![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.01.2005
![]() |
hmm... ciekawe, sprawdze to u siebie, swoją drogą zastanawiało mnie dlaczego rozpoznaje płytke jako x12 ??
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
thorgal to ciota
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
witam
mam pytanie - moge prosic o wyjaśnienie o co biega z tym dvd-ram?? mam ta verbatimkę i pale ja pod nero (nie incd) i nie ma problemów na LG 12x, natomiast przy instalacji softu od kataryniarza mam taki komunikat jak na obrazku poniżej - czy dobrze rozumuję że rozmawiace o pakietowym nagrywaniu a jeśli tak to czy juz nagrana dvd-ram nie może byc nagrywana pakietowo czy wystarczy ją sformatować incd? pozdro, marcin ps - co do rozpoznawania płyt - mnie np platinumkę 8x dvd+ widzi jako 12x ;D z kolei tdk 4x zwalił mi dwie - błąd śledzenia i cośtam |
![]() |
![]() |
#18 |
onTour
Data rejestracji: 29.08.2004
![]() |
Sorry podalem link do uaktualnienia (dzisiejszy dzien strasznie zakrecony
![]() Plyty uzywam jak dyskietki - kopiuje i kasuje w zwyklym menadzerze takim jak FAR. Nie trzeba uzywac NERO. Nareszcie w domu... teraz moge podac Wam prawidlowy adres: <pobierz> Instalujemy pakiet dla konkretnego systemu, a pozniej ta aktualizacje: <zobacz> Ostatnio zmieniany przez kataryniarz : 21.01.2005 o godz. 19:03 |
![]() |
![]() |
#19 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
kataryniarz ![]() ![]()
![]() |
#20 |
onTour
![]() |
@slo
Rzeczywiscie nalezalo mi sie ![]() Teraz juz wszystkie linki prawidlowe - wlasnie instaluje na innym kompie. |
![]() |
![]() |
#21 |
Nowy na forum
![]() |
ok. no to mam uwaloną płytke ... albo palnik ... dalej nie widzi płytki dioda miga powoli potem szybko ale płytki nie widzi, zainstalowałem wszystko co miałem zainstalowac... i dupa. pocieszajace jest to ze rano odwiedze sklep i troche sobie na gościa pokrzycze bo jak znam życie to ze zwrotem kasy za płytke bedzie problem
#22 | |
thorgal to ciota
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#23 |
Nowy na forum
![]() |
widziałem ze w specyfikacji nie ma nic o LG ale zakładam ze jesli @kataryniaz ma w podpisie "LG 4163B" to wie chyba co pisze?? ja przyznam szczerze ze wymiekam nie wiem juz zupełnie co robić?? aspi mam, sterowniki od @kataryniarza mam, inCD mam, i mam tez juz kołowrotek w głowie, nie mam natomiast innej płytki zeby sprawdzić moj palnik i wiem juz ze nie wydam kolejnych 22 zł na nastepną. to tyle w temacie. OVER
#24 |
Banned
Data rejestracji: 03.10.2004
![]() |
Power Producer GOLD zobacz co tam masz na cd
moja wer. jest taka |
![]() |
![]() |
#25 |
onTour
![]() |
Nie wiedzialem, ze Panasonic wprowadzil zabezpieczenie do tej wersji - sparwdzilem dopiero po powrocie do domu. Wczoraj wieczorem poprawilem linki na wersje bez zabezpieczenia + aktualizacje. Sciagnac, zainstalowac, bedzie dzialac
![]() Po zainstalowaniu tworzy sie katalog DVD-RAM z opisem pakietu w pdf-ie, programem do formatowania i zabezpieczenia plyty. Dla pewnosci udostepniam rowniez z mojego serwera: <pobierz> |
![]() |
![]() |
#26 |
Nowy na forum
![]() |
sprawa wyglada tak:
na płytce od nagrywarki NIE MA STERÓW DO DVD-RAM płytka komp wykrywa nagrywarke jako dvd-ram, stery podesłane przez @kataryniarza nic nie zmieniają. plytki dalej nie widzi. swoją droga maj3 dasz rade wystawić gdzieś te driver'y?? jestes ostatnia deską ratunku ![]()
#27 |
onTour
![]() |
@slo
A program do formatowania z tych sterownikow widzi plyte? |
![]() |
![]() |
#28 | |
Banned
Data rejestracji: 03.10.2004
![]() |
Cytat:
Power Producer GOLD Make DVDs co tam jest ![]() ps. nie ma gdzie dać daj e-mail na pryw. to ci wysle (wer.dla xp ang.) Ostatnio zmieniany przez maj3 : 22.01.2005 o godz. 11:30 |
|
![]() |
![]() |
#29 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#30 |
onTour
![]() |
Jesli nie mozesz zrobic formatu w tym programie to sa trzy mozliwosci:
1. Na 90% uszkodzona plyta lub LG jeszcze tego typu nie rozpoznaje. 2. Na 5% problem z palnikiem ![]() 3. Na 5% zle wgrales drivery ![]() Zakladam oczywiscie, ze zaktualizowales bios do A102? |
![]() |
![]() |
|
|