![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
DVD+/-RW ile wytrzymują ?
Ostatnio padły mi 3 RW
1. Esperanza x1 (Princo) po 12 nagraniach, 2. Esperanza x1 (Princo) po 13 nagraniach, 3. TDK x2 (TDK502sakuM3) po 16 nagraniach, Mam jeszcze kilka RW nagrywanych około 3-6 razy . Chciałbym dokupić kilka , ale mam małą zagwózdkę czy kupić tanie espery, flamingo . Czy też zainwestować w najlepsze marki , bo z tego co doświadczyłem to te najtańsze nie wyglądają "blado" przy markowych. A różnica w cenie jest. No chyba że ta TDK to zła płyta była ! ![]() Ale to nie jest główny powód umieszczenia tego tematu. Na tym forum jest b.mało informacji na temat jakości i trwałości DVD-RW. (tak mi się wydaje. urzywałem już funkcji "szukaj" ![]() Dodam jeszcze że palę Pionkiem 107. Proszę o opinię lub podzieleniem się doświadczeniami . |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 29.07.2004
![]() |
Osobiscie uzywam Verbatim DVD-RW 2x.
Ma takie dwie plyty i kazda kasowalem juz ponad 20 razy-narazie chodzą super. Pozdrawiam PS.Wogóle to używam tylko Verbatim i nigdy nie miałem problemów.
#4 |
z innej planety
Data rejestracji: 13.10.2002
![]() |
Ostatnio wywaliłem dwie płyty:
Verbatim +RW 4x nagrana ok. 30 razy Vakos +RW 4x nagrana ok. 25 razy |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
![]() |
To od czego tak naprawdę zależy żywotność DVD-RW??
Może żywotność DVD-RW zależy od nagrywarki?? ps. do tej pory mam jeszcze pierwsze plyty CD-RWx1- i jeszcze działają!!! ![]()
#6 |
dupa a nie
Zlotowicz
![]() ![]() |
Z tego co piszecie to się skuszę na Verbatimy, i zobaczę ile wytrzymają.
flakon w tym co piszesz coś jest, może Pionki słabo współpracują z RW ? ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
dupa a nie
Zlotowicz
![]() ![]() |
Pobawię się a archeologa i odświeżę swój stary temat,
odpowiedzi wtedy nie dostałem za wiele, może teraz będzie lepiej ![]() Coprawda od tego czasu nie wypalałem na DVD-RW bo nie miałem takiej potrzeby, jednak za niedługo znowu pójdą w ruch. Poza tym ciekawi mnie jakie są Wasze doświadczenia w tym temacie.
#8 |
Bywalec
![]() |
Witam.
hmm ja tam na DVD-RW nie narzekam-u mnie one czasami placzą ![]() Pale bardzo duzo-bywa,ze czasami plytka jest palono kilka razy dziennie. Mowie o Verbatim -wczesniej mialem 2x -teraz 4x
#9 |
Bywalec
Data rejestracji: 10.12.2003
![]() |
Jakie DVD-RW?
Wywaliłem Platinium DVD+RW x4 po 6 nagraniach. Teraz kupiłem TDK /+RW x4 i zobaczę jak pochodzi. A jeśli chodzi o mojego Dysanka DVD+RW x2.4 to.. hmm.. czasami było kilka razy dziennie. Szczerze nie pamiętam ile razy nagrywałem ale ma tyle co moja nagrywara Pionek A06 (o A07 wtedy wspominali a A06 kosztowało ponad 600). Robi za testową i do przenoszenia danych i jak na razie trzyma się extra. Pozdro. |
![]() |
![]() |
|
|