![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
NEC 3520A
Data rejestracji: 23.02.2005
![]() |
Emperor 2, czyli wady i zalety polskiego cesarza ...
Zakładam ten temat ponieważ poważnie zastanawiam się nad kupnem tego odtwarzacza DVD. Opinie na temat Cesarza 2 są różne. A co wy myślicie na temat tego modelu Manty ?
Piszcie tu wady i zalety tego odtwarzacza. Nie żałować klawiatury !!!
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
napisałeś żeby klawiatur nie żałowwać:
wiem, że taki model jest czytając instrukcję super (po przeczytaniu instrukcji od jedynki też) gwarancja długa chyba bez widziały gały co brały |
![]() |
![]() |
#3 |
NEC 3520 @ LD_3520_1U8
Data rejestracji: 09.02.2005
![]() |
Ja mam i 1 i 2. Super, za 300 zł. Nie narzekam można się tylko doczepić do wyświetlacza: świeci do góry (?) , i do zbyt szałowej obudowy, z niebieskimi diodami (disko polo). Czyta wszystko.
Robisz dysk z danymi w Nero. Ładujesz 6 katalogó z divx + txt na płyte DVD, i zapominasz. Wkładasz płyte i pozostaje ci tylko wybrać film z katalogu a napis wczyta się automatycznie. Polecam. W makro były nawet po 250 zł. |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
cze mam mante2 (można disco polo wyłączyć) jest extra czytała wszystkie dostępne mi formaty wad nie stwierdziłem może zbyt głośno czasami chodzi. polecam w takiej cenie raczej nic nie kpisz taniej. Pzdr
|
![]() |
![]() |
#5 |
=::NEC3500A @218btrpc1::=
Data rejestracji: 31.07.2004
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
NEC 3520A
![]() |
A jak z jakością obrazu w Emperorze 2 ? Kolory nie przejaskrawione ?
A może to od nagrania zalezy a nie od odtwarzacza ? Divx'y czyta bez zajakniecia ? PS. A właśnie bym zapomniał, a jak z głośnością podczas odtwarzania ? Dla mnie ważne żeby sprzęt był cichy i nie przeszkadzał w oglądaniu. Z głośnikami od kina domowego nie ma manta problemów ?
Niedaleko spada Polak od jabola. ![]() Ostatnio zmieniany przez shadow_ : 06.03.2005 o godz. 20:16 |
![]() |
![]() |
#7 | |
NEC 3520 @ LD_3520_1U8
![]() |
Cytat:
faktycznie w 2 można to wyłączyć |
|
![]() |
![]() |
#8 | |
NEC 3520 @ LD_3520_1U8
![]() |
Cytat:
Co do głośników-bez problemu. Masz w 2 ogrom złączek z tyłu. U mnie jest bezgłośna i 1 i 2 (coach ?). Divx czyta bez zająknięcia. To raczej zależy od nagrania. Dużo zależy od nagrania. Miałem już filmy bardzo dobre i złe (nawet 2 płytowe, 2x700 MB). |
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Dobre muchy nie są złe...
Data rejestracji: 12.12.2004
![]() |
Cytat:
http://www.manta.com.pl/forum/ oraz na stronę założona przez usera Emperora "zbkw": http://www.cesarz.glt.pl/ tam dowiesz się więcej - ja mam rownież obydwie wersje i ogólna ocena :cool: ![]()
![]() |
#10 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 01.12.2004
![]() |
A WIWA jest prawie taka sama jak Manta i kosztuje 239 zl
![]() Tez sie waham co kupic... Tu jest jej test : http://pclab.pl/art14051.html A tu link do forum WIWY : http://napisy.org/forumdisplay.php?forumid=73 Zalety WIWY sa takie : - mozna wylaczyc "discopolo" (w Emperorze 1 nie mozna) - ma DTS - ma w pelni sprawne gniazdo RGB (Emperor 1 nie ma !) - kosztuje znaczaco mniej niz Manta Wady : - nie ma progresive scan (ale to tylko wada dla tych, co maja naprawde wypasione telewizory !) |
![]() |
![]() |
#11 |
NEC 3520A
![]() |
Ja mimo wyższej ceny chyba wyborę Emperora 2.
Zastanawiałem się też nad Philipsem jakimś ale one sa już trochę droższe.
#12 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 01.12.2004
![]() |
Cytat:
Watpie. Wlasnie czytanie napisow to PODSTAWA - a zarowno Manta jak i WIWA sa najlepsze na rynku jesli chodzi o ta mozliwosc. Moi dwaj koledzy maja WIWE i sa zadowoleni. |
|
![]() |
![]() |
#13 |
NEC 3520A
![]() |
Dla mnie manta się ogólnie podoba.
![]() http://www.allegro.pl/show_item.php?item=44455854 Na allegro za 295 zł. ![]() Zależy mi tylko na tym, by odtwarzacz odtwarzał filmy w dobrej jakości, by odtwarzane filmy miały ładne, żywe kolory. Żeby dobrze odtwarzał napisy. Mam jeszcze pytanie do użytkowników Emperora 2. Czy odtwarzane napisy (np. przy oryginalnych płytach DVD) w Emperorze 2 wyglądają zupełnie tak samo jak w przykłądowo jakimś philipsie ? Jest to dla mnie bardzo ważne bo miałem jeszcze niedawno philipsa i napisay były idealne (świetnie widoczne i dobrej grubości)
#14 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Dzisiaj pojawił się następca DVD 007 Emperor, a jest nim DVD 010 Prince, więcej ...http://www.manta.com.pl/newsy.php?num=97
#15 |
NEC 3520A
![]() |
Nie no ale ta Manta wygląda dla mnie poprostu wypas. I w końcu wyświetlacz z przodu. Ciekawe w jakiej cenie bedzie. Ma podobne funkcje co Emperor 2 więc cena powinna być podobna. Jeżeli tak to biore bez zastanowienia.
![]()
|
|