![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.08.2004
![]() |
Jkie kino domowe z divx za 2000zł?
mam problem jakie zestaw kupic myslalem o kiss DT 1000 amplituner koda za 750 zł i glosniki koda am 911 za 550? co myslicie o tym sestawie?
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 23.06.2004
![]() |
a moze xbox:
http://forum.divx.pl/viewtopic.php?t=11205 przerobiony, za ok.1000zl sam sie zastanawiam, ale do tego zestaw głośnikowy - moze byc koda
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
![]() |
a co wy na to
zestaw kiss dp-1000 i do tego zestaw philipsa lx-600?
|
|
#5 | |
|
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
Cytat:
http://divx.pl/ Na forum raczej nie znajdziesz dobrej rady w tym temacie Polecam odłączene się on netu i wycieczkę do najbliższego salonu AV. Przecież to nic nie kosztuje ! Podłaczają co sobie zarzyczysz słuchasz (ew. oglądasz) i wybierasz to co Tobie pasuje ! Każde ucho jest inne to co komuś pasuje niekoniecznie spodoba się Tobie. Ja chodziłem , słuchałem i wybierałem sprzet przez 3 miesiące (najważniejszy jest dobór kolumn do wzmacniacza i to zabiera najwięcej czasu, odtważacz już nie jest taki ważny) Ale teraz jestem zadowolony w 200% z mojego wyboru. Radzę tak Tobie bo na forum ciężko się gada o dzwięku. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
a moze kolega CZOŁGISTA podzieli sie szczesciem w 200%
jaki to sprzet?
|
|
#7 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
Heyeah!
Bez skojarzeń . Polecam XBOX - cena z chipem około 900 pln. DVD, Divx, MP3, HDD, Emulatory od Amigi na PSX kończąc, dźwięk DD Konsola do gier gratis Albo kup sobie jakiś badziewiasty odtwarzacz, który za rok będzie jeszcze bardziej badziewisaty ![]() . |
|
|
|
|
#8 | |
|
dupa a nie
Zlotowicz
![]() ![]() |
Cytat:
Mój system to stereo Wzmacniacz Pocahontas http://www.audioelement.com/amp/re_pocahontas.html Kolumny Cabasse Jersey 220 Interkonekt Ultralinka modelu nie pamiętam , opakowanie dawno w śmieciach ( przy tej klasie niema co szaleć coś około 300 zł) Kable do kolumn (producenta nie pamiętam) ale to miedź beztlenowa posrebrzane ( przy tej klasie sprzętu nie ma co szaleć z kablami , w tym zestawie miałem na chwilę wpięte kable Flatlainy (chyba nie tak to się pisze) za około 250 tys zł , i różnica była na granicy percepcji) Odtważacz DVD Pioneer 444 Na początku poszukiwań moja koncepcja była inna Chciałem sobie zrobić kino domowe w oparciu o TV 32-36 cali plus audio 5+1. Ale problem w tym że obok oglądania filmów lubię posłuchać muzyki a jest to gł. lekki Jazz "do kotleta" + Vangelis + Yello itp. No i po kilku próbach w salonach audio dowiedziałem się że niestać mnie na 5+1 który zadowoli mnie przy słuchaniu muzyki. Dodatkową kożyścią z częstego bywania w salonach AV było to że zobaczyłem co to znaczy projektor ! Dlatego wybrałem system stereo który mnie zadowala, a zamiast TV kupiłem projektor Panasonic PT-AE 300 (kupowałem przez internet więc wtedy projektor wyszedł mi taniej o 2500zł od uprzednio upatrzonego w sklepie Thompsona 36 cali) Oczywiście jest to sprawa subiektywna. Ja np. Wolę oglądać film na ekranie szer. 2,5 m i mieć dzwięk stereo a nie 5+1 i oglądać na TV. Ale to oczywiście rzecz gustu. (oczywiścię najlepiej mieć dobry projektor + dobry ekran (sam sobie zrobiłem wyszedł ok. 100 zł "lekkie PCV + oklejenie matową folią Oracal") + dobry system 5+1 ale mnie na to niestać ) Piszę to wszystko aby zachęcić mainiaków dzwięku i obrazu któży mają niewystarczające budżety by zamiast klepać w klawiaturę poszli do salonów AV i słuchali , oglądali . A kupić zawsze można w Internecie jak taniej . Pozdrowienia dla wszystkich chcących mieć max jakość za min cenę ! |
|
|
|
|
|
#9 |
|
dupa a nie
Zlotowicz
![]() ![]() |
Poproszę o jakieś zdanie w tym temacie !
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
|
|
|
#11 |
|
dupa a nie
Zlotowicz
![]() ![]() |
Każdy wzmacniacz robi "wrażenie" w testach z czasopism, dlatego
namawiam wszystkich by nie specjalnie wieżyli w słowo pisane o dzwięku. To należy posłuchać i samemu wyrobić sobie zdanie ! Bo kazdemu pasuje coś innego . Jak Ktoś jest z Krakowa i okolic , a jest na początku drogi to proszę piszcie , i bynajmniej nie chodzi o mój sprzęt ale mogę pokazać jak dzwięk powinien "wyglądać" ! |
|
|
|
|
#12 |
|
Nowy na forum
![]() |
dzieki za rade ale z tego co piszecie i tak sie niewiele dowiedzialem juz kupilem kiss-1000 i philips lx-600 jak na razie dziala dzieki za opinie pozdrowienia a i dla ciebie slowko czolgisto nie kazdego stac na taki sprzet ale jak bym mial tyle kaski to nie kupil bym takiego badziewka tylko dolozyl jeszcze 100 i kupil cos lepszego ale to byl twoj wybor i gratki jak jestes zadowolony z niego.
)))))))
|
|
#13 | |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
ja jednak idę w stronę X'a - za 1000zeta przerobiony, wersja CRYSTAL, za 900 wersja zwykła. pozdr.
|
|
|
#14 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.08.2004
![]() |
Jeszcze o xboxie:
http://napisy.org/showthread.php?s=&...0577#post40577 W razie jakichkolwiek pytań polecam przejrzeć forum.xbox.pl |
|
|
![]() |
|
|