![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.10.2004
![]() |
Strasznie dziwny problem z DVD..
Witam!
Mam dośc nietypowy problem ze swoim sprzętem (nagrywarka DVD LG) Chodzi o to, że mój system tak jakby nie wykrywał tej nagrywarki. Jeśli chcę nagrać płytę, albo odczytać, muszę zrestartować kompa i gdy się ładuje system wtedy wrzucić płytkę, dopiero będzie oedczytana albo będę mógł coś nagrać. Gdy już nagram coś w nero, to potem nie mam na liście dost. nagrywarek tej swojej, ale pozostaje jużtylko Image Recorder ![]() A kiedy klikam prawym w Mój Komputer na ikonkę tej nagrywarki to po chwili mam brak odpowiedz i zwieszka mała. O co chodzi? CO jest nie tak? Nagrywarka jest sprawna, bo w końcu nagrywa i odtwarza jak powiunna, ale w systemie jest pewnie coś nie tak, z tym, że nie wiem co. Btw przeinstalwoałem tę nagrywarkę (sterowniki) i sprawdzałem czy jest wszystko dorbze podłaczone - tak. Może coś w biosie? Ale nei znam się, dlatego pytam. Z góry dzięki za wszelką pomoc Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Człekokształtny
Data rejestracji: 27.12.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kolejny raz zaczynam od pytania o..............
![]() zasilacz! ![]() co tam masz? ![]()
![]() |
#3 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() |
![]() |
#4 | ||
Człekokształtny
Data rejestracji: 27.12.2004
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Za***322;o***380;enie sk***261;din***261;d s***322;uszne, ale pewno***347;ci nie ma.
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.10.2004
![]() |
Odpowiadam:
-zrobiłem z ASPi i DMA tak, jak było napisane w poradniku. Wydaje mi się, że wszystko z tym jest ok. No ale problem oczywiście nie zniknął. Mam taki zasilacz - http://mcs.pc.pl/produkt1544.html Gdyby były pytania, to sprzęt ogólnie "nowy" - ze 2 miechy ma, może 3 już. jest ktoś jeszcze w stanie mi jakoś pomóc? :} Ostatnio zmieniany przez Bartez : 11.09.2007 o godz. 12:57 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wyglada to tak, jakby nagrywarka byla na tasmie z innym napedem (dyskiem?) i miala nieprawidlowo ustawione zworki!
Np. oba napedy na master. Jezeli jest to mozliwe (komp nie jest plombowany) sprawdz jak sa podlaczone napedy. Dysk na 1 kanale na master, nagrywarka na 2 kanale na master. Tasma - 80 zylowa, nie pozaginana (latwo peka) BIOS ustawiony na AUTO na obu kanalach. Jezeli to nie to - to serwis.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|