Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 03.09.2004, 21:45   #1
dancecore
Nowy na forum

Data rejestracji: 02.09.2004
dancecore w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Emulator predkosci nagrywania DVD

Witam... Niektorym moze wydac sie to glupie ale to nie ja wymyslilem... Jednak wole zapytac i miec pewnosc

Od kumpla slyszalem (ktory uslyszal to od innego kumpla ) ze istnieje programik ktory pozwala emulowac predkosc nagrywania plyt DVD z predkosci 8x na 12x. Jakos nie chce mi sie w to wierzyc. Czy cos takiego wogole istnieje?? Prosze was - forumowiczow - o jakiekolwiek informacje na ten temat celem rozwiania watpliwosci albo glebszym zainteresowaniem sie tematem emulowania... Z gory dzieki...
dancecore jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.09.2004, 23:33   #2
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez dancecore
Witam... Niektorym moze wydac sie to glupie ale to nie ja wymyslilem... Jednak wole zapytac i miec pewnosc

Od kumpla slyszalem (ktory uslyszal to od innego kumpla ) ze istnieje programik ktory pozwala emulowac predkosc nagrywania plyt DVD z predkosci 8x na 12x. Jakos nie chce mi sie w to wierzyc. Czy cos takiego wogole istnieje?? Prosze was - forumowiczow - o jakiekolwiek informacje na ten temat celem rozwiania watpliwosci albo glebszym zainteresowaniem sie tematem emulowania... Z gory dzieki...
Wszystko to prawda!

Wystarczy tylko " l "na " ł " zamienić

Oczywiście w słowie " emulator " ^_^
VIZZARD jest offline  
Stary 03.09.2004, 23:41   #3
dancecore
Nowy na forum

Ale powaznie: istnieje cos takiego czy nie?? Odpowiedz Tak/Nie wystarczy... Dzieki...
dancecore jest offline  
Stary 03.09.2004, 23:55   #4
cookie
Banned

Data rejestracji: 17.08.2004
cookie w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
co znaczy emulowac ?
Jezeli chodzi ci o to czy mozna zmienic tak bios zeby x8 palilo x16 dana plytke to tak . Do tego jest wlasnie omnipatch 1.9 (+ mozna zmieniac strategie zapisu ) ale jak nie wiesz co robic to sie lepiej nie zabieraj.
cookie jest offline  
Stary 04.09.2004, 00:03   #5
dancecore
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez cookie
co znaczy emulowac ?
Jezeli chodzi ci o to czy mozna zmienic tak bios zeby x8 palilo x16 dana plytke to tak . Do tego jest wlasnie omnipatch 1.9 (+ mozna zmieniac strategie zapisu ) ale jak nie wiesz co robic to sie lepiej nie zabieraj.

Rozumiem ze zmienienie Biosu daje duzo... ale czy jest mozliwe zeby np zmienic predkosc nagrywania z 8x na 12x w Lite-On 832s VS0A uzywajac innego (nowszego) Biosa tak jak jest to mozliwe np: w Lite-On LDW-451s@851s (Zapis na DVD+R z predkoscia 8x zamiast 4x)

Ostatnio zmieniany przez dancecore : 04.09.2004 o godz. 00:06
dancecore jest offline  
Stary 04.09.2004, 09:42   #6
mbar
Wymiatacz

Data rejestracji: 28.12.2003
mbar zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie możliwe. Sp!
mbar jest offline  
Stary 04.09.2004, 12:28   #7
cookie
Banned

Jak nie mozliwe !!!
Wchodzisz do omni patcha i dodajesz predkosc do danego nosnika !.
2 metoda to zapozyczenie strategi zapisu z inego nosnika kotry ma wieksza predksc zapisu i nadpisanie go . I niech mi nikt nei pisze ze to jest nie mozliwe bo ja wlasnie tak robie . Co innego jest zmiana biosu na nowsze a zmina biosu omni patchem wewnatrz w ustawieniach strategi zapisu danej plytki
cookie jest offline  
Stary 08.09.2004, 20:10   #8
dancecore
Nowy na forum

Oto co znalazlem na ten temat (milego czytania):

OmniPatcher for LiteOn DVD-Writers

A very easy-to-use graphical do-it-all tool to increase the burning speed of low-speed media, increase the reading speed of burnt DVD media, enable auto-bitsetting, speed up and fine-tune high-speed burns, fix the blinking orange light problem, and enable crossflashing. Make a custom patched firmware tailored for your own needs with this tool!
--------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------

http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=97590

Ostatnio zmieniany przez dancecore : 08.09.2004 o godz. 21:15
dancecore jest offline  
Stary 08.09.2004, 21:04   #9
cookie
Banned

podeslij bios jaki masz i dokladne info plytki jaka checesz zeby palila szybciej , to ci to zmienie .Ale z gory mowie ze czasami zwiekszenie predkosci np na plytkach x4 palenie x8 moze pogorszyc jakosc chyba ze zastosujemy zmiane strategi zapisu to wtedy mozna ladnie palic , ale to sie wiaze z roznymi testami ja stracilem 40 plyt sprawdzajac jaka strategia jest najlepsza dla mojego mcc 002 na roznych biosach . hehe ale teraz ladnie pali . Wszystko jest w necie wystarczy poszukac
cookie jest offline  
Stary 08.09.2004, 21:27   #10
dancecore
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez cookie
podeslij bios jaki masz i dokladne info plytki jaka checesz zeby palila szybciej , to ci to zmienie .Ale z gory mowie ze czasami zwiekszenie predkosci np na plytkach x4 palenie x8 moze pogorszyc jakosc chyba ze zastosujemy zmiane strategi zapisu to wtedy mozna ladnie palic , ale to sie wiaze z roznymi testami ja stracilem 40 plyt sprawdzajac jaka strategia jest najlepsza dla mojego mcc 002 na roznych biosach . hehe ale teraz ladnie pali . Wszystko jest w necie wystarczy poszukac

--Ale czy bede w stanie zmienic predkosci nagrywania wszystkich plytek czy tylko wybranych z listy OmniPatcher'a??

--Skoro straciles tyle plytek to czy jest to wogole oplacalna zamiana??

--Na jaka max predkosc nagrywania mozna zmienic plytke (czy jest to moze zalezne od samej plytki)

Dzieki...

PS:
Musialem wyedytowac swojego posta gdyz doczytalem sie iz Speedhacking Tool Pack for LiteOn DVD Writers zostalo zastapione OmniPatcher for LiteOn DVD-Writers
dancecore jest offline  
Stary 08.09.2004, 21:53   #11
cookie
Banned

hmm dlugo bym to pisal ale postaram ci sie w skrucie , nie stracilem 40 plyt one chodza i maja sie dobrze , tylko musiailem tyle zurzyc zeby dojsc do tego jaka strategia dla jakich nosnikow jest najlepsza.A do Omni patcha wgrywasz bios z nagrywarki i on ma tam iiles obslugiwanych plytek aktualnei 1633 ma 270 cos kolo tego i mozna modyfikowac kazda predkosc i kazda strategie zapsiu zmieniac na inna . Czy jest oplacalna nie ! Ale ja darze do perfekcji i jak moge zrobic zeby moje nosniki wypalaly sie jescze lepiej to to robie .Ogolnie jezeli chodzi o predskosci to jezeli jest ona wieksza niz zalecana do danej plytki to jakosc zapisu tej plyty sie pogarsza ale patrz link ---http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=39311 w zaleznosci od plyty maja rozne predkosci osiagalne .

Ostatnio zmieniany przez cookie : 09.09.2004 o godz. 01:11
cookie jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: