![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.03.2004
![]() |
DVD-R/RW TOSHIBA przerabianie
Czy ktos wie jak i czy wogole mozna zmusic nagrywarke toshiba R5112B do nagrywania DVD+R/RW ?? slyszalem ze wystarczy upgrade firmware'u ale nie moge nic znalezc
Bylbym wdzieczny jakby ktos dal znac |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Toshiba... :>
Data rejestracji: 27.02.2004
![]() |
a jkest do niej wogule jakis frimeware bo sie nie umie doszukac :/ i nie umoie znalezc patchu ktory pozwala zmieniac wiecej rzay region :/ wogule jak ci dziala ta nagrywarka ? nagrywa ci dobrze ?
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Toshiba
tzn nagrywalem na niej bez problemu powiem wiecej ku mojemu zdziwieniu udalo mi sie wypalic plytke dvd+r ale tylko verbatim x2.4 i jest czytana przez odtwarzacz stacjonarny!!! A nagrywarke ta kupilem tylko dlatego ze sklep vobis oferowal ja za 349zl + 50zl za 3 plyty dvd-rw i 2 plyty dvd-r a co do firmware'u to slyszalem nawet w sklepie (pracuja znajomi) ze nagrywarki te schodzily wlasnie z tego powodu znalazlem firmware do wersji 5012 ale nie chce nawet probowac zeby jej nie uszkodzic jesli ktos cos by wiedzial to chetnie lykne informacje
|
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
prusak ja mam ta stoshibe tez w vobisie kupilem za 399 zl
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
toshiba
Co do firmware'u to wydaje mi sie ze na stronie toshiby to tego raczej nigdy nie bedzie bo im nie bedzie zalezalo na tym zeby przerabiac tylko zeby kupowac drozsze. Dla mnie to nie jest jakis specjalny problem bo mam DVD+R/RW w laptopie tylko chcialem miec drugie w stacjonarnym. No nic mam nadzieje ze ktos sie tu pojawi i cos dopisze. Poki co narazie i thx za odpowiedz 8)
|
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
Wiec po oc ci miec + skoro masz + w laptopie
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
lepiej jak jest wiecej nie??
|
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
to trza bylo zainwestowac w lite ona
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
inny problem
a tak poza tym ile czasu zajmuje Ci nagranie na niej filmu DVD tzn zrobienie kopii?? Bo u mnie dzisiaj cos sie s******ylo i robi w locie kopie w jakies 30 minut tak jakby nagrywala x0,5
|
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
oddana na gwarancji ;)
dzisiaj oddalem nagrywarke toshiby cos padlo i plyte nagrywala juz nawet prawie godzine wskazujac ze nagrywa x5
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
![]() |
hehe peh ?! ja moja przeestuje jak bede mial nowego kompa ale narazie nagrywa okej
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.03.2004
![]() |
Ten model nagrywa szybko ale na dobrych plytach ja testowalem rozne plyty jak narazie w 15 minut nagrywa tylko drogie plyty jak TDK I Verbatim i o dziwo z tych tanich sprawdzalem i nagrywa czerwone datex
|
![]() |
![]() |
|
|