![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.05.2005
![]() |
Asus DRW-804P a DL
Witam, to mój pierwszy post na Forum. Oczywyście przed jego napisaniem skorzystałem z opcji "szukaj" ale nie znalazłem odpowiedzi na dręczące mnie pytanie. Podobno można dokonać upgrade'u tej nagrywarki w sposób pozwalający na nagrywanie płyt dwuwarstwowych. Jest o tym wzmianka na stronie www.elektroson.com/gearmegaboard niestety brak szczegółów. Może ktoś z kolegów zatknął się z tym problemem i posiada informacje jak to zrobić. Ten model Asusa jest odpowiednikiem jednego z modeli Neca, ale nie pamiętam teraz jakiego. Będę wdzięczny za wskazówki.
Pozdrawiam. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
![]() |
Witam ponownie, niestety mimo upływu kilku dni nikt nie ma niczego do powiedzenia w tej sprawie. Jest to przykre ale może na tej liście tak traktuje się pytania zadawane przez "nowych". Mnie udało się w tym czasie wyszukać następującą informację, że nagrywarka Asus DRW-804P jest klonem napędu Pioneer DVR-107. Wśród klonów tego modelu Pioneer'a są wymieniane jeszcze: AOpen DRW8800/APP, Memorex DVD+/-RW True-8X oraz Teac DV-W58D. Może te informacje pozwolą na udzielenie mi przez kogoś odpowiedzi.
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#3 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
po pierwsze istnieje "edit"
po drugie ten pionek jest "dual format" nie "dual layer" po trzecie tesh nie znalazlem takiej zmiany ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Odszukałem na stronie Asusa najnowszy firmware do swojej nagrywarki (wer. 1.21) i podmieniłem. Poprzedni był w wersji 1.05. Nagrywarka zaczęła czytać dwuwarstwowe płyty DVD z filmami tak jak było w opisie ale nie moge nagrywać płyt CD-R. Po uruchomieniu Nero i wybraniu danych do nagrania, program informuje, że wybrane dane mogę nagrać tylko na płytce CD-RW. Czy ktoś miał podobny problem.
Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
|
|