![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.03.2004
![]() |
![]()
Hejka!! Mam dylemat na wyborem nagrywarki DVD
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.07.2003
![]() |
No, to bierz 451S lub 851S LITKA
![]()
#3 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.11.2003
![]() |
A ja dla odmiany powiem LG GSA 4040B. Mam ten sprzęcik i zero z nim problemów. Dodatkowo obsługuje DVD-RAM.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.03.2004
![]() |
Zapytam wobec tego, czy DVD-RAM tak się używa często, jest to potrzebne?? Przecież są DVD+/-RW, czy jest w tym aż taka duża różnica?? Skłaniam się bardziej na Litka, gdyz w/g testów lepiej one radzą sobie też z nagrywaniem audio niż LG, lecz z kolei właśnie LG ma DVD-RAM... Powoli zaczynam być jak ten "osiołek" co dano do żłobu siano i owies ....
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
![]() |
DVD-RAM już raczej znika. Płytek takich raczej już też nie kupisz...
Ten LG jest fajny, ale, czy będzie tak dobry do przeróbek jak np mój 451S@812S ![]() Czyli 4xDVD+R 4xDVD+RW 4xDVD-R 2xDVD-RW @ 8XDVD+R 4xDVD+RW 8xDVD-R 4xDVD-RW. Raczej wątpię, ale niech wypowiedzą się użytkownicy LG!
#6 | ||
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() |
![]() |
#7 |
..::Blue Machine::..
Data rejestracji: 12.11.2003
![]() |
z tego co slyszalem, czytalem i wiem z wlasnego doswiadczenia napedy LG maja slaba mechanike i szybko sie sypia...
ja mam litka i nie narzekam. |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
Do dzisiaj mam nagrywarke CD-RW LG CED-8080B 8x4x32 wypaliła ogromną ilość płyt i pali nadal bez problemu. Może mam poprostu farta ![]() |
|
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
![]() |
Ja też używałem sprzętu LG od początku i muszę przyznac, że DVD ROM x12 chodzi do dzisiaj mojej znajomej a CDRW 8x4x32 sprzedałem niedawno sprawną. Hmmm. Faktycznie porządny sprzęt! Mój LITEON 52x24x52 sypnął się po pół roku działania. Na szczęście w ramach gwarancji dostałem niezły CDRW 52x32x52 SONY
![]() Mam nadzieję, że mój DVD ROM LITEON x16 i DVD-RW LITEON przeżyją dłużej, niż wspomniana CDRW ![]()
#10 |
Toshiba... :>
Data rejestracji: 27.02.2004
![]() |
ja bym wzial liteona bo jest do niego pelno programow dodatkowych...
|
![]() |
![]() |
#11 |
..::Blue Machine::..
Data rejestracji: 12.11.2003
![]() |
a to nie wiem co z tymi LG, ja tam mam litka od pazdziernika i dziala jak do tej pory
![]() mialem kiedys naped cdroom firmy tech media chyba, do tej pory chodzi tymbardzij ze zostal w brutalny sposob rozkrecony do ostatniej srubki a potem spowrotem zlozony. mam tez nagrywarke NECa juz 2 latka chodzi i nic sie nie dzieje. mialem nagrywarke Yamachy - to jest dopiero sprzet ![]() no i jeszcze dvd-rom jakis noname, nawet nie wiem jaki. tez juz ze 2 lata ma. plytki czyta dobrze, chociaz moglby lepiej. moznaby stwierdzic ze trzeba miec poprostu szczescie zeby naped dlugo pozyl, a pecha zeby sypnal sie po paru miesiacach... |
![]() |
![]() |
|
|