![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
The power of Playstation2
Data rejestracji: 23.05.2002
![]() |
Dvd-rom i korekcja błędów- trudny wybór
Witam,
w koncu nadeszla chwila w ktorej moj zasluzony asus e616 postanowił odejsc na emeryturke i stoje wlasnie nad dosyc powaznym problemem. Otóz zamierzam kupic nowy dvd-rom , jak wiadomo ceny sa fajne ok 100zł tylko jaki model wybrac... bylem co prawda zadowolony z asusa( udma 100 podpiety z dyskiem bez zgrzytow) ale.. no wlasnie zawsze jest ale, jego korekcja bledow pozostawiala wiele do życzenia. I tu moje pytanie: Jaki nepęd dvd-rom dostepny na rynku ma obecnie NAJLEPSZA korekcje bledow gdyz to jest dla mnie zdecydowanie najwazniejsze. Najlepsza korekcje dla mnie maja nagrywarki liteona i tu drugie pytanie czy korekcja dvdrom liteona i dvd rom nagrywarki liteona ma ten sam mechanizm i jest rownie skuteczna czy to dwie osobne sprawy?? Mysle nad: Toshiba SD-M1912 Asus DVD-E616P2 Aopen DVD1648 LiteON SOHD-167T Ktos moze mial/ma jakies z tych modeli i moze cos o ich korekcji bledow powiedziec?? Chodzi mi głownie o korekcje na plytach dvd, do odczytu cd mam niezdartego liteona 5237s ![]() Będe bardzo wdzieczny za jakakolwiek pomoc ![]() Ostatnio zmieniany przez Esiek : 24.02.2005 o godz. 18:39 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
Czy naprawde nikt nie miał kontaktu z tymi napędami??.. cos mi sie wierzyc nie chce
HELP ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() |
Cytat:
VIZZARD jaki ty masz dvd-rom(o ile masz) ?? ![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Liteon 832S ![]() Ale na moją SD-M1712 raczej nie narzekałem ![]() Wydaje mi się, że miała dość dobrą korekcję Bardzo dobrze robiła zrzuty audio ![]() No i nie była przy tym aż tak przeraźliwie głośna ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 18.11.2003
![]() |
Ja miałem tego AOPENa i LITEONa. Aopen to clon pioneera bardzo cichy sprawny napęd nagrywane czyta z szybkością max 8x. CZytał bez problemu wszystkie nośniki. LITEON jest głośny a przerobiony bardzo głośny, jednak nagrywane płyty może czytać max 16x (po wgraniu odpowiedniego biosu).
Moim zdaniem LITEON czyta bardzo sprawnie wszystkie nagrywane nośniki DVD , myślę że robi to nwet najlepiej z wszystkich dostępnych napędów na rynku. Toshibe pomiń to SAMSUNG..... ![]()
#7 |
![]() |
Dzięki, własnie tak sie skłaniam do liteona, glosnosc absolutnie nie ma dla mnie znaczenia, głównie korekcja.
|
![]() |
![]() |
#8 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Jeżeli glośność nie gra roli
![]() To faktycznie - Litek A model 1712 na szczęście jeszcze nie był Samsungiem ![]() ![]()
#9 |
![]() |
Dzieki Panowie
![]() Takie pytanko tylko, bo asusa mialem teraz podpietego razem z dyskiem co pozwalalo mi na bezproblemowe kopiowanie w locie gdyz nie sa z nagrywarka na tej samej tasmie, problemu nie bylo poniewaz jak wiadomo asus jest udma 100 tak samo jak dysk, czy jak podepne litka razem z dyskiem to bedzie duza roznica w wydajnosci?? Trzeba bedzie zainwestowac wtedy w jakis dodatkowy kontroler ide?? |
![]() |
![]() |
#10 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Jakiś HDTach czy BurstCopy ![]() ![]()
![]() |
#11 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 01.12.2004
![]() |
A ja od 2 lat mam Asus DVD-E616 i jestem bardzo zadowolony.
Naped czyta wszystko, przy tym jest szybki i bardzo cichy (ma specjalne technologie wyciszania opatentowane przez Asusa). Co do korekcji tego napedu, to wystarczy poczytac test na cdrinfo.pl i przekonac sie o tym, ze to naped o najlepszej korekcji bledow ze wszystkich mozliwych ! I dlatego tez go kupilem. Polecam - nie bedziesz zalowal. Acha, i jeszcze naped jako jedyny ma interface UDMA/100 (mozna go podpinac na tasmie razem z dyskami). Cytat:
ROznica wydajnosci bedzie bardzo duza, jesli chodzi o dysk. Nie polecam. Ostatnio zmieniany przez DanielP : 25.02.2005 o godz. 08:21 |
|
![]() |
![]() |
#12 | ||
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Cytat:
:\
![]() |
#13 | |
![]() |
Cytat:
Raczej biore litka ze wzgledu na cene i nadzieje ze korekcja bedzie choc zblizona do tej z ich nagrywarek, asus e616p2 czyli ten nowy odpada poprzez brak obslugiwania subkanałow a aopen dostac u nas dosc ciezko po przystepnej cenie. Dzieki wszystkim za odpowiedzi. |
|
![]() |
![]() |
#14 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 01.12.2004
![]() |
Cytat:
A co do korekcji, to nie mialem zadnych problemow, ale z drugiej strony to nie wkladalem tez do napedu plytek pochodzenia smietnikowego (glownie plytki nagrane przez moja nagrywarke, albo gazetowce, zarowno CD jak i DVD). Ale test korekcji w/g tego serwisu Asusik przeszedl znakomicie. Wtedy jak go kupowalem, to jeszcze Liteony zupelnie sie nie liczyly na rynku. W kazdym razie wybor napedu DVD z pewnoscia jest prostszy niz wybor nagrywarki ![]() |
|
![]() |
![]() |
#15 | ||
![]() |
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() |