Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 23.06.2009, 19:10   #1
LaPlagne
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.06.2009
LaPlagne w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Finalizacja DVD

Witam grono forumowiczów, jako nowo zarejestrowany i od razu sypnę pytaniem.

Jak sfinalizować płytę DVD/DVD DL na kompie? (nie zamknąć sesję, tylko sfinalizować całą płytę, tak aby nie można było do niej dograć żadnej nowej sesji - po prostu nic). Problem bardziej chyba będzie rozchodził się o program (a jeszcze większy pewnie będzie z dwoma płytami które już są nagrane [TDK DL - nagrywałem obydwie w Nero 9 w UDF'ie zaznaczając brak multisesyjności a i tak mogę dogrywać sesję, nie wspominając że zaznaczyłem w/w opcję ale także zamknięcie sesji - a i tą także moge kontynuować]). Nonsens.

Prosze o jakieś pomysły/wysypanie wiedzy
LaPlagne jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 23.06.2009, 22:26   #2
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Oj, obawiam się, że na TDK to nie ma pomysłów.

Jeśli jeszcze widać dane na nich zawarte to czym prędzej skopiować, a płyty (tfu, nośniki płytopodobne) dać psu albo dzieciom do zabawy.

Miałem kiedyś podobne problemy z innymi wyrobami płytopodobnymi - nagrane do pełna po jakimś czasie "dawały się" ponownie nagrać - oczywiście ani pierwotnego, ani powtórnego nagrania nie dało się odczytać.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.06.2009, 22:54   #3
LaPlagne
Nowy na forum

Nie no bez przesady, to pierwszy taki przypadek od 6 lat (odwiecznie na TDK jade, do tej pory znikome ilości błędów przy testach, a wszystkie płyty 100% do odczytania [te 6-7letnie]) - podejrzewam bardziej to nero. Poza tym co wobec tego można by uznać (jeżeli TDK to badziewie) za produkt znacznie przewyższający jakością wcześniej wspomniane? Verbatim podobnie się ma jak tdk. A co wyżej?
Stary 23.06.2009, 23:01   #4
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez LaPlagne Podgląd Wiadomości
[...] Verbatim podobnie się ma jak tdk. [...]
Że co?

Skoro nie masz problemów z TDK, to jesteś jednym z nielicznych szczęściarzy.

Ale program do nagrywania faktycznie lepiej zmienić - np. na imgburn.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.06.2009, 23:12   #5
LaPlagne
Nowy na forum

poważnie mówię, i specjalnie nie wiem o co chodzi z tymi problemami, bo wypalonych TDK'ów mam około 150 w kolekcji, nie mówiąc o tych które innymi paliłem nie faworyzując, po prostu śmigają wyśmienicie.

A co do programu - Ashampoo zainstalowałem i spodobało mi się (jest opcja FINALIZOWANIA dysku - niestety świeżo wypalanego, a nie już wypalonego, ale cóż); są także opcje nieco bardziej zaawansowane - od tych dla laików (jednak [chyba in+ dla mnie] trochę bardziej obkrojone niż w ImgBurn'ie - też z niego korzystam/łem, najczęściej do tworzenia obrazów płyt z dysku - teraz mam też to w AS).

Jakby mi ktoś jeszcze wytłumaczył czy jest jakaś większa różnica między UDF'em 1.02 a 2.60, poza brakiem kompatybilności tego drugiego z moim XP'kiem wypalam płyty dla siebie dorzywotnio aż nie zaczną szwankować, więc chciałbym to możliwie najlepiej zorganizować (wspomniane TDK DL).
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: