![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.02.2002
![]() |
Ktory program wybrac??
Jestem od niedawna posiadaczem nagrywarki DVD i do tej pory korzystalem z Clone DVD (tzw. owieczki) Zaletami programu sa wg mnie mozliwosc zachowania oryginalnego menu przy jednoczesnej mozliwosci wykasowania roznych dodatkow filmowych. Duza wada natomiast brak ikonki informujacej o dlugosci pliku po dokonanych przezemnie korektach. Jest tam pokazany tylko stopien kompresji pliku w %, ktory to procent zbliza sie do liczby 100 wraz z usuwaniem z projektu plyty kolejnych plikow video. Niestety funkcja przestaje dzialac przy usuwaniu zbednych sciezek audio. Tak wiec finalnie nigdy nie wiem czy plik jest tylko nieznacznie czy calkiem sporo skompresowany.
Dlugosc zrzucania filmu z plyty dwuwarstwowej okolo 35-40min. Ostatnio wpadly mi w rece dwa nowe programy. Pierwszy to DVD shrink 2.3 Bardzo mi sie ten program podoba. Czytelny i przejrzysty, bardzo ladnie pokazuje wielkosc pliku po zmianach dokonanych na czesciach audio i video. Dlugosc zrzucania porownywalna do Clone Ma tylko jedna powazna wade. Jesli chce zachowac oryginalne menu, nie moge wykonywac zadnych operacji na plikach video. Moge sobie wyciac sciezki audio, ale video juz nie. Jesli zas skorzystam z funkcji re-author, menu nie zostaje zachowane. Chyba ze ja cos knoce i nie potrafie sobie poradzic. Ostatni z programow to DVD2ONE123. Wady jak w powyzszym, za to zaskoczyl mnie pozytywnie szybkoscia zrzucania pliku. Tylko 20 min. Rodzaj kompresji ustawilem jednak jako Variable ratio a nie constant. Ktory tryb ma lepsza jakosc?? Na zdrwy rozum wydawaloby sie ze variable (kompresuje wiecej tam gdzie i tak oko tego nie zauwaza) ale czasowe wyniki zrzucania plikow temu przecza. Prosze o opinie i ewentualna pomoc. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Spróbuj Nero Recode -- trochę podobny do DVDShrink'a i potrafi usuwać ścieżki video.
![]() |
|
|