![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 20.11.2003
![]() |
Dziwna sprawa.
Jak prawie każdy do nagrywania korzystam z programu Nero, wypalam nim również dvd plusy i minusy, króre spokojnie czyta stacjonarny Philips. Zauważyłem pewne ciekawe zjawisko tz. kiedy wypalam plusa jest wszystko OK, kiedy wypalam minusa na wysokiej prędkości x8, x4 też jest OK, ale kiedy wypalam minusa na prędkości x2 płytka nie startuje mi w stacjonarnym. Może ktoś wie dlaczego tak się dzieje?
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 23.06.2004
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 24.04.2004
![]() |
kolega comptom dobrze mowi. Dla robienia kopii filmow dvd najlepszy (wedlug mnie) jest CloneDVD . ALe aby zrobic kopie kazdej plyty potrzebny jest jeszcze programik zdejmujacy zabezpieczenia i tutaj najlepszy jest AnyDVD
#4 | |
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Zobacz temat przyklejony o nośnikach tam coś znajdziesz, jak się dogrzebiesz ![]() Program programem , ale nie napisałeć jaki palnik i jakie nośniki . |
|
![]() |
![]() |
#5 | |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
lub cloncd 5 oraz winoncd 6 dvd edition ![]() a druga sprawa jaka moj przedmowca @Czolgista poruszyl to jakie plytki i jaki palnik posiadasz czasami mowi sie ze czym wolniej tym lepiej ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
![]() |
Proponuje najpierw wymiane biosu na najnowszy ( jezeli sprzet LitON to mozliwe ze bedziesz mgl go podnies do wyzszego modelu; sam mam 451S przerobione na 832S i chodzi bez zajakniecia).
Mozliwe ze to wina plytek i przy nizszych speedach wala sie. Ja kupuje markowe nosniki Verbatm 8x i nagrywam na nich 2.4x ( i po sprawdzeniu w programie KProbe praktycznie nie ma bledow, - wykres z programu w tej dyskusji http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=40484 ). Nigdy nie mialem tyle plyt dvd aby uzywac 8x, no chyba ze chcemy narywac dziennie 30DVD to wtedy taka predkosc sie oplaca.
#7 | |
XII
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() jak kupujesz verby 8x to po co je palisz 2.4x ladne wykresy bedziesz mial i przy 4x ![]() Ostatnio zmieniany przez legion : 01.10.2004 o godz. 12:10 |
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#9 |
XII
![]() ![]() ![]() |
dobre ale sie usmialem
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 23.06.2004
![]() |
czy to NEO?
troche się zmienił ![]()
#11 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Jak dla mnie to nie wina biosów, sterowników, programów, itp. Tak jak legion wspomniał - optymalna prędkość wypalania to x4 Zwłaszcza dla nośników o wysokim indeksie prędkości nagrywania Było kilka postów na ten temat ![]() Po prostu nagrywaj x4 lub szybciej i tyle ![]() Mniej błędów i mniejsze prawdopodobieństwo nieprawidłowości w odtwarzaniu ![]() |
|
![]() |
![]() |
#12 | |
Bywalec
![]() |
![]() Cytat:
PS. A z nagrywaniem plytek nigdzie mi sie nie spieszy. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez RamzesXXXII : 01.10.2004 o godz. 15:42 |
|
![]() |
![]() |
#13 |
Bywalec
Data rejestracji: 20.11.2003
![]() |
Palnik liteon 812 , wypalam tylko na TDK. dzięki za rade pomysle o zainstalowaniu nowego pragramu do nagrywania dvd
|
![]() |
![]() |
#14 |
Bywalec
![]() |
Czyli mozesz swoj naped przerobic ( wymienic bios ) na wyzszy czyli 832S.
Zyskujesz tym obsluge DL (plyt dwuwarstwowych), wieksza prerdkosc palenia, a takze (wdlug mnie) maszynke robiaca mniej bledow (przynajmniej w moim przypadku). Po dokladniejsze informacje na temat przerobki udaj sie do watku : Nowy bios 812S@832S ... jednak ![]() PS. Ja jade na biosie VS0A (moj piecyk 451S@832S), ktory mi spokojnie wystarcza.
#15 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Chyba gumy! ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|