![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.07.2006
![]() |
dziwne - niewypalone obrączki na dvdr.. przyczyna?
Witam,
Mam LG 4166B.. troche len jestem.. bo juz prawie rok mam to cudo.. i od czasu do czasu cos wypale na dvd-r.. glownie na starym napedzie cdr wypalam plyty.. ale coraz wiecej jest dvd potrzebnych i zaczalem doglebniej sprawdzac co moja nagrywarka wyprawia i sie okazalo ze jest niemilosiernie kaprysna.. otoz.. plyta dvd+r wypala sie jak gdyby nigdy nic.. wszystko ok problem w tym, ze czesci danych nie ma.. widac na plycie taka mala niewypalona obraczke.. losowo.. za kazdym razem gdzie indziej.. czasem kilka.. czasem jest wszystko ok.. jak robi sie tescik czy zawiera bledy.. to oczywiscie zawiera.. stacjonarny dvd przeskakuje ta czesc i odtwarza tam gzdie juz jest wypalone to samo sie tyczy nagrywania cd-r.. tylko tam o tyle dobrze (niedobrze).. wyskakuje ze plyty nie udalo sie poprawnie wypalic.. dvd-r tez czasem ale rzadko (log nero - hardware_error) bios 1.02 stary.. ale nowszego nie puscili czy po prostu reklamacja.. od czego cos takiego i czy to uwzglednia gwarancja? komputer w miare nowy.. 2,4 768mb ram.. sata 80gb.. lg cdrw na slave |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mialem tak z Toshiba. Byla wybredna i tworzyla krazki na plytkach, z czasem objawy pogarszaly sie i pod koniec nawet Verbatimy i TDK nie pomagaly. Poleciala do serwisu i dali mi nowa, ktora tak sie nie zachowuje.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
ok czyli serwis?
i nie dac sie.. kombinowalem z dma kablami.. odpieciem cdrw.. przestawieniem w ide.. reinstalacje.. aspi i rozne programy nie czyta tez wiekszosci plyt cd.. albo bardzo wolno |
![]() |
![]() |
#4 |
Jukebox Hero
jesli nawet CD nie czyta to, przynajmniej moim zdaniem, sprzet ledwo zipie i zaraz wyzionie ducha. Ja bym zaniosl do serwisu - najwyzej powiedza ze jest OK (w co watpie).
Oczywiscie przydalaby sie jeszcze opinia jakiegos innego forumowicza. |
![]() |
![]() |
#5 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tak to wygl***261;da na padni***281;ty/padaj***261;cy nap***281;d.
Dla ewent upewnienia si***281; zamontowa***322;bym go jeszcze na innym kompie, ale pewnie bez serwisu si***281; nie obejdzie. |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
ok.. dzieki! jak mi jakis uparty serwisant bedzie marudzil to chociaz bede wiedzial na czym stoje, ze tak nie ma prawa byc i sie samo nie popsulo.. a ten naped od poczatku tak mial.. chociaz faktycznie mu sie troche pogarsza, bo kiedys nagrywal dvdr
|
![]() |
![]() |
#7 |
Jukebox Hero
Moja toshiba tez to miala od poczatku. Serwis nie chcial jej poczatkowo przyjac (bo sprawna! a zepsulem nia z 50 plyt jak nie wiecej!) ale jak im powiedzialem zeby wypalili 4 plyty na moich oczach (na moj koszt) to przyjeli i .... dali nowa.
|
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
ja mam LG i stad moje obawy bo tylko i wylacznie maja procedure taka.. ze kuriera zamowic.. on zabiera i wysyla do serwisanta ogolnopolskiego i potem odpowiedz.. i juz widze jak mi zaraz beda kazac placic za kuriera w 2 strony
|
![]() |
![]() |
#9 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.09.2004
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|