Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 09.04.2004, 14:20   #1
masternaj
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.07.2003
masternaj w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dyskusja na temat stacjonarnych DVD

Witam wszystkich,

W ramach forum chcialbym zapoczątkować dyskusję na temat stancjonarnych odtwarzaczy DVD. Chodzi mi o to jak się spisują w "praniu" wasze modele, jak dziala laser? itd.

Ja używam Pioneer Dv-350 już od ponad roku, jeszcze nie mialem z nim problemów. Dziala malinowo, czyta DVD wypalone jak i oryginalne, VCD, mp3 z cd, audio. Jednak ostatnio znudzilo mi się kodowanie z divx na vcd i mam zamiar kupić playera, który odtwarza divx.
Tutaj mam wlasnie zapytanie jaki wybrać. Ostatnio pojawilo sie troche playerów obslugujących divx, jednak w większości są to producenci bliżej mi nie znani np: Tevion, Loomax, Yakumo,Hiteker. Odtwarzają one wszystko divx,xvid nawet napisy (chyba w formacie .srt jak się myle to mnie poprawcie), mają wbudowane wyjscie 5.1, ale czy na pewno jest tak jak pisza producenci? Jeśli ktoś używa playerów divx to bardzo proszę o opinię czy czyta bez problemów divx? Jak to się ma do tych napisów? Czy aktalizacja kodeków jest taka prosta i pzrebiega bez problemów? itd.

Z tego co wiem wiodący producenci nie bawią się jeszcze na szeroką skale z divx. Sony chyba nie ma żadnego modelu a np. Philips ma ze dwa.

Zapraszam gorąco do dyskusji i szczerych wypowiedzi.

Pozdrawiam all
Master
masternaj jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 09.04.2004, 14:54   #2
ideJ
I'd like to be a
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 10.07.2003
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja mam Philipsa 737. Z tego co się dowiedziałem to jest to okrojona (bodajże o optical i s-vhs) wersja Yamady 6100. Ma wyjście stereo na chinchach, coax, scart i chyba już.
Jak dla mnie działa bardzo dobrze. Nie lubi tyko avików muksowanych przy pomocy NanDub'a (odtwarzanie się tnie i to zdrowo). Poza tym tylko raz nie chciał mi wyświetlić DivX'a (nie pamiętam co to było). Potrafi odtwarzać MP3 i DivX'y z płyt dvdr. Z jpg'ami też nie ma problemu. Obsługuje napisy ale tylko w formatach srt i smi i bez polskich znaków diakrytycznych (ponoć po świętach ma się pokazać upgrade firmware'u usuwający tą ostatnią niedogodność). Napisy są troche przy małe, żółte (to akurat mi nie przeszkadza) i bez żadnej obwódki (no tu należy się Nobel dla gościa co o tym zapomniał.. na jasnym tle za nic w świecie nie da się przeczytać napisów). Ostatnio zauważyłem, że przy długich napisach ma tendencje do obcinania końcówek i po swojemu łamie linie napisów. Nie obsługuje QPel i GMC.
Co do funkcjonalności DVD to jestem baardzo zadowolony. Daje bardzo ładny obraz (czterokrotny upsampling) a i dźwiękowi nie można nic zarzucić (podłączone coax'em do amplitunera). Czyta i plusy i minusy. Płytki CD również nie stanowią problemu. Nie bardzo lubi moje CDRW TDK'a (zresztą za dvd-rw TDKa też nie przepada). Przy dużej ilości mp3 na płytce wygląda jakby się zwiesił (czyta i czyta i czyta.....) ale jak już przetrawi strukturę chodzi jak burza. Poprzednio miałem Philipsa 743 Matchline i nie żałuję że zmieniłem.
Stary 09.04.2004, 15:38   #3
chris2k1
Bywalec

Data rejestracji: 14.07.2003
chris2k1 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja mam Thomsona DTH211, czyta DVD tloczone, nagrywane zarowno + jak i -, MP3, CD -AUDIO , takze (S)VCD, CVCD. Nie mam najmniejszych problemow. Obsluga DTS: Passthrough, wyjscie cyfrowe audio coaxial, SCART 1 gniazdo. Gabarytami calkiem nieduzy (niewysoki). Calkiem ladny design Mozliwosc zdjecia blokady regionalnej przy pomocy kodow serwisowych. Jestem zadowolony jak narazie. Zastanawiam sie tez nad przejsciem na jakis odtwarzacz Divix. Ale to przyszlosc... Pozdrawiam
Stary 09.04.2004, 15:40   #4
zorg
Caliente

Data rejestracji: 30.09.2002
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
http://www.nerd-out.com/darrenk/
Stary 09.04.2004, 16:03   #5
masternaj
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.07.2003
masternaj w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
O philips 737 troche czytalem, wydaje mi sie ze to dobry player (po tym co napisales poglębilem sie w tym przekonaniu)
Żeby jeszce mial kodowanie dolby aby nie trzeba by go podlączac do amplitunera, bo ten troche kosztuje
masternaj jest offline  
Stary 09.04.2004, 16:38   #6
ideJ
I'd like to be a
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 10.07.2003
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
hmm no to żeby nie było że Cię wmanewrowałem to zajrzyj na forum.divx.pl do forum pt Inne playery Divx.
Stary 09.04.2004, 18:11   #7
Renee
Bywalec

Data rejestracji: 23.10.2003
Renee w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam
Ja mam od października ubiegłego roku Yamadę DVX 6000 .Czyta divxa , xvida,DVD video,R+,R- i RW JPG,mp3 na każdym rodzaju nośnika cd czy dvd.
Napisy tak jak w Philipsie 737 (niestety na żółto).Do konwersji DVD to divx,xvid używam doskonałego programu FairUse http://fairuse.free.fr/lang_en/index.html
napisy wkleja w obraz tak jak w orginalnym DVD (nie ma problemów z jakościątak jak srt.)i ścieżki dźwiękowe można zapisywać w dwóch wersjach językowych.
Film o długości ok 2 godz.przerbia 5h 2pass Xvid jakość super.
Pozdro.
Renee jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: