Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 10.03.2006, 21:31   #1
PliskinPL
Nowy na forum

Data rejestracji: 10.03.2006
PliskinPL w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Poważny problem z Benq 1650

Zacznę od tego, że wcześniej miałem nagrywarkę Benq 1640. Byłem z niej bardzo zadowolony, jednak po miesiącu nagrywarka "padła". Oddałem ją do serwisu, po MIESIĄCU przyjechał pan kurier z nową nagrywarką w dodatku modelem wyższym. Nagrywarka jednak już od początku sprawia problemy.

Zarówno przy nagrywaniu CD i DVD w pewnym momencie nagrywarka przestaje pracować, i choćbym czekał godzinę to nero ciągle pokazuje ten sam procent wypalenia i ani drgnie. Czasem zamiera przy 5% czasem przy 80%. Dodam, że próbowałem z różnymi płytami: TDK, Benq, Esperanze, Verbatimy itd.

Zaktualizowałem firmware jednak nic się nie zmieniło. Czy to może być kwestia jakiś ustawień? Sterowników, podłączenia taśm itd? A może nie ma sensu szukać rozwiązania i od razu reklamować nagrywarkę (kolejny raz w ciągu 2 miesięcy )?

Pozdrawiam

Ostatnio zmieniany przez PliskinPL : 10.03.2006 o godz. 21:33
PliskinPL jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.03.2006, 22:01   #2
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez PliskinPL
Zacznę od tego, że wcześniej miałem nagrywarkę Benq 1640. Byłem z niej bardzo zadowolony, jednak po miesiącu nagrywarka "padła". Oddałem ją do serwisu, po MIESIĄCU przyjechał pan kurier z nową nagrywarką w dodatku modelem wyższym. Nagrywarka jednak już od początku sprawia problemy.
Może ten kurier po otrzymaniu po dwóch tygodniach świetnie nagrywającego Benka 1650

Używał go przez dwa tygodnie

Po czym palnik mu się sp...suł

Więc czem prędzej go spakował i przywiózł tobie

Nakapawszy uprzednio deszczem na datę wysłania przez OFFICIAL BENQ POLSKA COMPANY CO.

I zasłaniając palcem tę sama datę na pokwitowaniu odbioru

Prawda, że tak było?

PS Na początek odinstaluj kanały IDE i niech se Winda ponowi ich wykrycie

I na drugi raz nie daj się wpuszczać vIDE kanał

Twoje uprawnienia: