![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.05.2005
![]() |
Jak nagrać obraz bez zamykania sesji?!
Witam, sprawa wyglada tak: mam obraz ~2 giga, i chciałbym go nagrać na DVD a potem dorzucić jeszcze drugi plik (~500 mega), no i pojawia sie problem, bo nie moge znaleźć w Nero ani w Alcoholu takiej opcji, żeby nie zamykało sesji po nagraniu obrazu. Jakby ktoś wiedział jak sie z tym uporać, to byłbym wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam.
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.10.2002
![]() |
Na początek (to Twój pierwszy post) poszukaj zdania "Nie zamykaj ostatniej sesji" na tym obrazku.
Potem przeczytaj jeden z tych tematów. Jeśli nadal będą problemy - napisz.
|
|
#3 |
|
Zarejestrowany dla jaj
Data rejestracji: 25.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W Nero taka opcja jest tutaj:
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
![]() |
Na początku dzięki wielkie za pomoc, a jeśli chodzi o nagrywanie w alcoholu, to nie zauważyłem zdania "Nie zamykaj ostatniej sesji"...gdyż go tam nie ma
(widać to na załączniku) , ... no i teraz jest problem, bo utworzyłem sobie własny profil i za bardzo nie wiem, jak moge go uaktywnić. (jeśli sprawa jest oczywista, a ja czegoś nie kojarze, to prosze o dość wyrozumiałe odpowiedzi). Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#5 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jeśli to iso to jest jeszcze taki patent, że wypakowuje się wszystko winrarem, ładuje razem z tym drugim do nero i jazda.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
![]() |
Zgadza sie, jest to plik .iso; i w sumie dość niezłe rozwiązanie, ale byłem ciekawy, czy można to wypalić w sposób jaki opisałem wyżej
. (a jakby to był inny obraz, to co wtedy? ). Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Piszę z pracy a tu nie mam dostępu do programów.
Może trochę pomogą instrukcje ze strony pomocy Ahead (in english ale ze screenami, pdf - trochę się otwiera) : 1. Tworzenie multisesyjnego DVD : Starsze wersje Nero Burning ROM Nero Start Smart Nero Express 2. Kontynuacja multisesyjnego DVD : Starsze wersje Nero Burning ROM Nero Start Smart Nero Express W Nero tryb zapisu 1 (mode 1) plus TAO. Jeszcze ten i ten wątek. Twój obrazek Alcohola pochodzi chyba z kreatora kopiowania. W Alcoholu można nie zamknąć sesji po nagraniu (o to pytałeś), ale nie jest to program służący do dokładania kolejnych sesji.
|
|
#8 |
|
Nowy na forum
![]() |
Hmm, jeśli chodzi o Alcohol, to screen dotyczy właśnie kreatora nagrywania :/ , a odnośnie Nero Express, to próbowałem wypalić ten obraz w trybie 'Disc Image or Saved Project' (w .pdf-ach jest to pokazane na przykładzie 'data disc'), no i w trybie wypalania obrazu nie ma możliwości zostawienia sesji otwartej.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Z tego co pamiętam, nie ma możliwości wypalenia obrazu bez zamykania sesji (mogę się mylić). Najłatwiej to tego pierwszego obrazu dodać te dodatkowe 500 MB, np za pomocą UltraISO, czy MagicIso i wtedy zapisać jako nowy obraz i nagrać na płytę.
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() |
Cytat:
Testowane na obrazach cdrwina, nagrywane na czystej płycie, drugiego obrazu - z tego co wiem - już dodać się nie da.
Ostatnio zmieniany przez robert_d : 18.05.2005 o godz. 15:15 |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Nowy na forum
![]() |
Wydaje mi się, że to właśnie będzie najlepsze rozwiązanie w moim przypadku, Dziękuję i pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#14 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Sądzę, że błędem który robisz od początku jest operowanie obrazem płyty jako gotowym projektem.
Piszesz, że nagrywasz w trybie "disc image or saved project" - oznacza to, że chcesz nagrać gotowy, przygotowany wcześniej materiał - np. taki który został wcześniej zmodyfikowany w WinISO lub UltraISO poprzez dołożenie tych przedmiotowych 500 MB. Jeśli tak to zgodnie z tym co napisał Bartez nie ma możliwości nie zamykania sesji. Spróbuj traktować materiał do nagrania jak pojedyncze pliki, osobne dane. Dysk multisesysjny to dysk z dokładanymi w każdej sesji danymi - nie stworzysz go w trybie "disc image", jest to "data disc", dysk z danymi. Jak wspomniałem piszę z pracy gzie niemam dostępu do programów, stąd oprę się na podanych pdf-ach ze strony ahead. W pdf dotyczacych Nero Express (tworzenie multisesji), na screenie pod punktem 2 jest to zaznaczone czerowoną obwódką -- są tam wymienione : data (dane), music (audio), dvd-video (video), copy entire disc (kopiuj istniejący) oraz disc image or saved project(obraz lub zachowany projekt). Tryb którym Ty próbujesz nagrywać znajduje się na samym końcu listy ("disc image") i nie służy do tworzenia płyt multisesyjnych. Jeśli w Nero, w okienku wyboru materiału do nagrania (nie zmieniając typu wyświetlanych plików) nie widzisz katalogów i pojedynczych plików (w tym także plików obrazów .nrg) - nie jesteś w trybie umożliwiającym zrobienie multisesji.
Pozdrawiam, dejmag Ostatnio zmieniany przez dejmag : 18.05.2005 o godz. 12:16 |
|
|
|
|
#15 |
|
Nowy na forum
![]() |
Uznałem, że najlepszą opcją będzie tutaj stworzenie nowego obrazu przy pomocy UltraISO, i tak też zrobiłem
, dziękuję za posty i pozdrawiam.
|
|
|
![]() |
|
|