![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.12.2004
![]() |
Dual Layer Problem z wypaleniem
Mam problem z nagraniem płyty DVD+R Double Layer Firmy HP ,spaliłem już dwie płyty jestem nieziemsko wkurzony bo płytki są drogie a ja nie mam zamiaru spalić kolejnych więc proszę o pomoc.
Nagrywany był obraz ISO z grą i wszytko szło pięknie gdy nagle wyskoczył bład zapisu gdzieś na 30 % nagrywania. Pierwsza płyta poszła się rąbać na Nero wersja 7.0 a druga na alcoholu 196 build 5403. Moja nagrywarka to Benq DW1640 system WinXP Pro ,procek athlon 4000 ram 2gb. Nigdy wcześnie nie miałem problemu z nagrywaniem płyt, są to pierwsze 2 płyty double layer które chciałem nagrać i od razu porażka. Załączam log z programu Alcohol Kod:
########################### System Information ########################### Windows XP Professional 5.1 Dodatek Service Pack 2 (Build 2600) Processor info: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4000+ x 2 (2110MHz) Memory Available to Windows: 2 096 620 KB ############################ Program Information ########################### File Name: C:\Program Files\Alcohol Soft\Alcohol 120\Alcohol.exe Company Name: Alcohol Soft Development Team Description: Alcohol 120% Original: Alcohol.exe Product: Alcohol 120% Trademarks: Alcohol Soft Development Team Copyright: Copyright(C) 2002-2006 Alcohol Soft Development Team Version: 1.9.6 ( Build 5403 ) Date: 2007/06/06 Size: 1352704 Bytes Hash: 7d10b9c81f5752aa8e9f8732ee3f3d3c Loader: c:\windows\explorer.exe File Name: C:\Program Files\Alcohol Soft\Alcohol 120\alcoholx.dll Company Name: Alcohol Soft Co., Ltd. Description: Alcohol virtual device control library Original: alcoholx.dll Product: Alcohol Copyright: Copyright (C) 2000-2006 Version: 4.10.0 ( Build 0 ) Date: 2007/06/04 Size: 916960 Bytes Hash: 854741219568150eb400c9b7ca1f5926 File Name: C:\Program Files\Alcohol Soft\Alcohol 120\devsupp.dll Company Name: Alcohol Soft Development Team Description: Alcohol Software Device Capability Library Original: devsupp.dll Product: Alcohol Software Device Capability Library Copyright: Copyright(C) 2002-2006 Alcohol Soft Development Team Version: 2.5.2 ( Build 604 ) Date: 2007/06/04 Size: 59264 Bytes Hash: 7d03c805a8ff40376f01f17e6f836510 ########################### User Information ########################### Licensed to: UN-REGISTERED ( 2007-09-10 ) Registered User ID: UN-REGISTERED ########################### Options Setting ########################### Devices control interface: Windows NT/2000/XP ATAPI/SCSI Control Interface CPU Priority Level: High Memory Buffer Size (MB): 256 Examine the accuracy of data read from physical device: Yes Enable Enhanced Weak Sector Scanner during dumping: No Overburn disc(s): No Turn off "Auto-Select best write speed" function if possible: No Fill memory buffer before recording discs: Yes Book Type DVD+R/DVD+RW disc as DVD-ROM while burning: No Virtual Device Sub-System: *** Not avaliable *** Current Language: Polish ############################ Device(s) List ############################ (K:) BENQ DVD DD DW1640 (Port 0, Bus 0, Target 0, Lun 0) (L:) VN8651R CAA086R (Port 7, Bus 0, Target 0, Lun 0) ##################### Installed Device Drivers List ##################### 1394BUS.SYS a3dgb3t2.SYS ACPI.sys afas9b5f.SYS afd.sys AmdK8.sys AmdLLD.sys Amfilter.sys Amusbprt.sys Aspi32.SYS atapi.sys atksgt.sys audstub.sys Beep.SYS BOOTVID.dll Cdfs.SYS cdrom.sys CLASSPNP.SYS ctac32k.sys ctaud2k.sys ctoss2k.sys ctprxy2k.sys ctsfm2k.sys disk.sys dmio.sys dmload.sys drmk.sys dump_atapi.sys dump_WMILIB.SYS Dxapi.sys dxg.sys dxgthk.sys emupia2k.sys fdc.sys Fips.SYS flpydisk.sys fltMgr.sys Fs_Rec.SYS ftdisk.sys ha20x2k.sys hal.dll HIDCLASS.SYS HIDPARSE.SYS hidusb.sys HTTP.sys i8042prt.sys imapi.sys ipnat.sys ipsec.sys isapnp.sys kbdclass.sys KDCOM.DLL kmixer.sys ks.sys KSecDD.sys lirsgt.sys mnmdd.SYS mouclass.sys MountMgr.sys mrxdav.sys mrxsmb.sys Msfs.SYS msgpc.sys mssmbios.sys Mup.sys NDIS.SYS ndistapi.sys ndisuio.sys ndiswan.sys NDProxy.SYS netbios.sys netbt.sys Npfs.SYS ntdll.dll Ntfs.sys ntkrnlpa.exe Null.SYS nv4_disp.dll nv4_mini.sys nvnetbus.sys NVNRM.SYS ohci1394.sys parport.sys PartMgr.sys ParVdm.SYS pavdrv51.sys pci.sys pciide.sys PCIIDEX.SYS pcouffin.sys portcls.sys psched.sys ptilink.sys PxHelp20.sys rasacd.sys rasl2tp.sys raspppoe.sys raspptp.sys raspti.sys rdbss.sys RDPCDD.sys rdpdr.sys redbook.sys SCSIPORT.SYS secdrv.sys serenum.sys serial.sys sptd.sys sr.sys srv.sys SSFS0509.SYS SSHRMD.SYS SSIDRV.SYS sskbfd.sys swenum.sys sysaudio.sys tcpip.sys TDI.SYS termdd.sys update.sys USBD.SYS usbehci.sys usbhub.sys usbohci.sys USBPORT.SYS vga.sys VIDEOPRT.SYS VolSnap.sys wanarp.sys watchdog.sys wdmaud.sys win32k.sys WLC811G.sys WMILIB.SYS ws2ifsl.sys ################## Detailed Information of Device(s) ################## /////////////////////////////////////////////////////////////////////// (K:) BENQ DVD DD DW1640(0:0) detail information. /////////////////////////////////////////////////////////////////////// Vendor Identification: BENQ Product Identification: DVD DD DW1640 Production Revision Level: BSLB Location: Port 0, Bus 0, Target 0, Lun 0 Support recording method: DAO, RAW SAO, RAW SAO+SUB, RAW DAO(96), TAO, DVD DAO BURN-Free Technology: Seamless Link Auto-Select best write speed: Not Supported -* Note: This information below is provided by the unit, it might be inaccurate. *- -* This software does not use this information! *- Removable media: Yes Version: ATAPI (INF-8090i/INF-8020i/INF-8028i) Response Data Format: 03h CD-R Read/Write: Yes/Yes CD-RW Read/Write: Yes/Yes Read CD-R Fixed Packet: Yes Test Write: Yes DVD-ROM Read: Yes DVD-R Read/Write: Yes/Yes DVD-RAM Read/Write: No/No Audio Play: Yes Composite Audio and Video Data Stream: No Digital output (IEC958) on port 1 Supported: Yes Digital output (IEC958) on port 2 Supported: No Mode 1 Form 2: Yes Mode 2 Form 2: Yes Multi-Session: Yes BUF: Yes CD-DA Commands supported: Yes CD-DA Stream is Accurate: Yes R-W Supported: Yes R-W De-interleaved and Corrected: No C2 Pointers Support: No ISRC Supported: Yes UPC Supported: Yes Read Bar Code: No Lock media into the drive: Yes Currently drive Lock state: Unlocked Prevent Jumper: No Eject Command: Yes Separate volume levels: No Separate channel mute: No Changer Supports Disc Present: No Software slot selection: No Side change capable: No P through W in Lead-In: Yes /////////////////////////////////////////////////////////////////////// (L:) VN8651R CAA086R(7:0) detail information. /////////////////////////////////////////////////////////////////////// Vendor Identification: VN8651R Product Identification: CAA086R Production Revision Level: 1.0 Location: Port 7, Bus 0, Target 0, Lun 0 -* Note: This information below is provided by the unit, it might be inaccurate. *- -* This software does not use this information! *- Removable media: Yes Version: ANSI X3.131:1994 (SCSI-2) Response Data Format: 02h CD-R Read/Write: Yes/No CD-RW Read/Write: Yes/No Read CD-R Fixed Packet: Yes Test Write: No DVD-ROM Read: Yes DVD-R Read/Write: Yes/No DVD-RAM Read/Write: Yes/No Audio Play: Yes Composite Audio and Video Data Stream: No Digital output (IEC958) on port 1 Supported: Yes Digital output (IEC958) on port 2 Supported: No Mode 1 Form 2: Yes Mode 2 Form 2: Yes Multi-Session: Yes BUF: No CD-DA Commands supported: Yes CD-DA Stream is Accurate: Yes R-W Supported: Yes R-W De-interleaved and Corrected: Yes C2 Pointers Support: Yes ISRC Supported: Yes UPC Supported: Yes Read Bar Code: No Lock media into the drive: Yes Currently drive Lock state: Unlocked Prevent Jumper: No Eject Command: Yes Separate volume levels: No Separate channel mute: No Changer Supports Disc Present: No Software slot selection: No Side change capable: No P through W in Lead-In: No ####################################################################### ###################### Source Disc/Image Information ###################### Typ: Plik obrazu Standard ISO Ścieżka: E:\ Nazwa: htd-moha.iso Rozmiar: 6542.41 MB Ilość sesji: 1 Ilość ścieżek: 1 Sesja 01: Ścieżka 01: DVD, Rozmiar: 3349712(6.39 GB), Adres: 000000 ############################################################################# ####################### Dumping/Recording Progress Log ####################### ********* Time stamp of this log file: 2007-09-10 13:37:47 ********* 13:37:47 Procesor: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4000+ x 2 (2110MHz) 13:37:47 Pamięć dostępna dla systemu: 2 096 620 KB 13:37:47 Rozmiar bufora pamięci: 256 MB 13:37:47 Ładowanie obrazu płyty: E:\htd-moha.iso 13:37:47 DVD Informacje o źródle: Sesja: 1, Ścieżka: 1, Rozmiar: 6.39 GB / 744:22:62 13:37:52 (K:) BENQ DVD DD DW1640(0:0): Tryb zapisu/Prędkość 13:37:52 Zapis - DVD DAO - 2.3X (3185 KB/s) (K:) BENQ DVD DD DW1640(0:0) - Media format: DVD+R , Double Layers 13:48:40 (K:) BENQ DVD DD DW1640(0:0) - [Write ERROR] LBA: 1006112, Length: 16 S:KEY - 03/0C/00 - "Write Error" 13:48:40 (K:) BENQ DVD DD DW1640(0:0): Zapis nie powiódł się! 13:48:40 Błąd: [03/0C/00] - Write Error 13:48:40 (K:) BENQ DVD DD DW1640(0:0): Zapis nie powiódł się! 13:48:40 Ładowanie obrazu płyty przerwane! 13:48:42 Błąd w procedurze zapisu! Sprawdź plik z logiem i wyślij informacje o błędach do Pomocy Technicznej. ############################################################################## |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie wiem!
Ale obstawiam plyty HP - kompletnie nie znam tych plyt. Na LG i Verbatimach i Platinium DL nie mialem problemow. Tyle wiem - nie pomoglem, ale i nie zaszkodzilem.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
MasteR of PuppetS
Data rejestracji: 31.08.2005
![]() |
yahol dobrze mówi
![]() Ja dodam od siebie, ża mam kilka Philipsów DL i podczas wypalania nie było żadnego problemu. Jaki masz zasilacz i czy masz jeszcze jeden napęd? Jeśli tak to spróbuj go całkowicie odłączyć i spróbować nagrać jeszcze raz. A nóż sie uda. ![]()
![]() |
|
|