![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.09.2004
![]() |
Lite-ON 832 ?
Mam podobny problem co " legrooch". Jestem nowy i nieco skołowany. Czy zdecydować się na Lite-ON 832 ?, czy pomyśleć o np. PIONEER 107 D. Za "litkiem" przemawia to, że jest w wersji BOX. Chcę w sposób pewny nagrywać płyty z programu do montażu video PINNACLE. Z tego co wyczytałem lepiej nagrywać na lepszych płytach np. TDK DVD-R i na [COLOR=DarkOrange]prędkości x4.
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
To dopisz się żesz do tamtego tematu, albo obserwuj odpowiedzi ![]() Myślisz, że jak założysz nowy topic dotyczący tego samego ![]() To odpowiedzi dla ciebie będą inne? Czy że będą zawierały etykietkę: "a specially for tobcio" ![]() BTW Na lepszych płytach to i Pioneer i Litek nagrywają w sposób pewny ![]() |
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
w sprawie litka
Chodziło mi tylko o to, czy do domowego nagrywania płyt raz na jakiś czas, ale w sposób naprawdę pewny wystarczy Lite-ON 832 - opinie użytkowników. Dyskusję śledzę i w zasadzie jestem do niego przekonany
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
I będziesz nagrywał na dobrych nośnikach To do powinieneś być zadowolony ![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
To mnie VIZZARRD przekonało. Powiedz mi jeszcze tylko , czy wypalać na pełnej prędkości x8, czy bezpieczniej na x4?. Jakie mogą być objawy pogorszenia jakości ?
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Po prostu różne egzemplarze nagrywarek różnie reagują na określone typy płytek (+/-, producent, index) ![]() Praktyka pokazuje bardzo duży rozrzut w tej materii - na Litkach zwłaszcza Ja osobiście nie osiągam tak dobrych wyników jak najlepsze wykresy forum (Turboni, legion, slawekj, barte_k) ![]() W końcu jednak to by była anomalia jakaś gdyby wszystkim tak samo się paliło ![]() Proponuję ci sprawdzić to indywidualnie ![]() Kup kilka różnych "czwórek" i "ósemek" - nagraj x4 i x8 Zobaczysz w kProbe jak ci się nagrywają te płytki i wybierzesz sobie ulubioną markę i rodzaj dla twojej wypalarki I tego się trzymaj ![]() Pogorszenie jakości to tylko(aż) to, że np. filmy w stacjonarce mogą ci się zacinać - to przy filmach Mogą wystąpić problemy z czytaniem płytek na innych napędach o słabszej korekcji No i generalnie - jeżeli do czynników procesu "starzenia się" płytek dodamy dużą ilość błędów przy nagraniu ![]() To czas ten może być drastycznie krótki ![]() |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Dziękuję VIZZARD za pomocne uwagi. Inne wypowiedzi też mi pewne rzeczy wyjaśniły. Teraz wiem dlaczego film nagrany na ESPERANZY na nagrywarce CD w formacie SVCD (pomijam ty jakość nagrania ) na jednym odtwarzaczu w ogóle nie jest widziany, a na innym bez problemu działa. Jak kupię litka DVD i go przetestuję to dam znać co mi wyszło VIZZARD .
|
![]() |
![]() |
|
|