![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.05.2005
![]() |
DVDRW Lite-On SOHW-1653S - nie widzi płyt CD
Moja sześcioletnia nagrywarka marki Mitsumi nadaje się już do śmieci, więc wykorzystałem fakt wyjazdu znajomego i pożyczyłem od niego na kilkanaście dni nagrywarkę DVD, Lite-On SOHW-1653S.
Podpiąłem ją jako drugi napęd (Secondary Slave) i działała bez zarzutu. Do czasu. Problem polega na tym, że teraz nie odczytuje zwykłych kompaktów i nie nagrywa na nich - po prostu nie widzi ich. Mogę wkładać jakiekolwiek płyty i nic. Kilka dni temu zamiast tej nagrywarki podpiąłem swój stary napęd, bo chciałem sprawdzić jeden krążek, później włożyłem już nowy. Ani wcześniej, ani później nie grzebałem w sterownikach, po prostu Windows XP sam wszystko wykrył. Czy ktoś wie dlaczego ta cholera nie chce odczytać ani nagrywać na tradycyjnych nośnikach? Dodam, że płyty DVD działają bez żadnych problemów. Próbowałem odinstalować i zainstalować ponownie. Nie pomogło. Chciałbym uniknąć reinstalacji systemu i przede wszystkim dowiedzieć się czy jakimś cudem nie zespułem tej nagrywarki. Ma ktoś jakieś remedium na tą osobliwą przypadłość? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie ma potrzeby reinstalacji.
LiteOn tak ma. Z tym modelem mialem mnostwo klopotow. Na Gigabyte nie dzialala, na Solteku czytala i nagrywala wylacznie DVD, CDR wcale. Wpakowalem ja do G4 i poszla jak burza. Prawde mowiac mam bardzo zle zdanie o tym typie.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.05.2005
![]() |
Ale ona wcześniej działała prawidłowo. Wydaje mi się, że pochrzaniłem coś z tym napędem Mitsumi, który włożyłem w tę samą taśmę na krótką chwilę kilka dni temu. Nie wiem jednak w jaki sposób mogłoby to zepsuć odtwarzanie CD.
Nie wiem już za bardzo co robic |
![]() |
![]() |
|
|