Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 02.02.2007, 18:14   #1
trzysiek
Nowy na forum

Data rejestracji: 02.02.2007
trzysiek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Thomson DTH 8650E - problem z kopiowaniem

Jest to mój pierwszy post na forum, mam nadzieję, że ktoś ma/miał taki odtwarzacz i mógłby mi pomóc. Otóż, gdy chcę skopiować kilka (więcej niż jeden) programów z HDD na DVD, czy muszę kopiować je jeden po drugim, tzn. kopiuję jeden, jak się skończy zaznaczam drugi do kopiowania itd.? Czy można zaznaczyć kilka programów, a on wtedy je sobie po kolei pokopiuje?
Gdy wchodzę w Biblioteka/Eksportuj i tam chcę zaznaczyć kilka programów, to gdy zaznaczam jeden, potem drugi, to ten pierwszy mi się automatycznie odznacza.
Jeszcze jedno pytanie - czy mogę na płytę DVD-R/+R nagrać najpierw jedną rzecz, nie "zamykać" płyty (nie wiem czy to się tak nazywa), a potem nagrać kolejną? Nazywa się to chyba MultiSession. Rozumiem, że chyba powinno być to możliwe?
Miał ktoś także problem z edytowaniem tytułów? Ja przez dłuższy okres nie mogłem nic edytować. Miałem napisane "Feature not available"/Funkcja niedostępna". Już chciałem oddawać na gwarancję produkt, ale ściągnąłem update softu i jak na razie działa.

Thanks from the mountain za wszelką pomoc

Pozdrawiam!

EDIT: Mam jeszcze jeden problem z kopiowaniem HDD -> DVD. Nie dość, że muszę to robić po jednym tytule, co jest dość denerwujące, to jeszcze żadnej płytki nie udało do końca mi się dograć. (płytki niebylejakie, bo TDK. Na Verbatimie też wywalało )Raz po 3-cim tytule, raz po 6-tym, raz po 2-gim,itd., już z 10 płytek mi zżarło przy kopiowaniu wywalało jakiś błąd, a przy dysku wyświetlało Problem z dyskiem. Żadna płyta jeszcze mi się dobrze nie nagrała.
Może ktoś ma/miał tę nagrywarkę i pomoże rozwiązać mi te problemy?
trzysiek jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 02.02.2007, 19:12   #2
madmax2
Godzina 5-ta minut 30-ści

Data rejestracji: 06.10.2002
madmax2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Na Sony RDR-X510S z HDD na DVD te***380; trzeba kopiowa***263; po jednym tytule.
Akurat na tej nagrywarce najlepiej wypalaj***261; si***281; p***322;yki Sony DVD-R. W og***243;le na minusach chodzi to lepiej.
Nagrywa***322;em max 3 tytu***322;y i wszystko jest ok. Tyle, ***380;e w kr***243;tkim czasie jeden za drugim, no i robi***322;em finalizacj***281; p***322;yty.
Spr***243;buj na p***322;ytkach Sony i jeszcze na RW. Przynajmniej nie b***281;dziesz si***281; denerwowa***322;, ***380;e p***322;yta si***281; ***378;le wypali***322;a.
Lepiej powiedzieć:
"Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi"
Lepiej powiedzieć:
"Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami"
madmax2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.02.2007, 20:27   #3
trzysiek
Nowy na forum

Data rejestracji: 02.02.2007
trzysiek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzieki wielkie za tak szybką odpowiedź.
No to mnie trochę pocieszyłeś, już myślałem, że kupiłem jakieś gówno. RW są na dłuższą metę dość drogie, ale jeśli mi nie naprawiąt tego, to będe musiał chyba zacząć je używać.
trzysiek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: