Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 03.05.2004, 21:44   #1
Maron_J
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 11.04.2003
Lokalizacja: Trójmiasto
Posty: 15
Maron_J zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Firmware SONY DVD RW DW-U14A

Witam,

Mam w/w sprzet i chcialbym uaktualnic jego firmware. Nagrywarka jest wersja OEM DRU510A, mam najnowszy firmware 1.0f itd. Problem polega na tym, ze oprogramowanie z nowym firmware nie rozpoznaje mojej nagrywarki. DMA mam wylaczone i zadne oprogramowanie do nagrywania pakietowego nie jest aktywne/zainstalowane na PC'cie. System pod ktorym to wszystko dziala to WINXP Pro. Mial moze ktorys z uzytkownikow forum podobny problem i sobie poradzil jezeli tak to prosze o pomoc i/lub sugestie.
Dzieki/Pozdrawiam
Maron
Maron_J jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.05.2004, 22:11   #2
mbar
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 28.12.2003
Posty: 550
mbar zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ponoć trza DMA wyłączyć.
mbar jest offline  
Stary 03.05.2004, 22:17   #3
Maron_J
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 11.04.2003
Lokalizacja: Trójmiasto
Posty: 15
Maron_J zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
DMA to mam wylaczone, az XP sie zbiesil ^_^
Maron_J jest offline  
Stary 04.05.2004, 19:50   #4
brzydki
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 25.12.2003
Posty: 9
brzydki zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Maron_J
DMA to mam wylaczone, az XP sie zbiesil ^_^
nie uda ci się tak tego dokonać

musisz najpierw podmienić firmware w palniku, następnie możesz robić update

jak kcesz to ci mogę podesłać waży 1Mega
brzydki jest offline  
Stary 04.05.2004, 20:08   #5
Maron_J
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 11.04.2003
Lokalizacja: Trójmiasto
Posty: 15
Maron_J zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez brzydki
nie uda ci się tak tego dokonać

musisz najpierw podmienić firmware w palniku, następnie możesz robić update

jak kcesz to ci mogę podesłać waży 1Mega

jak masz pomysl jak to zrobic to prosze o pomoc. moj e-mail :jastrzab3@wp.pl
ja mam nowy firmware z numerem 1.0f ale program,ktory z tym firmware jets nie rozpoznaje mojej nagrywarki.

pozdr
Maron_J jest offline  
Stary 04.05.2004, 20:53   #6
zorg
Caliente
 
Avatar użytkownika zorg
 
Data rejestracji: 30.09.2002
Lokalizacja: Zorgberg
Posty: 3,402
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
sony

tu masz firware ktory zmieni ci na 510A
http://isweb44.infoseek.co.jp/comput...14A_to_510A%20[1.0c].zip

nastepnie mozesz wgrac najnowszy firmware dla 510A ze strony sony

http://sony.storagesupport.com/dvdrw...f/510A_10f.zip
__________________
zorg jest offline  
Stary 04.05.2004, 21:25   #7
Maron_J
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 11.04.2003
Lokalizacja: Trójmiasto
Posty: 15
Maron_J zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Red face

Cytat:
Napisany przez zorg
tu masz firware ktory zmieni ci na 510A
http://isweb44.infoseek.co.jp/comput...14A_to_510A%20[1.0c].zip

nastepnie mozesz wgrac najnowszy firmware dla 510A ze strony sony

http://sony.storagesupport.com/dvdrw...f/510A_10f.zip
Zorg- dzieki ale podana strona wyswietla sie po japonsku albo cos tam i wskazuje jednym slowem ...404 not found... rozumiem, ze strona o podanym adresie juz nie istnieje.

pozdr
Maron_J jest offline  
Stary 04.05.2004, 21:59   #8
zorg
Caliente
 
Avatar użytkownika zorg
 
Data rejestracji: 30.09.2002
Lokalizacja: Zorgberg
Posty: 3,402
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
zaraz cos poprawie
__________________
zorg jest offline  
Stary 04.05.2004, 22:02   #9
zorg
Caliente
 
Avatar użytkownika zorg
 
Data rejestracji: 30.09.2002
Lokalizacja: Zorgberg
Posty: 3,402
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
http://isweb44.infoseek.co.jp/comput...14A_to_510A%20[1.0c].zip
__________________
zorg jest offline  
Stary 04.05.2004, 22:03   #10
zorg
Caliente
 
Avatar użytkownika zorg
 
Data rejestracji: 30.09.2002
Lokalizacja: Zorgberg
Posty: 3,402
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
wklej caly adres do przegladarki

http://isweb44.infoseek.co.jp/comput...14A_to_510A%20[1.0c].zip

koniecznie caly !!!
wyslalem ci na priva
__________________

Ostatnio zmieniany przez zorg : 04.05.2004 o godz. 22:12
zorg jest offline  
Stary 04.05.2004, 22:38   #11
Maron_J
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 11.04.2003
Lokalizacja: Trójmiasto
Posty: 15
Maron_J zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cool

Cytat:
Napisany przez zorg
wklej caly adres do przegladarki

http://isweb44.infoseek.co.jp/comput...14A_to_510A%20[1.0c].zip

koniecznie caly !!!
wyslalem ci na priva

dzieki ci drogi przyjacielu ale wynik jest ten sam 404 not found. w miedzyczasie znalazlem w naszej ukochanej swiatowej sieci firmware
dokladnie dla tej nagrywarki OEM z numerem 1.0d i wgralem go, dziala bez zarzutu ale gdyby udalo sie przekonwertowac ja na DRU510A .......

pozdr
Maron_J jest offline  
Stary 05.05.2004, 00:15   #12
Adrian
Bywalec
 
Avatar użytkownika Adrian
 
Data rejestracji: 17.02.2002
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Posty: 25
Adrian zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Maron_J
dzieki ci drogi przyjacielu ale wynik jest ten sam 404 not found. w miedzyczasie znalazlem w naszej ukochanej swiatowej sieci firmware
dokladnie dla tej nagrywarki OEM z numerem 1.0d i wgralem go, dziala bez zarzutu ale gdyby udalo sie przekonwertowac ja na DRU510A .......

pozdr
http://isweb44.infoseek.co.jp/comput...14A_to_510A%20[1.0c].zip

link działa!!!!
poprostu zle go kopiujesz:
1. kliknij prawym przyciskiem myszy na link i wybierz opcje "kopiuj adres odnośnika"
2. wklej w nowym oknie (nie naciskaj entera tylko wróć do tego posta!)
3. wklej dalsza cześć którą pomineło przy kopiowaniu czyli: [1.0c].zip
I ENTER

Gwarantuje że działa........
__________________
Pozdrawiam
___________________________
>>> PLEXTOR PX-712A
+ PLATINUM DVD+R
=
Adrian jest offline  
Stary 05.05.2004, 01:09   #13
zorg
Caliente
 
Avatar użytkownika zorg
 
Data rejestracji: 30.09.2002
Lokalizacja: Zorgberg
Posty: 3,402
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
tak jak Adrian napisal

link dziala !! wiec nie rozumiem jaki masz problem
__________________

Ostatnio zmieniany przez zorg : 04.03.2010 o godz. 11:54
zorg jest offline  
Stary 05.05.2004, 08:31   #14
Maron_J
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 11.04.2003
Lokalizacja: Trójmiasto
Posty: 15
Maron_J zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez zorg
link dziala !! wiec nie rozumiem jaki masz problem


Dziekuje wszystkim, faktycznie cos tam musialem zle zrobic. Link dziala i mam juz zapisane .zip archiwum na dysku. Dzieki za pomoc. Co prawda zrobilem
juz update nagrywarki na firmware 1.0d gdzie ciagle jest ona widziana przez
Win'de jako RW DW-U14A (znalazlem taki firmware dla niej). Ciekawe co bedzie jak bede probowal 'przerobic' ja na DRU510A.

Pozdrawiam i jeszcze raz dzieki.
Maron_J jest offline  
Stary 05.05.2004, 20:01   #15
brzydki
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 25.12.2003
Posty: 9
brzydki zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
jak nie będziesz zadowolony to tu jest link by wrócić do 14a

http://forum.firmware-flash.com/viewtopic.php?t=18382

napisz jak się sprawuje twój nowy 510
brzydki jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.