Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 06.09.2004, 19:03   #1
tobcio
Nowy na forum

Data rejestracji: 04.09.2004
tobcio w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Lite-ON 832 ?

Mam podobny problem co " legrooch". Jestem nowy i nieco skołowany. Czy zdecydować się na Lite-ON 832 ?, czy pomyśleć o np. PIONEER 107 D. Za "litkiem" przemawia to, że jest w wersji BOX. Chcę w sposób pewny nagrywać płyty z programu do montażu video PINNACLE. Z tego co wyczytałem lepiej nagrywać na lepszych płytach np. TDK DVD-R i na [COLOR=DarkOrange]prędkości x4.
tobcio jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.09.2004, 22:04   #2
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez tobcio
Mam podobny problem co " legrooch". Jestem nowy i nieco skołowany. Czy zdecydować się na Lite-ON 832 ?, czy pomyśleć o np. PIONEER 107 D. Za "litkiem" przemawia to, że jest w wersji BOX. Chcę w sposób pewny nagrywać płyty z programu do montażu video PINNACLE. Z tego co wyczytałem lepiej nagrywać na lepszych płytach np. TDK DVD-R i na [COLOR=DarkOrange]prędkości x4.
Jeżeli twój problem jest podobny lub ten sam co kolegi

To dopisz się żesz do tamtego tematu, albo obserwuj odpowiedzi

Myślisz, że jak założysz nowy topic dotyczący tego samego

To odpowiedzi dla ciebie będą inne?

Czy że będą zawierały etykietkę: "a specially for tobcio"

BTW Na lepszych płytach to i Pioneer i Litek nagrywają w sposób pewny
VIZZARD jest offline  
Stary 07.09.2004, 19:57   #3
tobcio
Nowy na forum

w sprawie litka

Chodziło mi tylko o to, czy do domowego nagrywania płyt raz na jakiś czas, ale w sposób naprawdę pewny wystarczy Lite-ON 832 - opinie użytkowników. Dyskusję śledzę i w zasadzie jestem do niego przekonany
tobcio jest offline  
Stary 07.09.2004, 22:44   #4
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez tobcio
Chodziło mi tylko o to, czy do domowego nagrywania płyt raz na jakiś czas, ale w sposób naprawdę pewny wystarczy Lite-ON 832 - opinie użytkowników. Dyskusję śledzę i w zasadzie jestem do niego przekonany
Jeżeli nie trafisz na wyjątkowo trefny egzemplarz :\

I będziesz nagrywał na dobrych nośnikach

To do powinieneś być zadowolony
VIZZARD jest offline  
Stary 08.09.2004, 23:24   #5
tobcio
Nowy na forum

To mnie VIZZARRD przekonało. Powiedz mi jeszcze tylko , czy wypalać na pełnej prędkości x8, czy bezpieczniej na x4?. Jakie mogą być objawy pogorszenia jakości ?
tobcio jest offline  
Stary 08.09.2004, 23:39   #6
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Cytat:
Napisany przez tobcio
To mnie VIZZARRD przekonało. Powiedz mi jeszcze tylko , czy wypalać na pełnej prędkości x8, czy bezpieczniej na x4?. Jakie mogą być objawy pogorszenia jakości ?
Jeżeli ci się nie spieszy to wypalaj x4

Po prostu różne egzemplarze nagrywarek różnie reagują na określone typy płytek (+/-, producent, index)

Praktyka pokazuje bardzo duży rozrzut w tej materii - na Litkach zwłaszcza

Ja osobiście nie osiągam tak dobrych wyników jak najlepsze wykresy forum (Turboni, legion, slawekj, barte_k)

W końcu jednak to by była anomalia jakaś gdyby wszystkim tak samo się paliło

Proponuję ci sprawdzić to indywidualnie

Kup kilka różnych "czwórek" i "ósemek" - nagraj x4 i x8

Zobaczysz w kProbe jak ci się nagrywają te płytki i wybierzesz sobie ulubioną markę i rodzaj dla twojej wypalarki

I tego się trzymaj

Pogorszenie jakości to tylko(aż) to, że np. filmy w stacjonarce mogą ci się zacinać - to przy filmach

Mogą wystąpić problemy z czytaniem płytek na innych napędach o słabszej korekcji

No i generalnie - jeżeli do czynników procesu "starzenia się" płytek dodamy dużą ilość błędów przy nagraniu

To czas ten może być drastycznie krótki
VIZZARD jest offline  
Stary 09.09.2004, 15:12   #7
B@rtek
Born 2 ride, ride 2 live

Data rejestracji: 04.07.2004
B@rtek niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Jak chcesz palić 8x to polecam Platinum DVD+R 8x lub Verbatimy DVD+R obojetnie jakie bo każde można palić chyba nawet 16x po drobnych modyfikacjach biosu

B@rtek jest offline  
Stary 09.09.2004, 19:51   #8
tobcio
Nowy na forum

Dziękuję VIZZARD za pomocne uwagi. Inne wypowiedzi też mi pewne rzeczy wyjaśniły. Teraz wiem dlaczego film nagrany na ESPERANZY na nagrywarce CD w formacie SVCD (pomijam ty jakość nagrania ) na jednym odtwarzaczu w ogóle nie jest widziany, a na innym bez problemu działa. Jak kupię litka DVD i go przetestuję to dam znać co mi wyszło VIZZARD .
tobcio jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: