![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.03.2006
![]() |
Poważny problem z Benq 1650
Zacznę od tego, że wcześniej miałem nagrywarkę Benq 1640. Byłem z niej bardzo zadowolony, jednak po miesiącu nagrywarka "padła". Oddałem ją do serwisu, po MIESIĄCU przyjechał pan kurier z nową nagrywarką w dodatku modelem wyższym. Nagrywarka jednak już od początku sprawia problemy.
Zarówno przy nagrywaniu CD i DVD w pewnym momencie nagrywarka przestaje pracować, i choćbym czekał godzinę to nero ciągle pokazuje ten sam procent wypalenia i ani drgnie. Czasem zamiera przy 5% czasem przy 80%. Dodam, że próbowałem z różnymi płytami: TDK, Benq, Esperanze, Verbatimy itd. Zaktualizowałem firmware jednak nic się nie zmieniło. Czy to może być kwestia jakiś ustawień? Sterowników, podłączenia taśm itd? A może nie ma sensu szukać rozwiązania i od razu reklamować nagrywarkę (kolejny raz w ciągu 2 miesięcy ![]() Pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez PliskinPL : 10.03.2006 o godz. 21:33 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Używał go przez dwa tygodnie ![]() Po czym palnik mu się sp...suł ![]() Więc czem prędzej go spakował i przywiózł tobie Nakapawszy uprzednio deszczem na datę wysłania przez OFFICIAL BENQ POLSKA COMPANY CO. I zasłaniając palcem tę sama datę na pokwitowaniu odbioru ![]() Prawda, że tak było? ![]() ![]() PS Na początek odinstaluj kanały IDE i niech se Winda ponowi ich wykrycie I na drugi raz nie daj się wpuszczać vIDE kanał ![]() ![]()
![]() |
|
|