Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 09.09.2006, 17:25   #1
marcel_7
Nowy na forum

Data rejestracji: 09.09.2006
marcel_7 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Idealny DVD do kompa - który wybrac?

Hey posta tego pisze bo mam pytanie. Posiadam a raczej posiuadałem toshibe SD-M1712 i zywot jej dobiegł konca, wiec chciałem kupic DVD tak by było jakosciowo najlepsze a poniwaz nie mam zielonego pojecia co wybrac chciałem sie zapytac szanownego grona natym forum.

Cena nie gra roli wazny jest czas dostępu, oraz korekcja błedów. Chodzi mi o polecenie konkretnego modelu napędu DVD który jakosciowo przebił by ta toshibe a nie musze chyba mowic ze ten model przynajmniej jak go kupowałem był naprawde super. To było 3 lata temu wiec nie wiem naprawde teraz co kupic.. mało jest recenzji na temat jakosci odtwarzaczy DVD...

Pomozcie.
Jakies linki do testów, nazwy modeli, cokolwiek. Napęd DVD/CD nie nagrywarka bo mam pionka 110D

Pozdro
marcel_7 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 09.09.2006, 17:41   #2
adax
Iniemamocny

Data rejestracji: 01.09.2004
adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Jest przyklejony temat odno***347;nie kt***243;r***261; nagrywark***281; wybra***263; !

Nie zak***322;adaj wi***281;c nowego tematu.
Stary 09.09.2006, 17:45   #3
marcel_7
Nowy na forum

ALe to nie jest nagrywarka...
Nagrywarke juz mam potrzebuje sam naped DVD
marcel_7 jest offline  
Stary 09.09.2006, 17:47   #4
adax
Iniemamocny

Data rejestracji: 01.09.2004
adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
A to przepraszam nie doczytałem. Usuwam swoją odpowiedź.

Reetou: Przywróciłem Twoje posty, by uniknąć dalszych komentarzy jak niżej

Ostatnio zmieniany przez Reetou : 09.09.2006 o godz. 19:45
adax jest offline  
Stary 09.09.2006, 19:13   #5
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>

schizofrenia...

sam piszesz ze sob***261;
Stary 09.09.2006, 19:46   #6
- Deckard -
Odnowiony Cyfrowo

Data rejestracji: 23.05.2006
- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Toshibe SD M1712 mało który napęd przebije sam kiedyś posiadałem , teraz mam Toshibe SD M2012C i jestem z niej bardzo zadowolony,
ogólnie dobre dvdromy Samsung robi tzn. obecnie TSSTcorp np. Samsung TS-H352A = Toshiba SD-M1912
moim zdaniem dziwne kryterium wyboru - czas dostępu - będzie krótszy im lepsza płyta
jest jeszcze jakiś dobry Plextor ale nie znam szczegółów a poza tym pewnie cena z kosmosu
- Deckard - jest offline  
Stary 09.09.2006, 21:52   #7
marcel_7
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez - Deckard -
Toshibe SD M1712 mało który napęd przebije sam kiedyś posiadałem , teraz mam Toshibe SD M2012C i jestem z niej bardzo zadowolony,
ogólnie dobre dvdromy Samsung robi tzn. obecnie TSSTcorp np. Samsung TS-H352A = Toshiba SD-M1912
moim zdaniem dziwne kryterium wyboru - czas dostępu - będzie krótszy im lepsza płyta
jest jeszcze jakiś dobry Plextor ale nie znam szczegółów a poza tym pewnie cena z kosmosu
własnie nie wiem co kupic. Miałem 1712 ale z tego co wiem to juz stary model. Nastepca był DVD 1802 a nastepnie 1912 i 20costam Czytałem recenzje ze korekcje błedow ma lepszy liteon. Strasznie skrytykowali toshibe w stosunku do liteona... dlatego zalezy mi na jakiejs porzadnej recenzji..

Roba człowiekowi wode w głowie. miałem 1712 rewelacyjny naped korekcje błedow super, ale teraz nie wiem czy jak to z napedami bywa kolejne modele sa coraz lepsze czy nie tak do konca?

Moze ktos z liteonowcow sie wypowie.

Ps. Co sie tyczy zac odczytu płyt masz racje ze zalezy to od nagranej płyty ale nietak do konca ten sam krazek od momentu wsuniecia do napedu i wyswietlenia plikow na kompie zawsze upływa jakis czas. im mniejszy tym lepiej. Zalezy mi wlasnie by ten czas był najmniejszy. I jak najlepsza korekcja błedów.

Ps2. Czy moze ktos ma jakis ranking lub strone z testami napedow DVD nie nagrywarek? z checia bym sobie obejrzał.
marcel_7 jest offline  
Stary 09.09.2006, 23:31   #8
- Deckard -
Odnowiony Cyfrowo

Data rejestracji: 23.05.2006
- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Toshibe SDM 2012C mam już około roku, napęd przez ten czas robi swoje żadnych większych problemów nie zaobserwowałem
Co prawda mógłby być szybszy ale nie o szybkość przecież chodzi tylko o korekcję
Z tego co wiem to @ed hunter ma samsunga i go sobie chwali
Teraz tylko poczekać na opinie liteonowców i dokonać wyboru
- Deckard - jest offline  
Stary 10.09.2006, 00:23   #9
joujoujou
( o )( o )
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Wink

Cytat:
Napisany przez - Deckard -
[...]
Z tego co wiem to @ed hunter ma samsunga i go sobie chwali
[...]
Ma***322;a korekta: bardzo chwali.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline  
Stary 10.09.2006, 08:34   #10
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
mała korekta: coś mi dziad ostatnio zawiesza programy do nagrywania, ale to może być też wina mojego szwajcarskiego systemu (dziurawy jak ser )

nie przypominam sobie aby ten Samsung poległ na wielu płytach, których NEC nawet nie widział.
ed hunter jest offline  
Stary 10.09.2006, 08:37   #11
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
IMHO kupowanie DVD-ROMa jest nieop***322;acalne. Warto do***322;o***380;y***263; te 100z***322;,- i kupi***263; dodatkowy palnik
Stary 10.09.2006, 08:57   #12
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
nast***281;pna korekta: Samsung dosta***322; nowe firmware, zainstalowa***322; si***281; i ju***380; nie rozrabia (przynajmniej na 2 cd-r, kt***243;re w***322;a***347;nie skopiowa***322;em)

@andy!!! wiesz ile to p***322;yt/piw za te 100 z***322;otych jest??
ed hunter jest offline  
Stary 11.09.2006, 11:29   #13
marcel_7
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez ed hunter
następna korekta: Samsung dostał nowe firmware, zainstalował się i już nie rozrabia (przynajmniej na 2 cd-r, które właśnie skopiowałem)

@andy!!! wiesz ile to płyt/piw za te 100 złotych jest??
Dokładnie tak. Ale swoja droga to dziwie sie ze mam myslec nad dodatkowym palinikiem. Mam Pionka 110D i .... miałem toshibe... Jakos korekcja błedów na tym pionku nie jest ciekawa dodatkowo predkosc odczytu tez ma wiele do zycenia... Szlag by to trafił.

Nadal nie wiem który z modeli toshiby jest najlepszy .... choroba .. jakos nikt liteona sie nie wypowiadal... a i z toshiba przykepskawo. nie ma rzetelnego porównania modeli miedzy soba choroba ja nadal nie wiem co kupic...
marcel_7 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: