![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.12.2006
![]() |
Error Sense Data Writing Error(3)
Witam!
Bardzo proszę szanownych uczestników forum o poradę w następującej kwestii.Otóż mam problem z nagrywaniem płytek DVD -/+R,RW. Gdy miałem zainstalowy NERO 6.0 dołączony do nagrywarki LITE-ON DVDRW SHW 16H5S prawie zawsze na koniec pojawiał się komunikat o pomyślnym nagraniu płyty,jednak bardzo często w DiskInfo Nero sesja była widoczna,a w Windows długo kręcił i nic - pusta. Przeinstalowałem system bez Nero zainstalowałem CD XBurner Pro,ale płytki nagrywają się raz prawidłowo,lub wyskakuje błąd "Error Sense Data Writing Error(3) : SENSE KEY: 5ASC:21ASCQ:0".Nie dzieje sięto na wszyskich płytach być może dlatego że kupuję tanie(80gr.) no name. Ale dlaczego w Nero dobra markowa płyta DVD-RW(TDK,Verbatim),również nie zawsze chciała się nagrać,a Nero pokazał że sesja zakończyła się powodzeniem.Przeglądałem różne możliwe strony z poradami,ale niestety,wszędzie są tylko domniemania,przypuszczenia w sensie a może to,a może tamto i tak w kółko - bez żadnych konkretów. Czy ktoś z szanownych uczestników lub może ktoś kto udziela porad może udzielić sensownej wyczerpującej i profesjonalnej odpowiedzi. Pozdrawiam wszystkich Marek R. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 28.07.2002
![]() |
Zmiana na sta***322;e p***322;yt na klasy Verbatim, Sony, Imation, Tdk.
Z nagrywaniem sesyjnym jest r***243;***380;nie, tak samo z rozpoznawaniem nie zamkni***281;tych p***322;yt w systemie. Mo***380;na jeszcze wgra***263; najnowsze oprogramowanie do nagrywarki.
|
|