![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.07.2003
![]() |
Dyskusja na temat stacjonarnych DVD
Witam wszystkich,
W ramach forum chcialbym zapoczątkować dyskusję na temat stancjonarnych odtwarzaczy DVD. Chodzi mi o to jak się spisują w "praniu" wasze modele, jak dziala laser? itd. Ja używam Pioneer Dv-350 już od ponad roku, jeszcze nie mialem z nim problemów. Dziala malinowo, czyta DVD wypalone jak i oryginalne, VCD, mp3 z cd, audio. Jednak ostatnio znudzilo mi się kodowanie z divx na vcd i mam zamiar kupić playera, który odtwarza divx. Tutaj mam wlasnie zapytanie jaki wybrać. Ostatnio pojawilo sie troche playerów obslugujących divx, jednak w większości są to producenci bliżej mi nie znani np: Tevion, Loomax, Yakumo,Hiteker. Odtwarzają one wszystko divx,xvid nawet napisy (chyba w formacie .srt jak się myle to mnie poprawcie), mają wbudowane wyjscie 5.1, ale czy na pewno jest tak jak pisza producenci? Jeśli ktoś używa playerów divx to bardzo proszę o opinię czy czyta bez problemów divx? Jak to się ma do tych napisów? Czy aktalizacja kodeków jest taka prosta i pzrebiega bez problemów? itd. Z tego co wiem wiodący producenci nie bawią się jeszcze na szeroką skale z divx. Sony chyba nie ma żadnego modelu a np. Philips ma ze dwa. Zapraszam gorąco do dyskusji i szczerych wypowiedzi. Pozdrawiam all Master |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Ja mam Philipsa 737. Z tego co się dowiedziałem to jest to okrojona (bodajże o optical i s-vhs) wersja Yamady 6100. Ma wyjście stereo na chinchach, coax, scart i chyba już.
Jak dla mnie działa bardzo dobrze. Nie lubi tyko avików muksowanych przy pomocy NanDub'a (odtwarzanie się tnie i to zdrowo). Poza tym tylko raz nie chciał mi wyświetlić DivX'a (nie pamiętam co to było). Potrafi odtwarzać MP3 i DivX'y z płyt dvdr. Z jpg'ami też nie ma problemu. Obsługuje napisy ale tylko w formatach srt i smi i bez polskich znaków diakrytycznych (ponoć po świętach ma się pokazać upgrade firmware'u usuwający tą ostatnią niedogodność). Napisy są troche przy małe, żółte (to akurat mi nie przeszkadza) i bez żadnej obwódki (no tu należy się Nobel dla gościa co o tym zapomniał.. na jasnym tle za nic w świecie nie da się przeczytać napisów). Ostatnio zauważyłem, że przy długich napisach ma tendencje do obcinania końcówek i po swojemu łamie linie napisów. Nie obsługuje QPel i GMC. Co do funkcjonalności DVD to jestem baardzo zadowolony. Daje bardzo ładny obraz (czterokrotny upsampling) a i dźwiękowi nie można nic zarzucić (podłączone coax'em do amplitunera). Czyta i plusy i minusy. Płytki CD również nie stanowią problemu. Nie bardzo lubi moje CDRW TDK'a (zresztą za dvd-rw TDKa też nie przepada). Przy dużej ilości mp3 na płytce wygląda jakby się zwiesił (czyta i czyta i czyta.....) ale jak już przetrawi strukturę chodzi jak burza. Poprzednio miałem Philipsa 743 Matchline i nie żałuję że zmieniłem.
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.07.2003
![]() |
Ja mam Thomsona DTH211, czyta DVD tloczone, nagrywane zarowno + jak i -, MP3, CD -AUDIO
![]() ![]()
#4 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.07.2003
![]() |
O philips 737 troche czytalem, wydaje mi sie ze to dobry player (po tym co napisales poglębilem sie w tym przekonaniu)
![]() Żeby jeszce mial kodowanie dolby aby nie trzeba by go podlączac do amplitunera, bo ten troche kosztuje |
![]() |
![]() |
#6 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
hmm no to żeby nie było że Cię wmanewrowałem to zajrzyj na forum.divx.pl do forum pt Inne playery Divx.
![]() |
#7 |
Bywalec
Data rejestracji: 23.10.2003
![]() |
Witam
Ja mam od października ubiegłego roku Yamadę DVX 6000 .Czyta divxa , xvida,DVD video,R+,R- i RW JPG,mp3 na każdym rodzaju nośnika cd czy dvd. Napisy tak jak w Philipsie 737 (niestety na żółto).Do konwersji DVD to divx,xvid używam doskonałego programu FairUse http://fairuse.free.fr/lang_en/index.html napisy wkleja w obraz tak jak w orginalnym DVD (nie ma problemów z jakościątak jak srt.)i ścieżki dźwiękowe można zapisywać w dwóch wersjach językowych. Film o długości ok 2 godz.przerbia 5h 2pass Xvid jakość super. Pozdro. |
![]() |
![]() |
|
|