![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.03.2008
![]() |
Pioneer DVR-215DBK - problem z nagrywaniem.
Witam,
Chciałem nagrać sobie kilka płyt dvd/cd, ale zawsze przed rozpoczęciem nagrywania to wyskakuje error, że płyta została nagrana niepomyślnie. A bufor nagrywania wynosi ~97-100%. Oto test oparty na kilku próbach przy różnych nośnikach danej marki: DVD - 80% niepowodzenia przy płytach marki EMTEC - 80% niepowodzenia przy płytach marki Sony - 0% niepowodzenia przy płytach marki SupraTec - 0% niepowodzenia przy płytach marki Maxell CD - 100% niepowodzenia przy płytach marki EMTEC - 100% niepowodzenia przy płytach marki Media Store Programy do nagrywania jakie zastosowałem to: Ashampoo Burning Studio 2009; Nero 6[w najnowszych wersjach nic się nie zmienia]. Posiadam płytę główną GigaByte EP35C-DS3R. Mam utworzoną macierz RAID Matrix na kontrolerze Intel'owskim, a nagrywarkę mam podpięte pod IDE kontrolera JMicron'a. ROM nagrywarki jest w najnowszej wersji, a bios płyty głównej[o ile to ma coś wspólnego...]też najnowszy. Na płytach od producentów z którymi moja nagrywarka się nie poradziła, to spróbowałem na innych nagrywarkach i tam bez problemów nagrywały się płyty. Próbowałem także w innym komputerze, ale na płytach Verbatim'a i tam bez problemów się nagrało, jednakże u mnie mam problem. Dlaczego moja nagrywarka jest "taka wybredna" co do płyt ![]() ![]() Pozdrawiam, Ps. Nagrywarka ma 1 rok, a nagranych pomyślnie płyt to ~20 sztuk ![]() Ostatnio zmieniany przez Macio117 : 28.07.2009 o godz. 16:35 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
A moze bys sprawdzil na porzadnych plytach takich jak Verbatim bo to na czym testowales to nie sa plyty, a podstawki pod piwo, no z wyjatkiem sony
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
A dlaczego wtedy na tych podkładkach pod piwo(głównie taki EMTEC)na innych nagrywarkach od paru lat nie zawiódł i za każdym razem nagrywanie ukończono pomyślnie?
Moja nagrywarka odrzuca także te płyty od Sony, więc coś jest nie tak? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Technik Informatyk
![]() |
To ze nagrywarka przeslala dane na plyte to wlasnie to zakonczylo sie sukcesem, a nie to ze plyty sa dobrej jakosci
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
No tak, ale moja nagrywarka obsługuje tylko Verbatim'y?
Przecież to jest...idiotyczne. Inne płyty, na których powinno się nagrać bez problemów[patrz Sony]to też zdarzają się DOŚĆ CZĘSTE przypadki nie udanego nagrania :/ Ostatnio zmieniany przez Macio117 : 28.07.2009 o godz. 21:50 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Technik Informatyk
![]() |
Nastepny ktoremu trzeba tlumaczyc roznice miedzy verbatimami, a jakimiś emtecami czy mediastore
Kup że te Verbatimi i zobacz czy nagra jak nagra to znaczy ze trafiles na byle jakie plyty co mnie nie dziwi, a jak nie nagra to nagrywarka do kosza albo na gwarancje bo optyka siada |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Człekokształtny
Data rejestracji: 27.12.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wrzuć jakiegoś loga z tego nagrywania nieudanego.
![]() |
#8 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 14.09.2008
![]() |
i kolejny znawca co myśli, że nie ma różnicy pomiędzy jakimiś gównami Media Store a firmowymi SONY czy Verbatim. Kup porządne Verby a nie jakieś tandety chińskie za 50 groszy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
Problem był z tandetnymi i podrobionymi płytami DVD.
Te od Sony były podrobione, bo inaczej tego wytłumaczyć się nie da. Kupiłem teraz z serwisu komputerowego płyty Verbatim i Emtec. Na tych płytach teraz nie doświadczyłem problemu z nagrywaniem ![]() Pozdrawiam. Ostatnio zmieniany przez Macio117 : 22.08.2009 o godz. 21:00 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 14.09.2008
![]() |
No i widzisz
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
problem Pioneer dvr 109 | greku1 | Napędy optyczne CD | 3 | 24.02.2006 14:18 |
problem z nagrywaniem na Pioneer dvr 109 | greku1 | Napędy optyczne DVD | 1 | 23.02.2006 08:52 |
problem z nagrywaniem na pioneer dvr 109 | greku1 | Nośniki optyczne | 0 | 22.02.2006 23:53 |
Problem z nagrywaniem Lite-On LTR 52327s | yaneck | Napędy optyczne CD | 5 | 19.02.2006 18:48 |
Problem z Pioneer DVR - 107D | framling | Napędy optyczne DVD | 4 | 19.08.2004 19:32 |