Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 21.02.2006, 19:46   #1
marvel17
Nowy na forum

Data rejestracji: 21.02.2006
marvel17 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nagrywam na Pan DMR-EH60 i inne odtwarzacze nie czytaja tej plyty

Witam,
mam nastepyjacy problem- nagrywam na nagrywarce Panasonic DMR-EH60 na plycie DVD-R i nagrana plyte czyta tylko nagrywarka EH60. Najciekawsze jest to, ze jeszcze tydzien temu na innych odtwarzaczach (innych stacjonarnym i na komputerze) czytal takie plytki, a teraz nie czyta.
Z tego co pamietam nic nie zmienialem w ustawieniach.
Kiedy wkladam taka plyte do odtwarzacza innego niz EH60, odtwarzacz ten zaczyna jakby ja krecic po czym przestaje i tak caly czas.
Nie mam pojecia jaki moze byc problem, bo mam juz ta nagrywarke ok 2 miesiace i jak dotad nie sprawiala mi zadnych problemow.
Prosze pytac o rozne rzeczy- moge podac konfiguracje opcji w menu itp.
Z gory dziekuje za odpowiedz!!!
marvel17 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 22.02.2006, 00:15   #2
Mashter
Nowy na forum

Data rejestracji: 10.11.2005
Mashter w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam.
Za bardzo nie znam się na nagrywarkach dvd panasonica ale zaciekawiło mnie to że nagrywałes na płycie dvd-r. Otóż kiedyś miałem taką sytuację. kupiłem płyty dvd-rw sony x2.w pewnym momencie na jedna z tych płyt nagrałem kilkanaście zdjęć po czym ponieważ nie były już mi one potrzebne postanowiłem je usunąć z płyty poprzez jej sformatowanie. Przy mojej nagrywrace dvd w kompie nastawiłem opcję jej pracy pod płyty cdr/rw a nie pod dvd.w każdym razie nagrywarka mi tą płytę skasowała ale po tym zaczęły się z nią po prostu dziać niesamowite rzeczy. otóż nie dało się wógóle nic na nią nagrać a jak wrzucałem płytę do napędu dvd w kompie to po kilku minutach jej odczytywania napęd pokazywał zdjęcie, które były na niej przed jej wcześniejszym formatowaniem. w każdym razie już nic się z tą płytą nie dało zrobić. podczas kolejnych formatowan za każdym razem wyskakiwał błąd podobnie jak przy próbie nagrania na nią czegokolwiek. z innymi płytami dvd już mi się tak nie działo. ostatnio się zagapiłem i też pomimo iż miałem nastawioną nagrywarkę dvd na tryb płyty cdr/rw i skasowałem płytę dvd+rw sony to owszem trwalo to 2 razy dłużej niż jakbym ów płytę formatował pod tryb dvd nagrywarki ale wszystko już było ok.tak więc może powodem Twojego problemu nie jest nagrywarka ale płyta ponieważ z tego co czytałem trochę tu trochę tam płyty z minusami czyli dvd-r i dvd-rw nie były tak kompatybilne jak te z plusami czyli dvd+r i dvd+rw i dlatego te pierwsze zastąpiono tymi drugimi a co za tym idzie te drugie już od dawna zaczęto wycofywać z produkcji.
Mashter jest offline  
Stary 22.03.2006, 15:20   #3
Raus
Wymiatacz

Data rejestracji: 15.12.2003
Raus zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Mashter
...z tego co czytałem trochę tu trochę tam płyty z minusami czyli dvd-r i dvd-rw nie były tak kompatybilne jak te z plusami czyli dvd+r i dvd+rw i dlatego te pierwsze zastąpiono tymi drugimi a co za tym idzie te drugie już od dawna zaczęto wycofywać z produkcji.
O kurde, ale Wy tu mądrościami walicie

Kocham wszystkie!!!
BenQ 1640 + LG GSA 4163B + Pioneer 215L + Lite-On LH-20A1H + Optiarc AD-7261S + Lite-On iHAP122 + LG H20L(zaginiona w piwnicy )
Raus jest offline  
Stary 22.03.2006, 13:38   #4
M4ciek
Bywalec

Data rejestracji: 30.08.2001
M4ciek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
marvel17: sprawa jest prosta: musisz wykona***263; finalizacj***281; danej p***322;yty (FINALIZE) w opcjach w SETUP po wlozeniu plytki - bedzie dzialac wszedzie

a przy okazji - zapytam: dziala CI szybkie nagrywanie ? bo u mnie dziala tylko 1 do 1 czyli cholery mozna dostac

Twoje uprawnienia: