![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.06.2009
![]() |
Finalizacja DVD
Witam grono forumowiczów, jako nowo zarejestrowany i od razu sypnę pytaniem.
Jak sfinalizować płytę DVD/DVD DL na kompie? (nie zamknąć sesję, tylko sfinalizować całą płytę, tak aby nie można było do niej dograć żadnej nowej sesji - po prostu nic). Problem bardziej chyba będzie rozchodził się o program (a jeszcze większy pewnie będzie z dwoma płytami które już są nagrane [TDK DL - nagrywałem obydwie w Nero 9 w UDF'ie zaznaczając brak multisesyjności a i tak mogę dogrywać sesję, nie wspominając że zaznaczyłem w/w opcję ale także zamknięcie sesji - a i tą także moge kontynuować]). Nonsens. Prosze o jakieś pomysły/wysypanie wiedzy ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Oj, obawiam się, że na TDK to nie ma pomysłów.
![]() Jeśli jeszcze widać dane na nich zawarte to czym prędzej skopiować, a płyty (tfu, nośniki płytopodobne) dać psu albo dzieciom do zabawy. ![]() Miałem kiedyś podobne problemy z innymi wyrobami płytopodobnymi - nagrane do pełna po jakimś czasie "dawały się" ponownie nagrać - oczywiście ani pierwotnego, ani powtórnego nagrania nie dało się odczytać. ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Nie no bez przesady, to pierwszy taki przypadek od 6 lat (odwiecznie na TDK jade, do tej pory znikome ilości błędów przy testach, a wszystkie płyty 100% do odczytania [te 6-7letnie]) - podejrzewam bardziej to nero. Poza tym co wobec tego można by uznać (jeżeli TDK to badziewie) za produkt znacznie przewyższający jakością wcześniej wspomniane? Verbatim podobnie się ma jak tdk. A co wyżej?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Że co?
![]() Skoro nie masz problemów z TDK, to jesteś jednym z nielicznych szczęściarzy. ![]() Ale program do nagrywania faktycznie lepiej zmienić - np. na imgburn. ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
poważnie mówię, i specjalnie nie wiem o co chodzi z tymi problemami, bo wypalonych TDK'ów mam około 150 w kolekcji, nie mówiąc o tych które innymi paliłem
![]() A co do programu - Ashampoo zainstalowałem i spodobało mi się (jest opcja FINALIZOWANIA dysku - niestety świeżo wypalanego, a nie już wypalonego, ale cóż); są także opcje nieco bardziej zaawansowane - od tych dla laików (jednak [chyba in+ dla mnie] trochę bardziej obkrojone niż w ImgBurn'ie - też z niego korzystam/łem, najczęściej do tworzenia obrazów płyt z dysku - teraz mam też to w AS). Jakby mi ktoś jeszcze wytłumaczył czy jest jakaś większa różnica między UDF'em 1.02 a 2.60, poza brakiem kompatybilności tego drugiego z moim XP'kiem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
problem z tmpg | fati | DVD-Video | 1 | 11.12.2004 22:24 |
VCD na DVD | OscarCD | DVD-Video | 2 | 08.04.2004 21:42 |