![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 25.10.2005
![]() |
Dvd-ram
Witam wiem ze wileu z was chciało by wiedziec jak nagrac płytke DVD i skad wziaść sterownik. Ja mam NEC'a 4550 i po wgraniu sterownika nie moge nagrywac DVD-RAM moze ktos ma inne sterownik niz ten :
http://www.bhacorp.com/download/utilities/dvdram.html Jak wiecie cos na ten temat to prosze o odpowiedz ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Własnie wgrałem ten sterownik i wyskakuje mi jakis bład MS-DOS jak kopiuje pliki na tą płytke. Nie wiem moze cos trzeba zmienic w opcjach .... ja tam nic nie "grzebałem" jak wiesz to moze napisz co pozmieniac zeby to chodziło ...
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 08.06.2005
![]() |
Cytat:
Może spróbuj wgrać sterownik zapodany niegdyś przez kataryniarza (pierwsze "pobierz") a potem uaktualnienie z www.bhacorp.com/download/utilities/dvdram.html. U mnie na LG działa ![]() Pamietaj, żeby wgrać wersje odpowiednią do swojego systemu ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Przykro mi
![]() Moze NEC musi miec jakis inny sterownik niz ten, bo wszyscy co to piszą to mają nagrywarke LG a nie NEC'a. Jak znacie jakies inne zródło gdzie mozna znalesc ten ster to bardzo bym prosił. A tak w ogóle to z góry dziki ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
Już pisałem. Działa poprawnie. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
![]() |
To moze napisz wszystko jak robisz po kolei i czy moze cos trzeba pozmieniac w ustawieniach zeby to chodziło ...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.10.2005
![]() |
Działa bezproblemowo.
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Mam Windowsa XP SP1 a płytka jest TDK sformatowana pod UDF20 no i chyba to juz wszystko
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Guru
![]() ![]() |
U mnie działa na SP2.
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Tylko ze jak ja miałem SP2 to było identycznie jak na tym :\ wgrałem ten bo myslałem ze bedzie inaczej no ale jednak to samo... Moze napiszesz jak wgrywasz wszystko po kolei i jak wszystko ustawiasz ? tak chyba bedzie najlepiej i kazdy kto bedzie miał taki problem jak ja bedzie wiedział jak to wszystko zrobic zeby DVD-RAM chodziło..
PS. Na jakich płytkach Ty nagrywasz ? |
![]() |
![]() |
#13 |
Guru
![]() ![]() |
Sterownik do XP:
http://www.bhacorp.com/updater/RAM/X...14BHAOEMEN.exe Wgrywam z exe i restart. ![]() Panasonic DVD-RAM 2-5x. ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Jak wgrywam podany przez Ciebie sterownik to wyskakuje mi następujący komunikat ...
|
![]() |
![]() |
#15 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Ok tamto mi sie udało przejsc po prostu wgrałem najpier sterownik który był wczesniej podany a dopiero później wgrałem ten do XP
I dochodze do tego samego błędu co zawsze jak chce przeniesc na płytke zwykłą metodą tzw. "ręką" to wyskakuje mi taki bład :\ Miał moze ktos cos takiego ? |
![]() |
![]() |
|
|