Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 27.06.2005, 22:47   #1
Sion
Nowy na forum

Data rejestracji: 27.06.2005
Sion w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
LG GSA-4163B problem z DVD+R

Witam, przegladalem gdzie sie dalo popytalem kilku osob ale nigdzie nie padla jasna odpowiedz ani rozwiazanie tego problemu. Mianowicie gdy wloze do nagrywarki plyte DvD-R wszystko nagrywa sie swietnie tylko jedynie nagrywarka nie chce w mokm komputerze stacji dyskow z czysta plytka jako pustej tylko wyskakuje blad. Natomiast przy plytkach DVD+R komputer dostaje lagow po wsadzeniu plytki i dlugim mieleniu ostatecznie stacja zmienia nazwe na stacje CD i wogole nie widzi plytki w nero rowniez opcja nagrywania nie jest aktywna. Kupilem nagrywarke wczoraj i jesli szybko uda sie to rozw3iazac to pojade jutro ja wymienic na jakis inny sprawny model. Czy ktos moglby mi polecic ewentualnie jaki? chyba ze da sie temu jakos zaradzic? czy to jest jakas wada wrodzona nagrywarek? Zastanawialem sie nad podmiana na LiteOn SOHW-1693S ale w koncu ten LG jest o wiele bardziej popularny i najpopularniejszy. Czy inni nie maja takich bledow? Upgradowalem na najnowszy bios zreszta odrazu mialem najnowszy, a nagrywarka byla montowana w servisie odrazu wiec to nie to. Prosze o pomoc.
Sion jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 28.06.2005, 00:14   #2
Kogoro
Forumator

Data rejestracji: 24.01.2005
Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Witaj
Na Twoje pytanie trudno odpowiedziec. Nic nie napisales o konfiguracji komputera, i systemie. Nie napisales czy miales wczesniej nagrywarke na tym komputerze. Czy probowales wgrac aspi? Jakie nosniki probowales
Tak na szybko i przy tej ilosci danych, to moge odpowiedziec, zebys sprobowal przelozyc ta nagrywarke do innego komputera i tam sprawdzic.

Pozdrawiam

Adach
Kogoro jest offline  
Stary 28.06.2005, 00:46   #3
Sion
Nowy na forum

Komputer P41.8, 512 ramu, GF4 MX460
Mam w tym momencie 2 napedy w komputerze:
Owa fatalna nagrywarke DVD LG oraz Nagrywarke CD LiteON, ktora jest nie do zdarcia i jeszcze nigdy mnie nie zawiodla.
System to windows XP Sp2

Hmm o co chodzi z tym wgraniem aspi?

Nosnik plytki DVD+R to esperanza
Sion jest offline  
Stary 28.06.2005, 01:02   #4
Kogoro
Forumator

Data rejestracji: 24.01.2005
Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
W takim wypadku sprobuj innego nosnika. Plusa oczywiscie. Najlpiej sprawdz na TDKach lub Verbatimach.
Potem przeloz do kogos innego nagrywarke i sprawdz.
Jezeli nie to. Wtedy reklamuj.
Chociaz ja postaralbym sie ja jeszcze sprawdzic. Aspi (choc to chyba nie to). Aspi sprawdz w nero info tool - tam bedziesz mial wynik, czy wszystko ok.

Pozdrawiam
Adach
Kogoro jest offline  
Stary 28.06.2005, 01:51   #5
Sion
Nowy na forum

Odpalilem Nero InfoTool:
W zakladce drive wszystko jest zaznaczone.
Jedynie 2 elementy sa odznaczone CD+G oraz Mount Rainier

Nero ASPI installed and working properly

System ASPI is not installed.

Moze to cos da ktos ma jakies rady? jutro rano sprawdze na lepszej plytce DVD+R jeszcze. Choc sam juz nie wiem co mam zrobic. W razie czego jakies nowe nagrywarki godne polecenia?
Sion jest offline  
Stary 28.06.2005, 08:44   #6
kataryniarz
onTour

Data rejestracji: 29.08.2004
kataryniarz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Sion
jutro rano sprawdze na lepszej plytce DVD+R jeszcze. Choc sam juz nie wiem co mam zrobic
Piszesz i piszesz... a gdzie najwazniejsze jaka to plyta?
Kupisz normalne plyty i problem zniknie
kataryniarz jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: