Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 02.01.2005, 15:57   #1
radi0n
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika radi0n
 
Data rejestracji: 08.10.2004
Posty: 11
radi0n w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
EAC nie widzi napedu DVD!

czesc!

Kupielem plyte glowna Abit an7. Podlaczylem wszystko tak jak trzeba w tym nagrywarke DVD - LG GSA 4120B.
Moj problem polega na tym ze EAC nie widzi mi mojego napedu DVD.
W miejscu gdzie w EAC'u pojawia sie nazwa napedu jest: "Adapter: 0 ID: 2" .
Uzywalem sterownikow ASPI 470, aspi 471, fix aspi, Forceaspi 1.8 i ciage to samo. system (WIN XP pro SP1).
W czym moze byc problem?

Na poprzedniej plycie glowniej z tym samym systemem i ta sama nagrywarka EAC dzialal idealnie!

pozdrawiam!

----

np: Skinny Puppy - [The Process (1996)] "Hardset Head" - [4:06]
radi0n jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 02.01.2005, 16:33   #2
maniek997
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika maniek997
 
Data rejestracji: 22.11.2003
Posty: 319
maniek997 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez radi0n
czesc!

Kupielem plyte glowna Abit an7. Podlaczylem wszystko tak jak trzeba w tym nagrywarke DVD - LG GSA 4120B.
Moj problem polega na tym ze EAC nie widzi mi mojego napedu DVD.
W miejscu gdzie w EAC'u pojawia sie nazwa napedu jest: "Adapter: 0 ID: 2" .
Uzywalem sterownikow ASPI 470, aspi 471, fix aspi, Forceaspi 1.8 i ciage to samo. system (WIN XP pro SP1).
W czym moze byc problem?

Na poprzedniej plycie glowniej z tym samym systemem i ta sama nagrywarka EAC dzialal idealnie!

pozdrawiam!

----

np: Skinny Puppy - [The Process (1996)] "Hardset Head" - [4:06]
Płyta na nForce? Jężeli tak to wina sterowników IDE SW. Rada. Odinstaluj i przywróć standardowe.
maniek
__________________
NEC 3500AG
NEC 3520A
BENQ 1640
XJ-HD 166S
maniek997 jest offline  
Stary 02.01.2005, 16:42   #3
radi0n
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika radi0n
 
Data rejestracji: 08.10.2004
Posty: 11
radi0n w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez maniek997
Płyta na nForce? Jężeli tak to wina sterowników IDE SW. Rada. Odinstaluj i przywróć standardowe.
maniek

tak na nforce2 ultra 400.
Zainstalowalem sterowniki ktore byly dolaczone do cd z plyta glowna.Innych nie instalowalem.
radi0n jest offline  
Stary 02.01.2005, 16:47   #4
maniek997
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika maniek997
 
Data rejestracji: 22.11.2003
Posty: 319
maniek997 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez radi0n
tak na nforce2 ultra 400.
Zainstalowalem sterowniki ktore byly dolaczone do cd z plyta glowna.Innych nie instalowalem.
Przy instalacji są do wyboru: standard i SW. Wybierz standard.
maniek
__________________
NEC 3500AG
NEC 3520A
BENQ 1640
XJ-HD 166S
maniek997 jest offline  
Stary 02.01.2005, 16:58   #5
yrc
Bywalec
 
Avatar użytkownika yrc
 
Data rejestracji: 14.08.2004
Posty: 38
yrc w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
jezeli koniecznie chcesz miec stery Nvidii to zainstaluj te :
http://www.lucmar.com/~nforce/
__________________
BENEK DW1620
yrc jest offline  
Stary 02.01.2005, 18:40   #6
radi0n
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika radi0n
 
Data rejestracji: 08.10.2004
Posty: 11
radi0n w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
narazie odinstalowalem calkowicie i dziala.Dzieki!
A czym sie rozni wersja SW od standardowej?

np: Download - [Sidewinder (1996)] "Attallal (Re-mix By Haujobb)" - [4:45]
radi0n jest offline  
Stary 12.06.2005, 22:32   #7
gregorS
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 24.01.2005
Posty: 3
gregorS w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja mam samsunga ts-552u (wiem ze to nie najlepszy naped- ale darowanemu...) i eac go nie widzi. Mam Asusa p5gd2 na i915, wszystkie sterowniki sa poinstalowane wlacznie z aspi. Tylko eac nie dziala bo go nie widz i co teraz?

ps.zminy ustawień w EAC? Ostatnia zakładka w konfiguracji programu. Masz tamdo wyboru, których sterowników używać- tego uzywac jak nie widac

Znalazlem w jakims poscie na forum i pomoglo, jak by kto szukal kiedys moze sie przyda.

Ostatnio zmieniany przez gregorS : 12.06.2005 o godz. 22:43
gregorS jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.