DMark_01 \|/ 2xxxx pts ]
>[ 3DMark_03 \|/ ? pts ]
>[ 3DMark_05 \|/ ? pts ]
CreAtivE jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.02.2005, 18:07   #8
scyzoryk75
Bywalec
 
Data rejestracji: 14.06.2002
Lokalizacja: Putnam Valley / NY
Posty: 38
scyzoryk75 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam sciagniete DTS Audio (piki wav i cue) i teraz pytanie czym to wypalic aby gralo na stacjonarnym? Nagralem to w Alcoholu 120% na zwyklym CD i jedynie co slysze to same trzaski.
scyzoryk75 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.02.2005, 18:14   #9
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez scyzoryk75
Mam sciagniete DTS Audio (piki wav i cue) i teraz pytanie czym to wypalic aby gralo na stacjonarnym? Nagralem to w Alcoholu 120% na zwyklym CD i jedynie co slysze to same trzaski.
wystarczy wypalić to w Nero (Audio CD / image z *cue) i nie powinno być problemów z odtwarzaniem na stacjonarnym sprzęcie o ile oczywiście masz dekoder DTS...
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.02.2005, 18:27   #10
scyzoryk75
Bywalec
 
Data rejestracji: 14.06.2002
Lokalizacja: Putnam Valley / NY
Posty: 38
scyzoryk75 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez CobraVerde
wystarczy wypalić to w Nero (Audio CD / image z *cue) i nie powinno być problemów z odtwarzaniem na stacjonarnym sprzęcie o ile oczywiście masz dekoder DTS...
Dekoder jest - nie wiem czy przypadkiem nie trzeba jarac na DVD, bo cos gdzies wyczytalem ze zwykla plytka Audio CD nie trzyma danych o kanalach powyzej 2.

Sprawdze Audio CD w Nero. Mam jeszcze Audio DVD Creator ale jeszcze nie rozpracowalem go.
scyzoryk75 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.02.2005, 18:41   #11
scyzoryk75
Bywalec
 
Data rejestracji: 14.06.2002
Lokalizacja: Putnam Valley / NY
Posty: 38
scyzoryk75 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Niestety Nero tez nagral same trzaski :\
scyzoryk75 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.02.2005, 19:01   #12
Koolo
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 15.01.2002
Posty: 407
Koolo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez scyzoryk75
Dekoder jest - nie wiem czy przypadkiem nie trzeba jarac na DVD, bo cos gdzies wyczytalem ze zwykla plytka Audio CD nie trzyma danych o kanalach powyzej 2.

Sprawdze Audio CD w Nero. Mam jeszcze Audio DVD Creator ale jeszcze nie rozpracowalem go.
Ampli (DTS) z odtwarzaczem musi być połączony światłowodem albo przez spdif. Można nagrywać na zwykłych CD to tylko kwestia pojemności dźwięk jest taki sam.
__________________
TEAC CD-W524E NEC ND-2500A Matshita UJ-850S
Koolo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.02.2005, 20:08   #13
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez scyzoryk75
Dekoder jest - nie wiem czy przypadkiem nie trzeba jarac na DVD, bo cos gdzies wyczytalem ze zwykla plytka Audio CD nie trzyma danych o kanalach powyzej 2..
bzdura - mam sporo płyt AudioCD nagranych w DTS 5.1
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.02.2005, 20:58   #14
scyzoryk75
Bywalec
 
Data rejestracji: 14.06.2002
Lokalizacja: Putnam Valley / NY
Posty: 38
scyzoryk75 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez CobraVerde
bzdura - mam sporo płyt AudioCD nagranych w DTS 5.1
No to wyjasnij mi czemu slysze trzaski zamiast muzy?
scyzoryk75 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.06.2010, 20:24   #15
dequrno
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 26.06.2010
Posty: 1
dequrno w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Przekonwerteruj progsem "AoA Extractor Basic" do formatu mp3,waw lub ac3.
dequrno jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:48.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.