![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.03.2005
![]() |
Witam!
Mam taki owy problem bardzo wolno wypalaja mi sie plyty dvd w moim laptopie Nie wiem co jest nie tak naped to liteon slw-831s . Wypalam na Verbaitmach ponad 2 godziny System to WIN XP HOME EDITION. Laptop to Acer 1692 WLMI. Bede wdzieczny za wszelkie sugestie. Pozdrawiam
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Guru
Data rejestracji: 11.08.2003
![]() |
na początek to sprawdz czy jest włączone DMA
|
|
#3 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
i jeszcze ASPI zainstaluj
|
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
![]() |
wiec tak DMA jest wlaczone, ASPI zainstalowane. Wiec nie wiem co jeszcze? Dzis wypalalme plytke alkolholem i na wlaczylem na wypalanie 6x zaczelo sie wypalac z predkoscia 2,5x potem zwonilo gwaltoranie do 0,2x-0,5x potem cos kolo 1x potem nagle wskoczylo na 4x przez dwie minuty tak wypalalo a potem znowu spadlo i wachalo sie miedzy 0,2x-0,5x gora 1,2x. Wyczerpaly mi sie pomysly. Prosze pomóżcie.
|
|
|
|
|
#5 |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
dma na wszystkich napedach ??
moze update biosu w nagrywarce i jakisz nowszy alkohol ?? czy na innych programach tez tak wolno ? |
|
|
|
|
#6 |
|
Guru
Data rejestracji: 28.07.2002
![]() |
Może to wina nośnika ? (jakie płyty?) albo optyka brudna
|
|
#7 |
|
Wiszę sobie ...
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() ![]() ![]() |
a format jak dawno temu robileś ? moze być ze windoiws ak jest jzu zasmiecony ze nie wyrabia ;]
no i 700 post ![]() pozdriawm :p
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler |
|
|
|
|
#8 | |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
Cytat:
Male OT chwalipieta ale gratulacje
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
![]() |
Plyty od poczatku sie tak wolno nagrywaly. Nie tylko w alkoholu sie tak wolno wyaplalo. Rork czytaj dokladnie posta tylko wypalam na Verbatimach. Co do optyki to jest nowa niewiele ponad miesiac mam latopa. Co do biosu nie da rady zmienic bo ja nie zanalzlem zadnych konkretnych inofrmacji co do tego napedu
Moze wy cos znajdziecie jest to Liteon SLW-831 s. Pozdrawiam i czekam na jakies konkrety
|
|
|
|
|
#10 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.03.2005
![]() |
Podobne "cuda" dzieją się z nagrywarką Lite-On Sosw-833s dokładnie takie same objawy i żadne działania nie odnoszą pozytywnego skutku.
Laptop: Acer TravelMate2410 Może to firma Acer takie wspaniałe cuda serwuje klientom
|
|
|
|
|
#11 |
|
Nowy na forum
![]() |
Zloty srodek
Witam juz znalazlem zloty srodek na ta przypadlosc na jednym z forów jeden koles dostal pewien pliczek od firmy BLASC ( a lepiej jak by bylo CIEŃ
) ktory dokonuje "update dysku WD" . Odpalilem go wykrylo mi moj dysk i potem z updatowalo. Nie wiem co ale zadzialalo u mnie. Po wylaczeniu kompa calkowicie od pradu i właczeniu spowrotem okazalo sie ze plytki juz wypalaja sie w miare przyzwoicie okolo 11-12 minut. Wiec jest super w porównaniu z wczesniejszm 2 godzinnym nagrywaniem. Załączam plik ktorego należy użyć. Nie odpowiadam za szkody jakie powstana U mnie zadzialalo wiec chyba nic wam nie grozi drodzy użytkownicy ACERÓW. POZDRO FOR ALL
|
|
|
![]() |
|
|