![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.08.2004
![]() |
![]()
Witam wszystkich
![]() Mam taki (jak dla mnie) OGROMNY problem z moim DVD LG DRD-8160B... ale do zeczy... Nie dawno Kupilem sobie Oryginalne DVD Sweet Noise - Przystanek woodstock 2003... Cały w skowronkach wkladam DVD do napedu i... NIE DZIAŁA!! ale co sie dzieje: 1. Jak "wchodze" do plyty przez MOJ KOMPUTER i klikam na napedzie OTWÓTZ pisze zebym wlozyl dysk do stacji dyskow G: 2.Jesli proboje juz odtworzyc przez Power DVD to pisze ze: "A DISC WITH AN UNSUPPORTED FORMAT IN DRIVE G:" BŁAGAM WAS O POMOC... PISALEM MAILA DO Wośp-w koncu to ich DVD ![]() moje GG: 2368953... mail: dbfan@o2.pl Jeszcze raz Błagam o POMOC!! ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 23.06.2004
![]() |
proponuje sprawdzić na innym kompie
#3 |
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
@dbfan
a czy po wlozeniu innej plytki do napedu odczytuje ja poprawnie? albo masz zabrudzony czytnik (laser) albo plyta jest skopana (jak napisano - sprawdz w innym napedzie). Jezeli okaze sie, ze to problem uszkodzonej czy wadliwej plytki to mozesz zadac jej bezplatnej wymiany, wal do sklepu to gdzie kupiles.
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Plytka na innych napedach dziala
inne plytki na moim napedzie dzialaja... rzekomo DVD DVD LG DRD-8160B nie czyta jakis plyt ale to naprawia jakis driver czy firmware... ja jestem w tym calkowicie zielony, moge prosic o jakies pliczki? ![]() aha laser jest czysciutki... POMOCY |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
zaktualizuj bios, jezeli ten, ktory masz nei jest najnowszy
http://pl.lgservice.com/index_b2c.jsp wiecej pomyslow nie mam, wyglada na to, ze to nie kwestia programowa a jedynie sprzetowa
#6 |
Nowy na forum
![]() |
jak sie aktualizuje bios? Pykson jaki masz nr GG?
|
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
tam jest instrukcja na tej stronce co ci podalem co i jak, wiec ja przeczytaj bo bios aktualizuje sie podobnie w kazdym napedzie ale moga byc roznice, a w lg tego nie robilem jeszcze wiec Ci duzo nie pomoge.
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Przeszukalem cale Forum i dowiedzialem sie z moj naped DVD nie czyta plyt DVD+r... czy da sie to jakos zmienic?
Inni userzy wypowiedzcie sie wogole ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Stały bywalec ;)
![]() |
powiem tylko szanownemu koledze, że 3 tyg. temu nagrałem kumplowi kilka płyt - niestety na DVD+R
ma DRD8160B i tez mu nie chce czytać ![]() szukałem biosów itp. i du.. - nic nie znalazłem pozdr4all
#10 |
![]() |
dbfan, faktycznie specyfikacja napedu nie podaje ze czyta on +, ale skoro masz plytke jak napisales "oryginalna" to rozumiem, ze jest ona tloczona, czyz nie? plytki tloczone (dvd-rom) czytaja WSZYSTKIE odtwarzacze!
#11 |
Stały bywalec ;)
![]() |
![]() oczywiście na DVD-R
#12 |
Nowy na forum
![]() |
No wlasnie Plyt JEST ORYGINALNA i na innych odtwarzaczach chodzi i tutaj wlasnie nie wiem w czym tkwi problem...
naped inne plyty czyta... No nie wiem co robic....:/ |
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
![]() |
nikt nie pomoze...?
|
![]() |
![]() |
#14 |
![]() |
dbfan
najlepiej daj kumplowi z palnikiem , niech Ci ja zgra na minusa, wtedy sobie poogladasz. skoro chodzi na innych napedach to pewno jest dobra, i nie ma sensu jej reklamowac, cos nie tak z Twoim czytnikiem ale aktualizacja biosu to IMO jedyna mozliwosc zmiany sytuacji tyle ze jak to zrobic opisano w pliku dolaczonym do aktualizacji biosu, wiec poczytaj i zupgraduj, bo ostatni bios do tego napedu poprawia ponoc odczyt "wladcy pierscieni" (tak twierdzi lge), wiec moze poprawi tez odczyt Twojego koncertu. ja juz wiecej nie dam rady Ci pomoc
#15 |
Nowy na forum
![]() |
Dzieki
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|