Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 14.05.2005, 23:47   #1
pac_man
Nowy na forum

Data rejestracji: 14.05.2005
pac_man w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jak nagrać obraz bez zamykania sesji?!

Witam, sprawa wyglada tak: mam obraz ~2 giga, i chciałbym go nagrać na DVD a potem dorzucić jeszcze drugi plik (~500 mega), no i pojawia sie problem, bo nie moge znaleźć w Nero ani w Alcoholu takiej opcji, żeby nie zamykało sesji po nagraniu obrazu. Jakby ktoś wiedział jak sie z tym uporać, to byłbym wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam.
pac_man jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.05.2005, 10:26   #2
dejmag
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 18.10.2002
dejmag zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Na początek (to Twój pierwszy post) poszukaj zdania "Nie zamykaj ostatniej sesji" na tym obrazku.
Potem przeczytaj jeden z tych tematów.

Jeśli nadal będą problemy - napisz.
Stary 16.05.2005, 16:17   #3
zene_k
Zarejestrowany dla jaj

Data rejestracji: 25.11.2004
zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
W Nero taka opcja jest tutaj:
Dołączone obrazki
File Type: png ScreenShot002.png (100.2 KB, 705 oglądane)
Stary 16.05.2005, 16:48   #4
pac_man
Nowy na forum

Na początku dzięki wielkie za pomoc, a jeśli chodzi o nagrywanie w alcoholu, to nie zauważyłem zdania "Nie zamykaj ostatniej sesji"...gdyż go tam nie ma (widać to na załączniku) , ... no i teraz jest problem, bo utworzyłem sobie własny profil i za bardzo nie wiem, jak moge go uaktywnić. (jeśli sprawa jest oczywista, a ja czegoś nie kojarze, to prosze o dość wyrozumiałe odpowiedzi). Pozdrawiam
Dołączone obrazki
File Type: jpg alcohol_1.JPG (38.7 KB, 473 oglądane)
pac_man jest offline  
Stary 16.05.2005, 17:36   #5
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
jeśli to iso to jest jeszcze taki patent, że wypakowuje się wszystko winrarem, ładuje razem z tym drugim do nero i jazda.
ed hunter jest offline  
Stary 16.05.2005, 22:01   #6
pac_man
Nowy na forum

Zgadza sie, jest to plik .iso; i w sumie dość niezłe rozwiązanie, ale byłem ciekawy, czy można to wypalić w sposób jaki opisałem wyżej . (a jakby to był inny obraz, to co wtedy?). Pozdrawiam.
pac_man jest offline  
Stary 17.05.2005, 12:23   #7
dejmag
Stały bywalec ;)

Piszę z pracy a tu nie mam dostępu do programów.
Może trochę pomogą instrukcje ze strony pomocy Ahead (in english ale ze screenami, pdf - trochę się otwiera) :
1. Tworzenie multisesyjnego DVD :
Starsze wersje Nero Burning ROM
Nero Start Smart
Nero Express
2. Kontynuacja multisesyjnego DVD :
Starsze wersje Nero Burning ROM
Nero Start Smart
Nero Express

W Nero tryb zapisu 1 (mode 1) plus TAO.

Jeszcze ten i ten wątek.

Twój obrazek Alcohola pochodzi chyba z kreatora kopiowania. W Alcoholu można nie zamknąć sesji po nagraniu (o to pytałeś), ale nie jest to program służący do dokładania kolejnych sesji.
Stary 17.05.2005, 19:46   #8
pac_man
Nowy na forum

Hmm, jeśli chodzi o Alcohol, to screen dotyczy właśnie kreatora nagrywania :/ , a odnośnie Nero Express, to próbowałem wypalić ten obraz w trybie 'Disc Image or Saved Project' (w .pdf-ach jest to pokazane na przykładzie 'data disc'), no i w trybie wypalania obrazu nie ma możliwości zostawienia sesji otwartej.
pac_man jest offline  
Stary 17.05.2005, 19:57   #9
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Z tego co pamiętam, nie ma możliwości wypalenia obrazu bez zamykania sesji (mogę się mylić). Najłatwiej to tego pierwszego obrazu dodać te dodatkowe 500 MB, np za pomocą UltraISO, czy MagicIso i wtedy zapisać jako nowy obraz i nagrać na płytę.

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline  
Stary 18.05.2005, 12:01   #10
robert_d
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 26.01.2004
robert_d zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Bartez
Z tego co pamiętam, nie ma możliwości wypalenia obrazu bez zamykania sesji (mogę się mylić). Najłatwiej to tego pierwszego obrazu dodać te dodatkowe 500 MB, np za pomocą UltraISO, czy MagicIso i wtedy zapisać jako nowy obraz i nagrać na płytę.
W cdrwin jest opcja "open new session" i z tego co kiedyś testowałem to nawet działa, więc dla cdr-ów istnieje taka możliwość, a z tego co właśnie sprawdziłem cdrwin od wersji 3.9g podobno obsługuje dvd więc się mylisz.
robert_d jest offline  
Stary 18.05.2005, 12:07   #11
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez robert_d
W cdrwin jest opcja "open new session" i z tego co kiedyś testowałem to nawet działa, więc dla cdr-ów istnieje taka możliwość, a z tego co właśnie sprawdziłem cdrwin od wersji 3.9g podobno obsługuje dvd więc się mylisz.
Mówimy o otworzeniu nowej sesji przy wypalaniu obrazu? Bo jeżeli tak, to faktycznie się mylę, a jeżeli chodzi Ci o otwieranie sesji po prostu, to rozmawiamy o czymś innym

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline  
Stary 18.05.2005, 13:43   #12
robert_d
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 26.01.2004
robert_d zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Bartez
Mówimy o otworzeniu nowej sesji przy wypalaniu obrazu? Bo jeżeli tak, to faktycznie się mylę, a jeżeli chodzi Ci o otwieranie sesji po prostu, to rozmawiamy o czymś innym
Żeby było jasne, ładuję obraz, ustawiam poprzednio wymienioną opcję i wybieram nagrywanie, po nagraniu mam to co było w obrazie i otwartą nową sesję, chyba teraz nie ma żadnych wątpliwości.
Testowane na obrazach cdrwina, nagrywane na czystej płycie, drugiego obrazu - z tego co wiem - już dodać się nie da.

Ostatnio zmieniany przez robert_d : 18.05.2005 o godz. 15:15
robert_d jest offline  
Stary 18.05.2005, 09:56   #13
pac_man
Nowy na forum

Wydaje mi się, że to właśnie będzie najlepsze rozwiązanie w moim przypadku, Dziękuję i pozdrawiam.
pac_man jest offline  
Stary 18.05.2005, 12:06   #14
dejmag
Stały bywalec ;)

Sądzę, że błędem który robisz od początku jest operowanie obrazem płyty jako gotowym projektem.
Piszesz, że nagrywasz w trybie "disc image or saved project" - oznacza to, że chcesz nagrać gotowy, przygotowany wcześniej materiał - np. taki który został wcześniej zmodyfikowany w WinISO lub UltraISO poprzez dołożenie tych przedmiotowych 500 MB. Jeśli tak to zgodnie z tym co napisał Bartez nie ma możliwości nie zamykania sesji.
Spróbuj traktować materiał do nagrania jak pojedyncze pliki, osobne dane.
Dysk multisesysjny to dysk z dokładanymi w każdej sesji danymi - nie stworzysz go w trybie "disc image", jest to "data disc", dysk z danymi.
Jak wspomniałem piszę z pracy gzie niemam dostępu do programów, stąd oprę się na podanych pdf-ach ze strony ahead. W pdf dotyczacych Nero Express (tworzenie multisesji), na screenie pod punktem 2 jest to zaznaczone czerowoną obwódką -- są tam wymienione : data (dane), music (audio), dvd-video (video), copy entire disc (kopiuj istniejący) oraz disc image or saved project(obraz lub zachowany projekt). Tryb którym Ty próbujesz nagrywać znajduje się na samym końcu listy ("disc image") i nie służy do tworzenia płyt multisesyjnych.
Jeśli w Nero, w okienku wyboru materiału do nagrania (nie zmieniając typu wyświetlanych plików) nie widzisz katalogów i pojedynczych plików (w tym także plików obrazów .nrg) - nie jesteś w trybie umożliwiającym zrobienie multisesji.

Ostatnio zmieniany przez dejmag : 18.05.2005 o godz. 12:16
dejmag jest offline  
Stary 18.05.2005, 20:49   #15
pac_man
Nowy na forum

Uznałem, że najlepszą opcją będzie tutaj stworzenie nowego obrazu przy pomocy UltraISO, i tak też zrobiłem , dziękuję za posty i pozdrawiam.
pac_man jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: