![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.06.2005
![]() |
LG GSA-4163B problem z DVD+R
Witam, przegladalem gdzie sie dalo popytalem kilku osob ale nigdzie nie padla jasna odpowiedz ani rozwiazanie tego problemu. Mianowicie gdy wloze do nagrywarki plyte DvD-R wszystko nagrywa sie swietnie tylko jedynie nagrywarka nie chce w mokm komputerze stacji dyskow z czysta plytka jako pustej tylko wyskakuje blad. Natomiast przy plytkach DVD+R komputer dostaje lagow po wsadzeniu plytki i dlugim mieleniu ostatecznie stacja zmienia nazwe na stacje CD i wogole nie widzi plytki w nero rowniez opcja nagrywania nie jest aktywna. Kupilem nagrywarke wczoraj i jesli szybko uda sie to rozw3iazac to pojade jutro ja wymienic na jakis inny sprawny model. Czy ktos moglby mi polecic ewentualnie jaki? chyba ze da sie temu jakos zaradzic? czy to jest jakas wada wrodzona nagrywarek? Zastanawialem sie nad podmiana na LiteOn SOHW-1693S ale w koncu ten LG jest o wiele bardziej popularny i najpopularniejszy. Czy inni nie maja takich bledow? Upgradowalem na najnowszy bios zreszta odrazu mialem najnowszy, a nagrywarka byla montowana w servisie odrazu wiec to nie to. Prosze o pomoc.
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 24.01.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj
Na Twoje pytanie trudno odpowiedziec. Nic nie napisales o konfiguracji komputera, i systemie. Nie napisales czy miales wczesniej nagrywarke na tym komputerze. Czy probowales wgrac aspi? Jakie nosniki probowales ![]() Tak na szybko i przy tej ilosci danych, to moge odpowiedziec, zebys sprobowal przelozyc ta nagrywarke do innego komputera i tam sprawdzic. Pozdrawiam Adach |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Komputer P41.8, 512 ramu, GF4 MX460
Mam w tym momencie 2 napedy w komputerze: Owa fatalna nagrywarke DVD LG oraz Nagrywarke CD LiteON, ktora jest nie do zdarcia i jeszcze nigdy mnie nie zawiodla. System to windows XP Sp2 Hmm o co chodzi z tym wgraniem aspi? Nosnik plytki DVD+R to esperanza |
![]() |
![]() |
#4 |
Forumator
Data rejestracji: 24.01.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W takim wypadku sprobuj innego nosnika. Plusa oczywiscie. Najlpiej sprawdz na TDKach lub Verbatimach.
Potem przeloz do kogos innego nagrywarke i sprawdz. Jezeli nie to. Wtedy reklamuj. Chociaz ja postaralbym sie ja jeszcze sprawdzic. Aspi (choc to chyba nie to). Aspi sprawdz w nero info tool - tam bedziesz mial wynik, czy wszystko ok. Pozdrawiam Adach |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Odpalilem Nero InfoTool:
W zakladce drive wszystko jest zaznaczone. Jedynie 2 elementy sa odznaczone CD+G oraz Mount Rainier Nero ASPI installed and working properly System ASPI is not installed. Moze to cos da ktos ma jakies rady? jutro rano sprawdze na lepszej plytce DVD+R jeszcze. Choc sam juz nie wiem co mam zrobic. W razie czego jakies nowe nagrywarki godne polecenia? |
![]() |
![]() |
#6 | |
onTour
Data rejestracji: 29.08.2004
![]() |
Cytat:
Kupisz normalne plyty i problem zniknie ![]() |
|
![]() |
![]() |
|