![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.07.2007
![]() |
dziwny problem z SOHW 1673s
Od paru lat jest mniej lub bardziej szczęśliwym posiadaszem litka SOHW 1673s. Od około miesiąca mam z nim lub z całym sprzętem dziwne problemy.
Nagrywarka praktycznie przestała nagrywać płyty DVD. W momencie gdy naciskam przycisk burn napęd się rozpędza i cały komp się restartuje. Wyłączyłem automatyczny restart z nadzieją że to może program się z czymś gryzie. I nic kicha dalej radośnie się restartuje. O dziwo nie ma problemów z nagrywaniem płyt DVD-RW i CD na niedużych prędkościach. Natomiast płyty DVD praktycznie nie chce nagrać ani na maksymalnej ani na minimalnej prędkości. Nagranie płyty zdarza się raz na 50 razy ... w innych przypadkach burn kręci się i restart.Dodatkową dziwną rzeczą jest, że hmmm nero oryginalnie dokładany do nagrywarki przestał ją rozpoznawać. Od bardzo dawna go nie używałem ale po przeinstalowaniu systemu kiedy zaczeły się problemy postanowiłem do niego wrócić i dupa zimna... nie działa nie widzi nagrywarki. Zmiana ASPI nic nie dała. Więc pytanie 1. Dlaczego bez problemu nagrywa DVD-RW pytanie 2 a dlaczego nie chce nagrywać zwykłych DVD?? Mła sprzęt to: Athlon 1700 xp 50 gb seagate płyta Gigabyte kt 400 512 ddr liteon SOHW 1673s zasilacz feel 300 Oprogramowanie do nagrywania różne różniste od nero po deepburn
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bardzo mo***380;liwe, ***380;e zasilacz ju***380; nie wyrabia (kondensatory spuch***322;y), ewentualnie laser od DVD w palniku umiera, ta***347;my te***380; warto by***322;oby sprawdzi***263;, podociska***263;, to samo z molexem.
W miar***281; mo***380;liwo***347;ci te***380; sprawd***378; j***261; na innym komputerze.
|
|
![]() |
|
|