![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 20.06.2006
![]() |
![]()
CZy wiecie moze jak sformatować płytke dvd-ram za pomocą komputera, bo nie wiem jakim programem ja sformatować a chce żeby mi spowrotem działała na stacjonarnej nagrywarce dvd(odtwarzacz dvd) bo nie wiem czemu ale za pomocą mojego panasonica nie moge jej ani sformatowac ani wykasowac pokazuje wolne miejsce 00:00 zajęte miejsce też00:00? Co i jak mam zrobić??Pomózcie jeśli wiecie i możecie.Pozdrawaiam
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wynik z szukajki http://forum.cdrinfo.pl/search.php?searchid=1110854
edit: poprawiono cho***263; to nic wielkiego ![]() a to ciekawe, bo zdawa***322;o mi si***281;, ***380;e dzia***322;a***322; ![]() Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 14.11.2006 o godz. 19:40 |
![]() |
![]() |
#3 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1. nagrywarka musi obslugiwac DVD-RAM
2.zainstalowac sterownik do DVD-RAMow. 3. DVD-RAM Drive (obslugujacy nagrywarke/w opisie) 4. link Eda nie dziala, nie znaleziono wynikow ![]()
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
![]() |
DZięki właśnie zauważyłam że podany przez niego link niedziała. a mam pytanko z kad mogę ściągnąć ten sterownik, i czy jest możliwośc sformatowania płytki za pomocą InCD jeśli tak to w jaki sposób bo gdzieś znalazłam że jest możliwe ale niepisze jak to zrobić.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sformatowanie plyty przy pomocy InCD albo innego tego typu softu jest mozliwe. Jak to zrobic? Wlozyc plyte i wcisnac 'formatuj' albo cos takiego.
|
![]() |
![]() |
#6 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie sformatujesz plyty DVD-RAM do UDF w InCD!!!
Zapis pakietowy w InCD (badziew jak malo) jest zupelnie rozny jak w RAMach. Pan Gugiel zna sie na tym: tu
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
#7 |
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
|
![]() |
![]() |
#8 |
Jukebox Hero
Zgadzam sie ze to co innego ale InCD inaczej traktuje plyty DVD-RAM i nie uzywa na nich zapisu pakietowego.
Co do samego zapisu pakietowego to swietna sprawa ale nie w wykonaniu InCD. |
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
![]() |
ok dzieki za odpowiedzi wiem jak ju***380; moge sformatowac ta p***322;ytk***281; i mam nadzieje ze kt***243;ry***347; z podanych przez was sposob***243;w b***281;dzie odpowiedni i mi sie to uda. tylko ze ja nie wiem czy ona ma byc sformatowana do UDF bo ona ma dzia***322;a***263; w stacjonarnej nagrywarce panasonic dmr-e50, wi***281;c niewiem czy sformatowanie tak pozwoli na jej odtwarzanie i nagrywanie na stacjonarnym dvd ale spr***243;bowa***263; moge chyba ze wiecie co***347; na temat takiego sformatowania do odtwarzacza dvd- jak tak to piszcie, sprawdze wszystkie metody podane przez was
|
![]() |
![]() |
#10 |
Jukebox Hero
jak ma dzialac w stacjonarnej nagrywarce to moim zdaniem najprosciej uzyc tej nagrywarki do sformatowania plyty a potem sie zastanawiac czy i jak to sie da odczytac na kompie.
|
![]() |
![]() |
#11 |
Bywalec
![]() |
ok lae mi chodi czy po sformatowaniu p***322;ytki w komputerze bedzie dzia***322;ac na stacjonarnym DVD ale mam nadzieje ***380;e tak. Pozdrawiam
|
![]() |
![]() |
#12 |
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
to sformatuj w UDF sprawdz czy dzia***322;a na stacjonarce jak nie to z powrotem do kompa i sformatowa***263; na inny system plik***243;w itd. a***380; znajdziesz w***322;a***347;ciwy
|
![]() |
![]() |
#13 |
Bywalec
![]() |
to znów ja nieudało mi sie jeszcze sformatowac tej płytki bo mam problem
mianowicie nagrywarka czyta płytki dvd ram i ja odczytuje aby ja sformatowac musze miec zainstalowane INCD no i zainstalowałam tylko ze po zainstalowaniu tego nagrywarka długo mieli i niemoze odczytac płytki mój komputer sie zacina i wogóle niechce mi oddsac płyty tzn nie moge odtowrzyc napedu dopiero po resecie wychodzi płytka próbowałam kilka razy i ciagle to samo odinstalowałam nero i zainstalowałam na nowo i jnic korzystam z wersji INCD4 co mam zrobić może wiecie ![]() Mam pytanie do melag czy ten podany przez ciebie link z tym sterownikiem i update jest do kazdej nagrywarki czy nie i który ze sterowników tam wymienionych mam zainstalowac?? bo jest ich tam kilka i nie wiem który wybrac Ostatnio zmieniany przez Reetou : 28.11.2006 o godz. 21:20 |
![]() |
![]() |
#14 | |
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
Cytat:
Powinien dzia***322;a***263; z kazdym, ale tego nie mog***281; Ci zagwarantowa***263; w 100% Sterownik TEN Teraz na to instalujesz update odpowiedni do posiadanego systemu ![]() Mojego Lite-ONa (SHM-165H6S) nie ma na li***347;cie obs***322;ugiwanych nap***281;d***243;w jednak p***322;yty i nap***281;d dzia***322;aj***261; bez ***380;adnych problem***243;w z tymi sterownikami ![]() |
|
![]() |
![]() |
#15 |
Bywalec
![]() |
ok jak zainstaluje ten sterownik i update to wtedy jak mam sformatowa***263; j***261; normalnie kliknac prawym guzikiem na naped i kliknac formatuj czy jak i czy przed tym powinnam odinstalowac incd bo przestal komp po zainstalowaniu incd czytac ta p***322;ytke i sie zacinac po uieszczeniu jej w napedzie zadaje tyle pyta***324; bo na zrobienie tego bede mia***322;a oko***322;o 40 miniut bo tyle trwa lekcja a m***243;j komp w szkole czyta akurat ten rodzaj p***322;ytek.
|
![]() |
![]() |
|
|