Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 08.08.2004, 11:50   #1
wolfen3
Madafaker

Data rejestracji: 08.08.2004
wolfen3 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem :) z nagrywarka Lite-On

Witam! Posiadam nagrywarke lite-on, niewiem dokladnie co to za model, nagrywa on DVD-R x4 i jest do niego ten programik MyDVD.I teraz tak, zgralem material z kamery DV, 13 minut zajelo okolo 2,41GB. Potem uzylem programu TMPGEnc do skompresowania na mpeg2 i programu FFMPEG do kompresji dzwieku na AC3. Wszystko nagralem programem TPG DVD Author razem z menu na nosniku DVD-R HAWK i na DVD-R Media Store. Na komputerze odtwarzanym Powerem Dvd wszystko chodzi ladnie pieknie, natomiast juz na odtwarzaczu sony i yahama obraz "tnie sie" przeskakuje do przodu albo przeskakuje pare sekund do tylu i tak w kółko. Plyty nagrywalem predkoscia x4. Czy wynik takiego nieplynnego, tnącego sie obrazu jest powodem tych nosników? Czy moze cos innego jest nie tak ? Prosze o pomoc
wolfen3 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.08.2004, 11:57   #2
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez wolfen3
Witam! Posiadam nagrywarke lite-on, niewiem dokladnie co to za model, nagrywa on DVD-R x4 i jest do niego ten programik MyDVD.I teraz tak, zgralem material z kamery DV, 13 minut zajelo okolo 2,41GB. Potem uzylem programu TMPGEnc do skompresowania na mpeg2 i programu FFMPEG do kompresji dzwieku na AC3. Wszystko nagralem programem TPG DVD Author razem z menu na nosniku DVD-R HAWK i na DVD-R Media Store. Na komputerze odtwarzanym Powerem Dvd wszystko chodzi ladnie pieknie, natomiast juz na odtwarzaczu sony i yahama obraz "tnie sie" przeskakuje do przodu albo przeskakuje pare sekund do tylu i tak w kółko. Plyty nagrywalem predkoscia x4. Czy wynik takiego nieplynnego, tnącego sie obrazu jest powodem tych nosników? Czy moze cos innego jest nie tak ? Prosze o pomoc
Stawiam na nośniki

Kup dobre RW np. TDK DVD+RW i przetestuj

A może stacjonarki nie lubią się z "minusami"
VIZZARD jest offline  
Stary 08.08.2004, 12:12   #3
wolfen3
Madafaker

wlasnei przed chwila odpalilem film nagrany na media store na odtwarzaczu yamaha i film juz sie nie ciął, jednak nie był plynny.A da mi cos jesli nagram na tych slabych nosnikach predkoscia x2 ?
wolfen3 jest offline  
Stary 08.08.2004, 12:21   #4
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez wolfen3
wlasnei przed chwila odpalilem film nagrany na media store na odtwarzaczu yamaha i film juz sie nie ciął, jednak nie był plynny.A da mi cos jesli nagram na tych slabych nosnikach predkoscia x2 ?
Spróbuj!

Jednak z Mediastorami mam takie doświadczenia, że wolniejsza prędkość nagrania skutkowała gorszą jakością zapisu

Radziłbym zostawić te Mediastory w spokoju - chyba, że chcesz mieć firmowe podkładki z napisem "Mediastore"
VIZZARD jest offline  
Stary 08.08.2004, 12:35   #5
wolfen3
Madafaker

A wiesz moze jakiego najlepiej uzywac programu do kompresji na format dvd ? Bo w tym TMPG cos mi sie glos nie podoba za bardzo...
Stary 08.08.2004, 12:45   #6
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Cytat:
Napisany przez wolfen3
A wiesz moze jakiego najlepiej uzywac programu do kompresji na format dvd ? Bo w tym TMPG cos mi sie glos nie podoba za bardzo...
Sam się tym nie zajmowałem, ale zobacz TU

Może to ci coś pomoże
VIZZARD jest offline  
Stary 08.08.2004, 12:56   #7
wolfen3
Madafaker

kurrrrdeee chyba znalazlem przyczyne ! Nagrywam teraz nero 6 ten material co przed tem i bufer skacze miedzy 28% a 79% !! (w tmpg nie bylo pokazanego bufferu)Czy to moze byc przyczyna tnacego sie filmu ? Nagrywarke mam podlaczona jako slave z nagrywarka CDRW lite ona.
Stary 08.08.2004, 14:30   #8
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Cytat:
Napisany przez wolfen3
kurrrrdeee chyba znalazlem przyczyne ! Nagrywam teraz nero 6 ten material co przed tem i bufer skacze miedzy 28% a 79% !! (w tmpg nie bylo pokazanego bufferu)Czy to moze byc przyczyna tnacego sie filmu ? Nagrywarke mam podlaczona jako slave z nagrywarka CDRW lite ona.
Niekoniecznie!

Wszystkie nagrywarki są w tej chwili wyposażone w systemy zapobiegające zwaleniu płytki - słynny komunikat: "Buffer Underrun" - są to wszelkiego rodzaju Just Linki, Burn Proofy, Flextra Linki, itp.
Także gdyby nastapiło przepełnienie bufora - płytka by się uratowała, ale jaki wpływ ma przepełnienie bufora na odtwarzanie w stacjonarnym DVD.

Przynajmniej u mnie - żaden
VIZZARD jest offline  
Stary 08.08.2004, 14:39   #9
maxxam
Bywalec

Data rejestracji: 08.06.2004
maxxam w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez VIZZARD
Sam się tym nie zajmowałem, ale zobacz TU

Może to ci coś pomoże

dokladnie - ktos niedawno zalil sie na to samo !!! zmienil program do autoringu !! i problemy sie skonczyly !!
maxxam jest offline  
Stary 08.08.2004, 14:49   #10
wolfen3
Madafaker

Ja juz nie wiem poddaje sie, nagralem 5 plyt z 13 minutowym filmem z Chorwacji, raz nagrywalem mniejsza predkoscia, raz wieksza, na rozne nosniki i obraz z kamery przy ruchu rwie. A jak nagralem jednego vob'a z plyty piraci z karaibow to obraz jest normalny , nic nie rwie ( (wychodzi na to ze jest to wina kompresji, ale przeciez robilem dokladnie jak pisalo na ktoryms z linkow na forum)
Stary 08.08.2004, 20:20   #11
wolfen3
Madafaker

niiieee no ja nie moge....skopiowalem material z kamery ( o a wlasnie jest to kamera sony dcr-pc 9 NTSC) za pomoca adobe premiere, a potem skompresowalem go CCE no i nagralem nero. I gdy wlaczam na dvd yahama to obraz przy ruchu kamera robi smugi, a na komputerze jak to odtwarzam to nie ma tych smug.O co chodzi jakby ?
Stary 08.08.2004, 23:06   #12
maniek997
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 22.11.2003
maniek997 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wszystko jasne. Problem z przeplotem. Materiał wejściowy masz zapewne "lower" .CCE po zakodowaniu daje "upper". Oczywiście cały czas mówimy o przeplocie. Niestety. Ni jak nie można zmusić CCE do kodowania do mpeg2 aby plik wynikowy był z przeplotem "lower". Chociaż możesz odznaczyć w opcjach zaawansowanych video "upper first". Może pomoże. Najlepiej zmienić kodek na Canopusa albo MainConcept.
maniek997 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: